دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

آلمان؛ پژوهشگران هولوکاست از حزب چپ دفاع می‌کنند

۵۵ روشنفکر عمدتاً یهودی با انتشار بیانیه‌ای به مقابله با استفاده ابزاری از مفهوم یهودی‌ستیزی برخاستند و از حزب چپ آلمان حمایت کردند

برلین، روزنامه تاتس: در مناقشه بر سر تعریف یهودی‌ستیزی، حزب چپ آلمان از پشتیبانی ۵۵ دانشمند، تاریخدان و روشنفکر برخوردار شده است. این حزب در کنگره خود در شهر کمنیتس «اعلامیه اورشلیم درباره یهودی‌ستیزی» (JDA) را به تصویب رساند و از «تعریف عملیاتی یهودی‌ستیزیِ» مصوب اتحادیه بین‌المللی یادبود هولوکاست (IHRA)، که توسط بسیاری از کشورها پذیرفته شده است، انتقاد کرد. به باور حزب چپ، تعریف IHRA مرز میان یهودی‌ستیزی و نقد اسرائیل را مخدوش می‌کند.

جوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان، در واکنش به این تصمیم حزب چپ را متهم کرد که «نفرت از اسرائیل» را دامن می‌زند. انتقاد شدید همچنین از سوی احزاب اتحادیه (دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی) و برخی از سیاستمداران حزب چپ مانند بودو راملو مطرح شد.

در بیانیه‌ پژوهشگران هولوکاست که در اختیار روزنامه تاز قرار گرفته، از حزب چپ و تعهد آن به اعلامیه «اعلامیه اورشلیم درباره یهودی‌ستیزی» (JDA) حمایت شده است. در این بیانیه آمده است که «پذیرش تعریف IHRA توسط دولت‌ها عمدتاً نتیجه کارزارهای سیاسی بازیگرانی است که با دولت اسرائیل هماهنگ عمل می‌کنند». همچنین گفته شده این تعریف «توسط نیروهای غیرلیبرال به‌صورت ابزاری برای تضعیف آزادی‌های شهروندی و حقوق بشر مورد استفاده قرار گرفته است».

اما به گفته امضاکنندگان بیانیه، «اعلامیه اورشلیم درباره یهودی‌ستیزی» (JDA) «تعادلی دقیق میان مبارزه با یهودی‌ستیزی و حفظ آزادی بیان و سایر آزادی‌های دموکراتیک برقرار می‌کند». تعریف یهودی‌ستیزی «نباید به ابزاری برای تنظیم مقررات و تنبیه تبدیل شود؛ این نقش باید منحصراً بر عهده قانون و دستگاه قضایی باشد».

نویسندگان بیانیه، که اکثر آن‌ها روشنفکران یهودی هستند، از حزب چپ خواسته‌اند «با اعتماد به نفس پای این تصمیم بایستد»، تصمیمی که به باور آنها «باید منجر به تفکری عمیق‌تر و گسترده‌تر در آلمان شود تا روشن شود که بهترین شیوه مبارزه با یهودی‌ستیزی چیست».

برخی از امضاکنندگان این بیانیه در سال ۲۰۲۱ در تدوین اعلامیه «اعلامیه اورشلیم درباره یهودی‌ستیزی» (JDA) نقش داشته‌اند؛ از جمله آموس گلدبرگ، پژوهشگر اسرائیلی هولوکاست؛ اشتفانی شولر اشپرینگوروم، مدیر مرکز تحقیقات یهودی‌ستیزی در برلین؛ و برایان کلاگ، فیلسوف بریتانیایی.

از دیگر حامیان بیانیه می‌توان به عومر بارتوف، تاریخدان هولوکاست؛ آوراهام بورگ، رئیس پیشین کنست اسرائیل؛ داگمار هرتزوگ، تاریخدان مقیم نیویورک؛ رالف میشائلز، مدیر مؤسسه حقوق خصوصی بین‌المللی ماکس پلانک در هامبورگ؛ و سوزان نایمان، مدیر انجمن اینشتین در پوتسدام اشاره کرد.

در کنگره حزب چپ در کمنیتس، اکثریت محدودی از نمایندگان برخلاف نظر هیئت رئیسه حزب به استفاده از «اعلامیه اورشلیم درباره یهودی‌ستیزی» (JDA) رأی دادند. این تصمیم احتمالاً منجر به پایان مناقشه درباره رابطه حزب چپ با یهودی‌ستیزی و نقد اسرائیل نخواهد شد.

هدف از مداخله این ۵۵ دانشمند، کمک به عینی‌تر شدن بحث است. در این بیانیه آمده است: «واقعیت همیشه بسیار پیچیده‌تر از تعریف‌ها است». همچنین نویسندگان این متن، که در میان آن‌ها پژوهشگران بین‌المللی هولوکاست نیز حضور دارند، تلاش کرده‌اند اعلامیه «اعلامیه اورشلیم درباره یهودی‌ستیزی» (JDA) و حزب چپ را در برابر این اتهام که یهودی‌ستیزی را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند، مورد دفاع قرار دهند. آنان تأکید کرده‌اند مسئله «مبارزه با یهودی‌ستیزی و در عین حال حفاظت از آزادی‌های اساسی است».

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *