به دنبال انتشار گزارش «سیانان» درباره آمادگی اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت، بیش از یک درصد افزایش یافت.
سیانان روز سهشنبه به نقل از منابع آگاه آمریکایی گزارش داده بود اسرائیل در حال آمادگی برای حمله به تأسیسات هستهای ایران است. این خبر باعث شد نگرانیهایی نسبت به احتمال اختلال در عرضه نفت خاورمیانه بهعنوان یکی از مناطق اصلی تولید نفت خام، شکل گیرد.
تا ساعت ۰۰:۰۳ به وقت گرینویچ، بهای قراردادهای آتی نفت خام «برنت» برای تحویل در ماه ژوئیه با ۸۶ سنت یا ۱.۳۲ درصد افزایش، به ۶۶.۲۴ دلار در هر بشکه رسید.
همزمان، قیمت نفت خام «وست تگزاس اینترمدیت» آمریکا برای تحویل در ژوئیه نیز با ۹۰ سنت یا ۱.۴۵ درصد افزایش، به ۶۲.۹۳ دلار افزایش یافت.
در پی انتشار گزارش سیانان که خبرگزاری «رویترز» نیز آن را تائید کرد، قیمت قراردادهای آتی نفت خام آمریکا بیش از دو دلار در هر بشکه افزایش یافت و قیمت نفت خام برنت نیز بیش از یک دلار بیشتر شد.
ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان اعضای «اوپک»، نقشی مهم در بازار جهانی دارد و هرگونه حمله نظامی اسرائیل میتواند باعث اختلال در عرضه نفت خام این کشور شود.
همچنین، نگرانیهایی درخصوص واکنش احتمالی ایران از جمله، اقدام به مسدود کردن مسیر عبور نفتکشها از تنگه هرمز در منطقه خلیج، در صورت حمله اسرائیل وجود دارد. با این حال، نشانههایی از افزایش عرضه نیز در بازار نفت دیده شده است.