
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، روز چهارشنبه ۲۸ مه (۷ خرداد)، در راستای جلب حمایتهای نظامی بیشتر از کییف، با فریدریش مرتس صدراعظم آلمان در برلین دیدار کرد. زلنسکی همچنین ضمن مطرح کردن پیشنهاد برگزاری نشست سهجانبه با پوتین و ترامپ، خواستار اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه شد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی، پیشنهاد برگزاری یک نشست سهجانبه با حضور دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین همتایان آمریکایی و روسی خود را به هدف پیشبرد مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ اوکراین مطرح کرد. او همچنین از دولت واشنگتن خواست که تحریمهای جدیدی علیه مسکو اعمال کند.
وی تصریح کرد: «اوکراین برای نشستی با حضور ترامپ، پوتین و من آماده است. اگر پوتین با برگزاری یک نشست دوجانبه راحت نیست، یا اگر همه خواهان یک نشست سهجانبه هستند، برای من تفاوتی ندارد و برای هر شیوهای آمادهام.»
زلنسکی ادامه داد: «ما انتظار اعمال تحریمها از سوی ایالات متحده را داریم، بهویژه علیه بخش انرژی و سیستم بانکی روسیه، زیرا مسکو هنوز پیشنهاد آتشبس را نپذیرفته است».
زلنسکی همچنین روز چهارشنبه در جریان سفر خود به برلین، با فریدریش مرتس صدراعظم جدید آلمان، دیدار کرد. سفر زلنسکی به آلمان در بحبوحۀ تشدید حملات روسیه و در حالی صورت میگیرد که اوکراین به دنبال جلب حمایتهای نظامی بیشتر است.
بنا به نوشتۀ خبرگزاری آسوشیتدپرس، آلمان پس از ایالات متحده آمریکا، دومین تأمینکنندۀ بزرگ کمکهای نظامی به اوکراین بوده است.
همچنین فریدریش مرتس که سه هفته پیش به عنوان صدراعظم جدید آلمان انتخاب شد، به تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری آتشبس در اوکراین و حفظ حمایت کشورهای غربی از کییف، روی آورده است.
یوهان وادفول وزیر امور خارجه آلمان نیز قرار است روز چهارشنبه در واشنگتن با مارکو روبیو وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کند.
این در حالی است که رهبران اروپایی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به تعلل در مذاکرات صلح به رهبری ایالات متحده متهم کردهاند.
از سوی دیگر، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، با بیان اینکه روسیه از ترامپ به خاطر تلاشهای میانجیگرانهاش سپاسگزار است، به خبرنگاران گفت: «نکات ظریف زیادی وجود دارد که باید مورد بحث قرار گیرد و نمیتوان از آنها غافل شد اما هیچیک از طرفین به دلیل منافع ملی خود حاضر به فدا کردن آنها نیست.»
دیمیتری پسکوف افزود: «روسیه نیز مانند ایالات متحده آمریکا، منافع ملی خود را دارد که برای ما از اهمیت اساسی برخوردار است.»