شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

وزرایی برای لای جرز!

رئیس جمهور محبوبمان که در زمان رقابتهای انتخاباتی همه برنامه‌ها را به نظر کارشناسان حواله می‌داد دیروز در مورد مسئله‌سازترین موضوع روز که فعلا (با تاکید فعلا!) برق است گفته هر کس مرد است بیاید مسئله را حل کند!

اینکه ریشه مشکل برق مملکت چیست و راه حل‌های آن چیست و نظر کارشناسان چیست و رئیس جمهورمان در این خصوص چه باید بکند تقریبا بر همه روشن و مبرهن است و تکرار آن گزافه‌گویی است

بیایید امروز روی جمله آخر ایشان متمرکز شویم که هر کس مرد است بیاید مسئله را حل کند، شاید فرجی شد!

از آنجایی‌که بحمدالله در چهارگوشه این مملکت جای سالمی نمانده و هر کجا دست می‌گذاریم مشکلی خود را عیان می‌کند شاید یکی از خلاقانه‌ترین متدهای بومی در این مملکت این باشد که چند‌مشکل را به هم مرتبط کنیم، شاید راهی گروهی پیدا شد! به هر حال این هم برای خودش متدولوژی است!

جناب آقای رئیس جمهور عنایت دارند که حدود ۲۰ سال است که سالانه ۱۰ میلیون تن گاز مایع در پارس جنوبی در مشعل‌هایی در معرض دیدعمومی و کاملا واضح می‌سوزد- یعنی به نرخ امروز سالی ۱۰ میلیارد دلار دود می‌شود و به هوا می‌ر‌ود، درست در شرایطی که ۵ سال است دنبال ۷ میلیارد دلارمان از کره جنوبی یا قطر هستیم و در به در بدنبال رفع تحریم‌ها هستیم جلوگیری از سوختن این ثروت عمومی فقط در طول سه و نیم سال می‌توانست مسئله برق کشور را حل کند. شما سه و نیم سال از امروز از همین راه فرصت دارید مسئله برق کشور را حل کنید

اگر وزیر نفت شما، وزیر بود در همین یک سال اجازه نمی‌داد این ثروت عمومی به همین راحتی بسوزد. حتی اگر متوسل به تانکرهای سیار برای انتقال گاز مایع به بنادر برای صادرات یا حتی فروش داخلی با نرخ‌های ترجیحی و پایین‌تر از بنزین می‌شد.
می‌توانست با استفاده از فناوری‌های کم‌هزینه با گازهای همراه آن‌را تبدیل و از سوخته‌شدن جلوگیری می‌کرد.
می توانست کل پروژه را با تضمین خرید محصول، برون‌سپاری می‌کرد،
حتی می‌توانست خطوط لوله را از پارس جنوبی به نیروگاه‌ها برساند تا تولید برق مملکت از این راه مهیا می‌شد!
اصلا می‌توانست به همین آقایان قطری اجازه می‌داد بقیه گاز را هم زحماتش را در همین جا بکشند و مبلغش را به این مملکت پرداخت کنند بلکه این پول را می‌زدیم بر زخم برقمان.

مگر عراق نبود که در پروژه‌های جمع‌آوری گاز، سوزاندن گاز را نصف کرد؟ مگر نروژ نبود که مشعل‌سوزی را به صفر رساند؟

روزی ۶۰۰ میلیون دلار زیان خاموشی برق در ایران است. خسارات تاخیر در تعهدات شرکت‌ها، بیکار ماندن کارگران این عدد را به میلیاردها دلار در سال می‌رساند.

بله ما می‌توانستیم با ساخت مخازن زیرزمینی با پول دو سال همین گازهایی که می‌سوزد امکان ذخیره گاز مازاد در فصل گرم و استفاده در فصل سرد را فراهم کنیم. حالا به روزی افتادیم که به حمدالله با افت فشار، تابستان هم گاز نداریم!

ما نه تنها ثروت کشور را سوزاندیم، نه تنها بی‌گاز و بی‌برق شدیم بلکه موجب مرگ مردم کشور شدیم!

در سال گذشته ۵۰ هزار نفر در ایران بدلیل آلودگی هوا فوت شده اند که ۱۲% کل مرگ و میر در کشور است! ۱۵% از آلودگی هوای ایران ناشی از فعالیت‌های صنعت‌نفت و گاز شامل مشعل‌سوزی است یعنی حداقل ۶۰۰۰ نفر سال گذشته به همین دلیل فوت شده اند و در دو دهه گذشته ۱۲۰.۰۰۰ نفر به این دلیل از دنیا رفته‌اند. بنزن موجود در دود مشعل‌ها با افزایش سرطان خون مرتبط است.

به وزرای نیرو و نفت‌تان بفرمایید اگر مرد هستند نیروگاه‌های سیار در همان حوالی راه بیاندازند، از آفریقایی‌ها یاد بگیرند. ببینند نیجریه با کاهش ۷۰ درصدی مشعل‌سوزی چگونه ۲۰۰۰ مگاوات برق از همین گازهای در حال سوختن تولید کرد.

وزرایی برای لای جرز در ساختاری متناسب با همین وضعیت تا پایان همین دولت، کشور را در خاموشی مطلق فرو خواهد برد.

منبع: تلگرام حامد پاک طینت

برچسب ها

رويترز می گويد این گزارش ویژه، حاصل ماه‌ها تحقیق میدانی و بررسی اسناد محرمانه‌ای‌ست که خبرنگاران آن پس از سقوط حکومت بشار اسد از ساختمان سفارت ایران در دمشق و دیگر مراکز قدرت نرم جمهوری اسلامی گردآوری کرده‌اند. در این گزارش، برای نخستین‌بار جزئیات برنامه‌ی بلندپروازانه ایران برای بازسازی سوریه — که از مدل «طرح مارشال» آمریکا الگوبرداری شده بود — و دلایل شکست کامل آن آشکار می‌شود؛ از قراردادهای میلیاردی، پروژه‌های رهاشده، و بدهی‌های پرداخت‌نشده تا تأثیر تحریم‌ها، فساد داخلی، و فروپاشی محور مقاومت

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

2 پاسخ

  1. بزرگ‌ترین اختلاس دولتی تاریخ ایران، به مبلغ ۳.۷ میلیارد دلار در پرونده چای دبش در دوران “جمهوری” ایت الله قتلعام رخ داد.«داغی چای دبش جگر ما را سوزاند»؛ این نوشته‌ی یکی از پلاکاردهای بازنشستگان است.
    مونتاژ بوئینگ،۳.۵ میلیارد دلار هزینه و ساخت ۳ پتروشیمی ۱.۲ میلیارد دلار هزینه دارد،یعنی با اختلاس چای دبش می‌شود ۸ یا ۹ پتروشیمی جدید ساخت!
    تنها ۳۰% از کل بودجه‌ حکومت برای رتق و فتق امور جامعه به دولت داده می‌شود که بخش زیادی از آن نیز باید صرف هزینه نیروی سرکوبگر انتظامی و دم و دستگاههای متعدد امنیتی و دستگاههای تبلیغ جهل و خرافه ج.ا میشود.بودجه شورای نگهبان از ۳۴ میلیارد سال ۱۳۸۷ به ۶۳۰ میلیارد تومان سال ۱۴۰۳ و سهم صدا و سیما از بودجه عمومی دولت پزشکیان در سال ۱۴۰۴ بیش از بودجه ۱۰ وزارتخانه و حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان

  2. و جالب است که این گاز در شرایطی در حال سوختن است که به قول رئیس جمهور سابق و محبوب رهبر قطار غنی سازشان ترمز بریده, میلیارد ها دلار صرف و میلیارد ها دلار خسارت تحریم را برای مردم ببار آورده اند و مملکت را تا آستانه جنگ و حمله نظامی کشانده اند تا انرژی اتمی را از راکتوری که ندارند تهیه فرمایند!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *