
عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، روز یکشنبه اعلام کرد برای ترمیم روابط آسیبدیده میان دولت ترکیه و اقلیت کرد این کشور پس از اقدام تاریخی پ.ک.ک در خلع سلاح، نیاز به «تغییری بنیادین در پارادایم» وجود دارد. این پیام توسط هیئتی از حزب طرفدار کردها، حزب دموکراتیک خلقها (DEM)، که از زندان امرالی بازدید کرده بودند، اعلام شد. اوجالان از سال ۱۹۹۹ در این زندان در جزیرهای نزدیک استانبول و در حبس انفرادی بهسر میبرد.
به گزارش فرانسپرس؛ این نخستین دیدار پس از اعلام خلع سلاح پ.ک.ک در تاریخ ۱۲ مه بود؛ اقدامی که هدف آن پایاندادن به درگیریهایی است که از سال ۱۹۸۴ با آغاز مبارزه مسلحانه این گروه شروع شد و بیش از ۴۰ هزار کشته بر جای گذاشته است.
اوجالان ۷۶ ساله در پیامی نوشت:
«کاری که ما انجام میدهیم تغییری بنیادین در پارادایم موجود است.»
او نوشت:
«رابطه ترکها و کردها مانند رابطه خواهر و برادری است که شکسته شده است. خواهر و برادر با هم دعوا میکنند، اما بدون یکدیگر نمیتوانند زندگی کنند.» او خواستار «توافقی تازه بر پایه مفهوم برادری» شد.
اوجالان افزود:
«باید تمام دامها و میدانهای مین که این رابطه را مسموم کردهاند، یکییکی پاک کنیم. باید راهها و پلهای شکسته را بازسازی کنیم.»
در این سفر، تنها پروین بولدان، نماینده حزب DEM، و وکیل اوجالان، اوزگور ارول، با او دیدار کردند. این دیدار پس از درگذشت میانجیگر کهنهکار ترکیه، سرری سوریا اوندر، انجام شد.
اوندر، که پیشتر معاون رئیس پارلمان ترکیه بود، روز ۳ مه تنها چند روز پیش از اعلام خلع سلاح تاریخی پ.ک. بر اثر ایست قلبی درگذشت. او سالها تلاش کرده بود تا به درگیری میان دولت ترکیه و اقلیت کرد پایان دهد؛ تلاشهایی که در سراسر طیف سیاسی ترکیه مورد احترام بود.
اوجالان در یادداشتی نوشت:
«آرزوی دیداری دیگر با سرری سوریا اوندر را داشتم.» او اوندر را «فردی خردمند برای ترکیه» خواند و افزود که «یاد گرامی او باید زنده نگه داشته شود.»
دولت ترکیه اعلام کرده است روند خلع سلاح را با دقت زیر نظر خواهد گرفت. ناظران انتظار دارند دولت در پاسخ، نوعی رویکرد جدید و بازتر نسبت به کردها – که حدود ۲۰ درصد از جمعیت ۸۵ میلیونی ترکیه را تشکیل میدهند – نشان دهد.
اگرچه آزادی اوجالان به دلیل خطرات جانی برای او بعید است، اما مقامات میگویند شرایط زندان او احتمالاً «تسریع و تسهیل» خواهد شد.
2 پاسخ
نصف کردهای ترکیه در ۵۰ سال اخیر از عراق به ترکیه امده اند بخصوص در سال ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ که صدام حسین کرد ها را از زمین و هوا بمباران می کرد و کردها در حال ترک عراق بودند با پای پیاده و اسب و قاطر. ایران در مرز عراق تیپ پیرانشهر را مستقر کرد تا مانع ورود کردها به ایران شوند در نتیجه بیشتر کردها به ترکیه رفتند و بخشی از کردها هم به سوریه رفتند .
اخبار روز کمی هم به مسله و حقوق ۴۰ میلیون تورک در ایران توجه و گزارش خبری تهیه کند.
همچنین از پوشش خبری وسیع اخبار روز از جشن پیروزی تیم تراختور در جمعه گذشته تشکر می کنم
اخبار و تحلیلهای شمار مبنی بر انحلال پ ک ک را هیچ منبع واقعی کردهای ترکیه تایید نکرده اند همه اخبار مبنی برانحلال این سازمان یکجانبه از طرف ترکیه و بنام کردها صادر میشود.
اگر نحلال گروهای مسلح کردی واقعیت دارد.
چرا هزاران کرد در زندان هستند
چرا رهبران کرد در تلویزیون ظاهر نمیشوند
چرا سازمانهای بینالمللی بیطرف با آنها ملاقات و گزارش نمی دهند
چرا دیروز ارتش ترکیه برای خلع سلاح پ ک ک به کوههای قندی سراز شد
ویرانهای دیگر
اخبارهای منتشره فقط از سوراخ دولت ترکیه صادر میشود. و هیچ دلیل قانع کننده ایی نیست که کردها داوطلبانه خلع سلاح شوند .