
یک پزشک فلسطینی به نام حمدی النجار که در پی حمله هوایی ارتش اسرائیل به خانهاش در خانیونس به شدت زخمی شده بود، روز یکشنبه (۱ ژوئن ۲۰۲۵) بر اثر شدت جراحات جان باخت. در این حمله، ۹ فرزند این پزشک کشته شدند. همسر وی، علاء النجار، که خود نیز پزشک است، و فرزندشان آدم تنها بازماندگان این خانواده هستند. آدم نیز به شدت مجروح شده و وضعیت جسمیاش وخیم گزارش شده است.
به گزارش هاآرتص، این خانواده ساکن خانیونس در جنوب غزه بودند و پدر و مادر هر دو در بیمارستان ناصر مشغول به کار بودند. به گفته همکاران آنها، خانواده النجار هیچگونه ارتباطی با گروه حماس نداشتند. بر اساس گزارشهای بیبیسی و اسکاینیوز عربی، حمدی النجار همسرش را به بیمارستان رسانده و تنها چند دقیقه پس از بازگشت به خانه مورد اصابت حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت.
سازمان غیردولتی «مرکز حقوقی گیشه برای آزادی حرکت» با انتشار بیانیهای خواستار انتقال فوری حمدی و پسرش برای درمان در خارج از غزه شده بود. به گفته این نهاد، سازمان جهانی بهداشت نیز تلاش کرده بود مقدمات انتقال آنها را به کشورهای مالتا و ایرلند برای درمان فراهم کند.
در گزارش پزشکی پیوست به این درخواست آمده است که در اثر حمله، مقدار زیادی خون در فضای قفسه سینه حمدی تجمع یافته و موجب فشردگی ریه و در نهایت فروپاشی کامل ریه راست او شده است. او تحت جراحی فوری قرار گرفت و لوب پایین ریه راستش برداشته شد. علاوه بر این، وی از زخم نافذ در ناحیه شکم، شکستگیهای خطرناک جمجمه که بافت مغز را تهدید میکرد و آسیب جدی در اندام راست رنج میبرد که منجر به قطع انگشت شده بود.
در حالی که وی تحت درمان بود، همسرش علاء النجار به رغم از دست دادن ۹ فرزندش، فعالیت خود را در اورژانس بیمارستان ناصر متوقف نکرده و به گفته همکارانش، در کنار مراقبتهای پزشکی از بیماران، مرتب به همسر مجروحش سر میزد.
ارتش اسرائیل در واکنش به گزارشها درباره این حمله اعلام کرده که در شامگاه جمعه، یک هواپیما چند فرد مظنون را که در نزدیکی نیروهای اسرائیلی در ساختمانی در منطقه عملیاتی خانیونس شناسایی شده بودند، هدف قرار داده است. به گفته ارتش، این منطقه پیشتر از غیرنظامیان تخلیه شده بود و ادعای آسیب به افراد غیرنظامی در حال بررسی است.
در همین حال، گروههای بشردوستانه در غزه از ارتش اسرائیل به دلیل ناکامی در تعیین بازه زمانی روشن برای پایان عملیات نظامی در مناطق مختلف انتقاد کردهاند. به گفته آنها، ارتش تنها دستورات تخلیه صادر میکند، اما مشخص نمیکند چه زمانی مردم میتوانند با امنیت به خانههای خود بازگردند.
طبق ارزیابی سازمان ملل که هفته گذشته منتشر شد، بیش از ۸۰ درصد نوار غزه یا تحت دستور تخلیه قرار دارد یا مستقیماً تحت کنترل نظامی اسرائیل است. در نتیجه، دو میلیون ساکن این منطقه تنها در ۷۳ کیلومتر مربع فضا میتوانند زندگی کنند.
این رویداد تلخ، بار دیگر توجه جهانیان را به پیامدهای فاجعهبار عملیات نظامی در مناطق مسکونی و انسانی در غزه جلب کرده است.