دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

اسرائیل همزمان با اجازه ورود کمک‌های «ابتدایی»، بار دیگر بر اشغال غزه تاکید کرد

اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد پس از حدود سه ماه محاصره، مقدار محدودی کمک بشردوستانه به غزه ارسال خواهد کرد. این تصمیم چند روز پس از هشدار کارشناسان جهانی درباره خطر قحطی در این منطقه اتخاذ شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد یک «بحران گرسنگی» ممکن است عملیات نظامی جدید اسرائیل در غزه را به خطر اندازد و کابینه او تصمیم گرفته است مقدار «ابتدایی» مواد غذایی به این منطقه با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر ارسال شود.

هنوز مشخص نیست این کمک‌ها چه زمانی و چگونه وارد غزه خواهند شد. نهاد نظامی اسرائیل که مسئول هماهنگی کمک‌هاست هنوز اظهار نظری نکرده است. اسرائیل تلاش دارد یک سیستم کمک‌رسانی جدید ایجاد کند، گرچه امدادگران با آن مخالفت کرده‌اند. نتانیاهو گفت اسرائیل اقداماتی انجام می‌دهد تا مطمئن شود این کمک‌ها به دست شبه‌نظامیان نرسد.

اسرائیل محاصره غزه را از ۲ مارس آغاز کرد و همه ورود مواد غذایی، دارو و سایر اقلام را متوقف نمود تا حماس را مجبور به پذیرش شرایط جدید آتش‌بس کند. چند روز بعد، اسرائیل جنگ را از سر گرفت و آتش‌بس دوماهه‌ای که پیش از آن برقرار بود را نقض کرد.

اوایل روز یکشنبه، اسرائیل اعلام کرد عملیات زمینی «گسترده‌ای» را در حمله جدید خود آغاز کرده که بزرگ‌ترین عملیات از زمان پایان آتش‌بس قبلی است. به گفته بیمارستان‌ها و امدادگران، این حملات هوایی دست‌کم ۱۰۳ نفر از جمله ده‌ها کودک را کشت. این بمباران‌ها همچنین باعث تعطیلی بیمارستان اصلی شمال غزه شد که هدف حملات مستقیم قرار گرفته بود.

اسرائیل خواستار پذیرش یک آتش‌بس موقت از سوی حماس است که شامل آزادی گروگان‌های اسرائیلی باشد اما لزوماً به معنای پایان جنگ نیست. حماس نیز خواهان عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی و مسیری مشخص برای پایان جنگ است.

ارتش اسرائیل که اخیراً ده‌ها هزار نیروی ذخیره را فراخوانده است اعلام کرد عملیات زمینی در سراسر شمال و جنوب غزه در حال انجام است. ژنرال ایال ضمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، گفت این برنامه شامل «تجزیه» غزه است.

به گفته بیمارستان ناصر در خان‌یونس در جنوب غزه، حملات هوایی اسرائیل بیش از ۴۸ کشته برجای گذاشته است که ۱۸ کودک و ۱۳ زن در میان آنها هستند. این بیمارستان اعلام کرد به دلیل وضعیت اجساد، شمارش کشته‌شدگان بسیار دشوار است.

در شمال غزه، به گفته مرکز اورژانس وزارت بهداشت، یک حمله هوایی به خانه‌ای در جبالیا جان ۹ عضو یک خانواده را گرفت. در حمله دیگری به یک خانه مسکونی در همان منطقه نیز ۱۰ نفر از جمله ۷ کودک و یک زن کشته شدند.

ارتش اسرائیل درباره این گزارش‌ها اظهار نظری نکرده است. در بیانیه مربوط به عملیات زمینی، ارتش اسرائیل اعلام کرد حملات اولیه در یک هفته گذشته ده‌ها شبه‌نظامی را کشته و بیش از ۶۷۰ هدف را نابود کرده است.

مذاکرات در قطر

اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود تا پایان سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاورمیانه عملیات جدیدی انجام نخواهد داد تا به تلاش‌های صلح فرصت داده شود. ترامپ در سفرش که جمعه به پایان رسید از اسرائیل بازدید نکرد.

دفتر نتانیاهو اعلام کرد که تیم مذاکره‌کننده او در قطر «برای تحقق هر فرصتی برای توافق تلاش می‌کند»، توافقی که ممکن است شامل پایان جنگ در ازای آزادی ۵۸ گروگان باقی‌مانده اسرائیلی، خروج حماس از غزه و خلع سلاح کامل این منطقه باشد.

حماس با ترک غزه و خلع سلاح مخالفت کرده است.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده از پایان آخرین آتش‌بس تاکنون نزدیک به ۳ هزار نفر کشته شده‌اند.

در همین حال نارضایتی‌ها در اسرائیل رو به افزایش است. تعداد کمی از شهروندان اسرائیلی در اعتراض به ادامه جنگ حاضر به خدمت در ارتش نیستند و خطر زندانی‌شدن را نیز به جان خریده‌اند. شهروندان دیگری نیز با حمل تصاویری از کودکان کشته‌شده در غزه، هر هفته تجمعاتی برگزار می‌کنند و خواستار پایان جنگ و آزادی همه گروگان‌ها هستند.

بیمارستان زیر «محاصره» اسرائیل

مقامات بهداشتی در غزه اعلام کردند که درگیری‌ها و محاصره نظامی اسرائیل در اطراف بیمارستان اندونزیایی در شمال غزه باعث تعطیلی این بیمارستان شده است. این بیمارستان اصلی‌ترین مرکز درمانی در شمال غزه بود که پس از تعطیلی بیمارستان‌های کمال عدوان و بیت حانون در اثر حملات سال گذشته اسرائیل، خدمات درمانی ارائه می‌داد.

دکتر مروان السلطان، مدیر بیمارستان اندونزیایی، گفت: «بیمارستان هدف حملات مستقیم قرار گرفته، حتی بخش مراقبت‌های ویژه نیز هدف بوده است.» او افزود که به دلیل شرایط جنگی هیچ‌کس نمی‌تواند به بیمارستان برسد. حدود ۳۰ بیمار و ۱۵ نیروی درمانی در این بیمارستان محاصره شده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری و کارشناسان سازمان ملل بارها اسرائیل را به تخریب عمدی سیستم درمانی غزه متهم کرده‌اند.

به گفته منابع درمانی، در شمال غزه دست‌کم ۴۳ نفر دیگر کشته شده‌اند که شامل ۱۵ کودک و ۱۲ زن هستند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *