شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

جنایات نتانیاهو متحدین اروپایی‌اش را خشمگین کرده است

فلسطینی‌ها پس از صدور دستور تخلیه از شرق خان یونس، در جنوب نوار غزه توسط ارتش اسرائیل، در ۱۹ مه ۲۰۲۵، با وسایل خود از خانه‌هایشان فرار می‌کنند. رویترز/حاتم خالد

اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه اعلام کرد در واکنش به آنچه «نقض حقوق بشر» ناشی از محاصره انسانی غزه توسط اسرائیل خوانده، توافق همکاری تجاری با این کشور را بازبینی خواهد کرد. دولت انگلستان مذاکرات تجارت آزاد با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد، سفیر اسرائیل را فراخواند و تحریم‌هایی علیه شهرک‌نشینان در کرانه باختری وضع کرد. دو روز پس از آن‌که بنیامین نتانیاهو اعلام کرد محاصره غزه را لغو خواهد کرد، سازمان ملل اعلام کرده است اسرائیل همچنان مانع رسیدن غذا به فلسطینی‌های گرسنه در این منطقه می‌شود

اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه اعلام کرد در واکنش به آنچه «نقض حقوق بشر» ناشی از محاصره انسانی غزه توسط اسرائیل خوانده، توافق همکاری تجاری با این کشور را بازبینی خواهد کرد. در لندن نیز، دیوید لامی، وزیر خارجه بریتانیا، در پارلمان اعلام کرد سیاست اسرائیل در زمینه جلوگیری از ورود کمک‌ها و «گسترش جنگ» در غزه «قابل دفاع نیست».

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «اکثریت قوی» از ۲۷ کشور عضو از این تصمیم حمایت کردند و افزود: «وضعیت در غزه غیرقابل تحمل است… ما خواستار باز شدن مسیر کمک‌های انسانی هستیم.»

وزیر خارجه سوئد نیز گفت این کشور اتحادیه اروپا را برای اعمال تحریم علیه برخی وزرای اسرائیلی تحت فشار قرار خواهد داد.

در بریتانیا، دولت مذاکرات تجارت آزاد با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد، سفیر اسرائیل را فراخواند و تحریم‌هایی علیه شهرک‌نشینان در کرانه باختری وضع کرد. دیوید لامی در سخنرانی پرشوری در پارلمان گفت: «جلوگیری از ارسال کمک، گسترش جنگ و بی‌توجهی به نگرانی‌های دوستان و شرکا، غیرقابل دفاع است و باید پایان یابد.»

وزارت خارجه اسرائیل در واکنش اعلام کرد که «فشارهای خارجی مسیر ما را برای دفاع از موجودیت و امنیت خود تغییر نخواهد داد.»

سازمان ملل: اسرائیل با وجود وعده رفع محاصره، همچنان مانع ارسال کمک به غزه می‌شود

دو روز پس از آن‌که بنیامین نتانیاهو اعلام کرد محاصره غزه را لغو خواهد کرد، سازمان ملل اعلام کرده است اسرائیل همچنان مانع رسیدن غذا به فلسطینی‌های گرسنه در این منطقه می‌شود.

به گفته ینس لارکه، سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA)، تا عصر سه‌شنبه تنها پنج کامیون کمک وارد غزه شده‌اند و حتی برای همین مقدار اندک نیز اجازه توزیع صادر نشده است. او در نشست خبری در ژنو افزود که مقام‌های اسرائیلی اجازه ورود «حدود ۱۰۰ کامیون» دیگر را نیز داده‌اند اما هنوز اجازه عبور آن‌ها از مرز صادر نشده است.

حتی اگر این کامیون‌ها وارد شوند، تأثیر اندکی در کاهش گرسنگی گسترده خواهند داشت. این مقدار تنها یک‌پنجم میانگین روزانه کمک‌هایی است که پیش از جنگ به غزه می‌رسید؛ زمانی که ساکنان از نظر غذایی تأمین بودند.

مقام‌های اسرائیلی مسئول توزیع کمک‌ها در غزه اعلام کردند که ۹۳ کامیون روز سه‌شنبه وارد غزه شده‌اند، اما به پرسش‌ها درباره اینکه آیا محموله‌های غذایی و دارویی آن‌ها مجوز توزیع داشته‌اند یا خیر، پاسخ ندادند.

انتقادها از سکوت داخلی و سرکوب اعتراض‌ها

خطر قحطی قریب‌الوقوع در غزه موجی از خشم جهانی و فشار دیپلماتیک سنگین بر نتانیاهو برای باز کردن مسیر کمک‌ها به بیش از دو میلیون ساکن محصور این منطقه به همراه داشته است.

نتانیاهو شامگاه یکشنبه اعلام کرده بود که به دلیل بحرانی شدن وضعیت گرسنگی در غزه – که می‌تواند وجهه جهانی اسرائیل را خدشه‌دار کند – محاصره را پایان خواهد داد.

اما یائیر گولان، رهبر حزب اپوزیسیون دموکرات‌ها و معاون سابق ستاد کل ارتش اسرائیل، گفت که پس از یک کمپین بی‌رحمانه و غیرقابل توجیه، آسیب‌های سیاسی و اخلاقی سنگینی وارد شده است.

