شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

پژاک: نه سلاح‌هایمان را زمین می‌گذاریم و نه خود را منحل می‌کنیم


در پی اعلام تصمیم حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) مبنی بر انحلال ساختار نظامی خود، حزب حیات آزاد کردستان (PJAK) موضعی متفاوت اتخاذ کرده است. در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی آریَن (Aryen TV)، امیر کریمی، رئیس مشترک پژاک، به‌صراحت اعلام کرد این حزب نه خلع سلاح خواهد شد و نه انحلال خود را در دستور کار دارد.

کریمی با اشاره به تحولات اخیر در روند صلح در ترکیه و شمال کردستان (باکور)، اظهار داشت:
«مرحله‌ای که توسط رهبر آپو (عبدالله اوجالان) آغاز شده، برای حل مسئله‌ی کرد در سراسر خاورمیانه، حیاتی و بسیار مهم است. ایشان زیربنای نظری برای ایجاد یک جامعه‌ی دموکراتیک را پایه‌گذاری کرد و اکنون گام‌های عملی در جهت تحقق آن برداشته می‌شود.»

وی ادامه داد:
«ما معتقدیم این مسیر باید به‌صورت تدریجی و مرحله‌به‌مرحله پیش برود. ملت کرد، در واکنش به اشغال و ظلم، ناچار به گرفتن سلاح برای دفاع از خود شدند. با این حال، بسیاری از پیامدهای آن جنگ پشت سر گذاشته شده و اکنون زمان ایفای نقش جدی‌تر در عرصه‌ی سیاست برای مردم کرد فرا رسیده است.»

موضع مستقل پژاک
کریمی با اشاره به دوازدهمین کنگره‌ی پ.ک.ک و تصمیم این حزب برای انحلال ساختار مسلحانه‌اش تأکید کرد این یک تصمیم داخلی برای پ.ک.ک است و شامل پژاک نمی‌شود. وی گفت:
«ما به عنوان پژاک، نه سلاح‌هایمان را تحویل می‌دهیم و نه خود را منحل می‌کنیم. این موضع ما از سال ۲۰۱۷ به‌صورت شفاف در بیانیه‌های رسمی‌مان اعلام شده است. ما خواهان آن هستیم که مسئله‌ی کرد از قالب امنیتی و نظامی خارج شده و وارد حوزه‌ی سیاست شود. با این حال، تا زمانی که با تهدیدات مسلحانه مواجه باشیم، ناچار به دفاع از خود خواهیم بود.»

او تأکید کرد سلاح در دست پژاک، «سلاح دفاع از خود» است و فعالیت‌های مسلحانه‌ی این حزب از نوع جنگ کلاسیک نیست. به گفته‌ی کریمی، اقدامات مسلحانه‌ی پژاک نه به خاطر اهداف سیاسی، بلکه صرفاً برای محافظت از مردم در برابر تهدیدات امنیتی است.

هدف: جامعه‌ای با اراده‌ی مستقل

رئیس مشترک پژاک در ادامه درباره اهداف اصلی این حزب گفت:
«ما برای رسیدن به اهداف سیاسی وارد جنگ نمی‌شویم. از سال ۲۰۱۱ اعلام آتش‌بس کرده‌ایم و به‌روشنی گفته‌ایم که تا زمانی که مورد حمله قرار نگیریم، اقدام نظامی نخواهیم کرد. هدف ما ساخت جامعه‌ای است که خود دارای اراده باشد و بتواند سرنوشت خود را تعیین کند.»

وی همچنین به دیدگاه پژاک در مورد ساختار سیاسی ایران اشاره کرد و گفت:
«موضع سیاسی ما بر اساس همزیستی مسالمت‌آمیز با دیگر ملت‌ها در چارچوب ایرانی دموکراتیک بنا شده است. ما بخشی از برنامه‌ای هستیم که در آن هویت دموکراتیک ایران به‌روشی روشن تعریف شده و برای تحقق آن تلاش می‌کنیم. در این چارچوب، اندیشه‌های رهبر آپو برای ما اهمیت اساسی دارند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

2 پاسخ

  1. پ ک ک هم در اثر حمایت امریکا و بعد با حمایت دولت طهران در قندیل دوام اورده بود وقتی ترکیه به قندیل حمله می کرد پ ک ک با اجازه طهران به ایران فرار می کردند
    مسلح شدن و مسلح ماندن کردها نه برای جنگ با طهران بلکه برای درگیری با تورک ها در اذربایجان غربی بعد از سقوط رژیم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *