یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

دور پنجم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، مقداری پیشرفت، بدون نتیجه‌گیری نهایی؛ عمان راه‌حل‌هایی ارایه داد

هیات ایرانی در حال ورود به محل مذاکرات در رم

مذاکره‌کنندگان ایرانی و آمریکایی روز جمعه در رم برای پنجمین دور از گفت‌وگوهای هسته‌ای دیدار کردند، در حالی که اختلاف علنی بر سر غنی‌سازی اورانیوم توسط تهران، این مذاکرات را تحت‌الشعاع قرار داده است. وزیر امور خارجه عمان در پایان دور پنجم این گفت‌وگوها تصریح کرد: مذاکرات ایران و آمریکا امروز در رم با مقداری پیشرفت، اما بدون نتیجه‌گیری نهایی، به پایان رسید.عراقچی نیز بعد از پایان دیدارها گفت: ناامید نیستیم، امروز با توجه به بحث‌هایی که صورت گرفت و راهکارهایی که توسط عمان برای رفع موانع پیشنهاد شد، احتمال پیشرفت وجود دارد

دور پنجم از مذاکرات عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و استیو ویتکاف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات، در شهر رم پایتخت ایتالیا به پایان رسید. این دور از گفت‌وگوها هم مانند چهار دور گذشته به میزبانی سفیر عمان در ایتالیا و میانجیگیری بدر بوسعیدی وزیر امور خارجه این کشور برگزار شد.

پیش از این سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگار اعزامی ایرنا به رم راجع به روند دور پنجم مذاکرات ایران-آمریکا، گفته بود: مذاکرات در یک فضای حرفه‌ای در حال انجام است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه خاطرنشان کرده بود که در مجموع، می‌توان گفت این دور از مذاکرات در فضایی حرفه‌ای، آرام و معقول برگزار شده است. جزئیات دقیق‌تر را پس از پایان گفت‌وگوها ارائه خواهیم کرد.ـ

وزیر امور خارجه عمان که میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را بر عهده دارد، در پایان دور پنجم این گفت‌وگوها تصریح کرد: مذاکرات ایران و آمریکا امروز در رم با مقداری پیشرفت، اما بدون نتیجه‌گیری نهایی، به پایان رسید.

«بدر البوسعیدیی» وزیر امور خارجه عمان در شبکه ایکس از پایان دور پنجم گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا خبر داد و نوشت: دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا امروز در رم با مقداری پیشرفت، اما بدون نتیجه‌گیری نهایی، به پایان رسید. امیدواریم در روزهای آینده مسائل باقی‌مانده را روشن کنیم تا بتوانیم به سوی هدف مشترکِ دستیابی به توافقی پایدار و محترمانه پیش برویم.

عباس عراقچی امروز (جمعه) دوم خردادماه و پس از پایان دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به ریاست وی و استیو ویتکاف نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه و با واسطه بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان به تشریح این نشست پرداخت.

وی گفت: این دور از مذاکرات یکی از حرفه‌ای ترین ادوار مذاکراتی بود که تا الان داشتیم. یک بار دیگر مواضع و اصول جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات را بیان کردیم. مواضع ما کاملا روشن است و بر آنها ایستادگی داریم. وزیر خارجه بیان کرد: فکر می‌کنم الان درک بهتر و روشن‌تری از مواضع ما نزد طرف آمریکایی وجود دارد. عراقچی گفت: البوسعیدی وزیر خارجه عمان در این دور تلاش کرد راهکا‌رهایی را معرفی کند برای اینکه موانع موجود برطرف و بشود پیشرفت کرد. روی ایده‌های مختلف بحث شد و ایشان ایده‌هایی داشت که قرار شد کار کارشناسی بیشتری توسط دو طرف درباره ایده‌ها صورت بگیرد. به پایتخت ها منتقل شد بدون اینکه هیچ تعهدی برای هر طرف داشته باشد و بنای ما بررسی راهکارها و پیشنهادهایی است که می‌تواند احتمالا راهگشا باشد با حفظ اصول و مواضع ایران. وزیرخارجه اظهار کرد: قرار است دو طرف دیدگاه‌های خود را نسبت به پیشنهادات و راهکارها ارائه دهند و بعد دور بعدی مذاکرات تنظیم شود امیدوارم در دور بعدی اگر این راهکارها در پایتخت‌ها مورد توجه قرار بگیرد، بتوانیم یک مقدار وارد جزئیات شویم.