او گفت: «دولت نتانیاهو کشور را منزوی کرده و شبیه به آفریقای جنوبی دوران آپارتاید ساخته است. یک کشور عاقل وارد جنگ با غیرنظامیان نمی‌شود، نوزادان را برای سرگرمی نمی‌کشد و اخراج یک جمعیت را هدف خود قرار نمی‌دهد.»

گولان گفت جنگ در غزه در ابتدا واکنشی موجه به حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بود – حمله‌ای که به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر و گروگان‌گیری ۲۵۰ تن منجر شد – اما به تدریج به جنگی فاسد تبدیل شد. او افزود که چپ اسرائیل بیش از حد از موضع‌گیری می‌ترسد و باید آشکارا آنچه را که در حال رخ دادن است محکوم کند.

در طول جنگ، بیشتر مخالفت‌های یهودیان اسرائیلی با نتانیاهو بر عدم بازگرداندن گروگان‌ها و شیوه اداره جنگ متمرکز بوده، نه بر مرگ و رنج فلسطینی‌ها. معدود کسانی که بر رنج فلسطینی‌ها تمرکز کرده‌اند، با برخورد شدید پلیس تحت نظارت وزیر افراطی امنیت ملی، ایتامار بن‌گویر، روبه‌رو شده‌اند.

روز دوشنبه، پلیس فعالان ضد جنگ را که در نزدیکی مرز غزه با تصاویر کودکان کشته‌شده فلسطینی تجمع کرده بودند، بازداشت و شبانه به حبس خانگی منتقل کرد. در میان آن‌ها آلُن-لی گرین، از رهبران گروه مشترک فلسطینی-اسرائیلی «در کنار هم ایستاده‌ایم» حضور داشت.

این گروه در بیانیه‌ای نوشت: «در حالی که تظاهرکنندگان مسالمت‌آمیز به دادگاه کشیده می‌شوند، شهرک‌نشینان افراطی با مصونیت کامل اجازه دارند وارد غزه شوند، به فلسطینی‌ها در کرانه باختری حمله کنند و کنفرانس‌هایی در مرز غزه برگزار کنند. این نشان از یک استاندارد دوگانه خطرناک در استفاده دولت از زور دارد.»

حملات و ویرانی‌های بیشتر

در داخل غزه، عملیات زمینی و هوایی اسرائیل شدت گرفته و بر فاجعه انسانی افزوده است. به گفته وزارت بهداشت غزه، حملات روز سه‌شنبه دست‌کم ۸۵ کشته بر جای گذاشته که ۲۲ نفر از آنان – بیشترشان زن و کودک – در حمله به خانه‌ای مسکونی و مدرسه‌ای که پناهگاه آوارگان بود، جان باخته‌اند.

اوایل هفته جاری نیز اسرائیل دستور تخلیه تمام مناطق مرکزی خان‌یونس – دومین شهر بزرگ غزه – را صادر و آن را «منطقه درگیری» اعلام کرد. بسیاری از ساکنان بارها جابجا شده‌اند، اما هیچ نقطه‌ای در غزه از حملات در امان نبوده است.

ارتش اسرائیل از آخر هفته عملیات خود را در سراسر غزه تشدید کرده و گفته است که هدف آن نابودی کامل حماس است. حملات بامدادی سه‌شنبه دست‌کم ۴۴ کشته، عمدتاً کودکان و زنان، برجا گذاشت. سخنگوی دفاع شهری گفت: ۱۵ نفر در حمله به یک پمپ بنزین در نزدیکی اردوگاه نصیرات کشته شدند. ۸ نفر دیگر در حمله به مدرسه‌ای در شهر غزه که محل اسکان آوارگان بود، جان باختند.ر نظری نکرد.

بن‌بست در مذاکرات

روز دوشنبه، بنیامین نتانیاهو گفت اسرائیل در تلاش جدید خود، «کنترل کامل نوار غزه» را به دست خواهد گرفت. این در حالی است که مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس در دوحه آغاز شده، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

قطر، که نقش میانجی در این جنگ را ایفا کرده، اعلام کرد رفتار «غیرمسئولانه و تهاجمی» اسرائیل شانس دستیابی به آتش‌بس را تضعیف کرده است.

دفتر نتانیاهو سپس حماس را به رد توافق متهم کرد و گفت مذاکره‌کنندگان ارشد اسرائیل از دوحه خارج می‌شوند و اسرائیل در سطوح پائین‌تری مذاکرات را دنبال می‌کند.

منبعی نزدیک به حماس اعلام کرد که هیئت اسرائیلی از روز یکشنبه «هیچ مذاکره واقعی» انجام نداده و این را نتیجه «سیاست نظام‌مند کارشکنی نتانیاهو» دانست.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

  1. بادرود بر شما و درود بر آزادی و برابری مردمان.
    همه بار و مسئولیت نظامی سیاسی دولت اسراییل بر دوش اتحادیه نظامی ناتو و کشورهای اتحادیه اروپا است. هر چه بر مردم فلسطین می رود از آنها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *