نمی بخشیم و نه فراموش می کنیم
امروز چهل و پنجمین سالگرد کشتار «چهارشنبه سیاه»، یکی از خونینترین روزهای تاریخ مبارزه مردم عرب اهواز است. در نهم خرداد سال ۵۸ کشتار بی رحمانه ای علیه مردم بیسلاح در شهر محمره (خرمشهر) توسط نیروهای رژیم و شبه نظامیان فاشیست به رهبری دریادار احمد مدنی صورت گرفت.
این کشتار در بحبوحه تشدید فعالیتهای شوونیست های مذهبی و ناسیونالیستهای افراطی به رهبری احمد مدنی، به عنوان بخشی از پروژه فاشیستی با هدف حذف جنبشهای ملی و نیروهای انقلابی در ایران رخ داد. پس از پیروزی انقلاب که همه خلق های ایران در آن فعالانه شرکت داشتند، نیروهای سیاسی و عناصر انقلابی مردم عرب اهواز ابتکار عمل را به دست گرفتند و صفوف خود را سازماندهی، مراکز فرهنگی و سیاسی تاسیس و به فعالیتهای مسالمتآمیز پرداختند تا خواستههای مشروع ملی و فرهنگی خود را مطرح نمایند.
اما، نظام به جای گفتگو، تفاهم و تعامل مثبت با خواستههای مردم، مطالبات آنها را با گلوله و آتش پاسخ داده و با نیروهای سرکوبگر خود به مراکز فرهنگی و سیاسی حمله و تعداد زیادی را دستگیر و صدها نفر را کشته و زخمی نمودند. این حمله اولین اقدام نظامی خونین علیه گروههای هویت طلب و قومی در ایران پس از انقلاب بود که در پی آن کشتار و سرکوب به مناطق کردستان، بلوچستان، ترکمن صحرا و آذربایجان گسترش یافت. این اقدامات وحشیانه، شعارهای دروغین رژیم جمهوری اسلامی مبتنی بر آزادی، وحدت و برادری بین اقوام وملت ها و احترام به حقوق همه شهروندان و گروههای قومی را آشکارساخت.
کشتار محمره عواقب و پیامدهای مهمی در بر داشت، از جمله افزایش احساس بیعدالتی، محرومیت و تبعیض میان مردم عرب بود. در عین حال باعث شکلگیری آگاهی سیاسی در میان تودههای عرب علیه هژمونی شوونیسم و فاشیسم مذهبی و رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی گردید که از دین و مذهب به عنوان وسیلهای برای دستیابی به اهداف سیاسی و منافع طبقاتی خود استفاده می کرد. همچنین مبارزه سیاسی و مسالمت آمیز مردم را به سوی خشونت و نبرد مسلحانه علیه رژیم سوق داد.
امروز پس ازگذشت ۴۵ سال از آن واقعه، تبعیض، تحقیر، به حاشیه راندن، سرکوب، زندان و اعدام همچنان ادامه دارد. مردم مبارز عرب که در راه آزادی فداکاریهای عظیمی کردهاند، همچنان دوشادوش همه مردم ایران و نیروهای انقلابی، برای ایجاد یک نظام آزاد، کثرت گرا و دموکراتیک و دستیابی به عدالت و برابری مبارزه میکنند. ضمنا تأکید می داریم که خون های ریخته شده در محمره و جای جای ایران بیهوده نبوده و نخواهد بود. نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم.
درود بر مبارزات خلق های ایران برای آزادی، عدالت و کرامت انسانی
فعالان مترقی عرب اهواز (عاتق)
۹ خرداد ۱۴۰۴