عراقچی گفت مذاکرات پیچیده‌تر از آن است که با یکی دو سه جلسه حل و فصل شود. همین که در مسیر معقولی قرار داریم یک پیشرفت است.عراقچی ادامه داد: امیدوارم در یکی دو جلسه آینده با توجه به برداشت بهتری که نسبت به مواضع ایران وجود دارد، بتوانیم به راهکارهایی برسیم که در مذاکرات قابل پیشرفت باشد. هنوز در آن مرحله نیستیم، ولی ناامید هم نیستیم امروز با توجه به بحث‌هایی که صورت گرفت و راهکارهایی که توسط عمان برای رفع موانع پیشنهاد شد، احتمال پیشرفت وجود دارد.

عراقچی وزیر امور خارجه ایران و هیأت دیپلماتیک همراه، صبح امروز به منظور برگزاری پنجمین دور از مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا وارد رم پایتخت ایتالیا شد. عراقچی تاکنون چهار دور (سه دور در مسقط و یک دور در رم) با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به طور غیرمستقیم و با میانجی‌گری «سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان گفت‌وگو کرده است.

«مجید تخت روانچی» معاون وزیر در امور سیاسی، «کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل، «اسماعیل بقائی» سخنگوی این وزارتخانه و تعداد دیگری از دیپلمات‌ها و کارشناسان حقوقی از جمله اعضای هیات همراه وزیر امور خارجه در این دور بودند.

عراقچی ساعتی پیش از پرواز به رم در حساب کاربری خود نوشت: یافتن مسیر دستیابی به توافق، معادله پیچیده‌ای نیست:سلاح هسته‌ای صفر = توافق داریم. غنی‌سازی صفر = توافقی در کار نیستوی این پیام کوتاه خود خطاب به تیم مذاکره کننده آمریکا به ریاست استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا را با این جمله به پایان رساند که «زمان تصمیم‌گیری فرارسیده است.»

مذاکره‌کنندگان ایرانی و آمریکایی روز جمعه در رم برای پنجمین دور از گفت‌وگوهای هسته‌ای دیدار می‌کنند، در حالی که اختلاف علنی بر سر غنی‌سازی اورانیوم توسط تهران، این مذاکرات را تحت‌الشعاع قرار داده است. این مذاکرات در پایتخت ایتالیا، رم، از ساعت ۱۳ به وقت محلی آغاز می‌شود.

در هفته گذشته مقامات آمریکایی از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهور، استیو ویتکاف فرستاده ویژه وی در امور خاورمیانه، مارکو روبیو وزیر امور خارجه و سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا، مدعی شدند که تنها موضوع مورد قبول از سوی آنها در گفت‌وگوها با ایران، کنار گذاشتن کامل غنی‌سازی اورانیوم است؛ موضوعی که خط قرمز ایران است.

مطالبه اصلی جمهوری اسلامی در این گفت‌وگوها آن است که تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا به طور موثر رفع شود. ایران همچنین به عنوان عضو معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (NPT) غنی‌سازی اورانیوم را حق خود دانسته و بر حفظ چرخه سوخت تاکید دارد.

برچسب ها

بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان امروز پنجشنبه در حساب ایکس خود نوشت: با کمال خرسندی تایید می‌کنم که ششمین دور مذاکرات ایران و آمریکا، یکشنبه هفته آتی (۲۵ خردادماه) در مسقط برگزار خواهد شد. دونالد ترامپ، روز چهارشنبه گفت اعتمادش نسبت به توافق هسته‌ای با ايران کمتر شده و عباس عراقچی نسبت به امکان دستیابی به توافق با ایالات متحده درباره برنامه هسته‌ای ایران ابراز خوش‌بینی کرد
بر اساس اظهارات رسمی، دور بعدی گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا برای روز یکشنبه آینده در مسقط، پایتخت عمان، برنامه‌ریزی شده است. با این حال، برخی منابع آمریکایی گفته‌اند احتمال دارد این مذاکرات روز جمعه در اسلو برگزار شود. ترامپ روز یکشنبه با تیم کامل سیاست خارجی خود، از جمله معاون رئیس‌جمهور، وزیر خارجه مارکو روبیو، وزیر دفاع پیت هگزث، و شماری از مقام‌های ارشد امنیتی در کمپ دیوید گرد هم آمد تا استراتژی آمریکا در قبال بحران هسته‌ای ایران و جنگ غزه را بررسی کند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *