یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

پایان سفر ترامپ به کشورهای خلیج فارس، تریلیون‌ها دلار سود و توافق

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، جمعه ۲۶ اردیبهشت سفر خود به کشورهای خلیج فارس را در امارات به پایان می‌برد. سفری که پیش از آن شامل توقف در سعودی و سپس قطر بود و با اعلام قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار، گشایش دیپلماتیک در قبال سوریه و ابراز خوش‌بینی درباره توافقی هسته‌ای با ایران همراه شد.

در نخستین سفر خارجی ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، توافقی «بی‌سابقه» برای خرید هواپیماهای «بوئینگ» به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار و همچنین لغو تحریم‌هایی که دهه‌ها بر سوریه اعمال شده بود، به‌طور رسمی اعلام گردید.

در هر سه کشور میزبان، استقبال گرم و باشکوه از رئیس‌جمهوری آمریکا صورت گرفت.

بر اساس گزارش‌ رسانه‌ها، ترامپ قرار است صبح جمعه در نشستی اقتصادی و تجاری، شرکت کرده و سپس از «خانه خانواده ابراهیمی» در جزیره سعدیات ابوظبی بازدید کند.

تریلیون‌ها ‌دلار سود

ترامپ در جریان توقف خود در دوحه، از «قرارداد بی‌سابقه» به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار میان شرکت هواپیمایی قطر و کمپانی «بوئینگ» برای خرید هواپیما، تمجید کرد.

او همچنین در قطر به احتمال نزدیک بودن توافقی درباره برنامه هسته‌ای ایران اشاره داشت که جلوی اقدام نظامی را خواهد گرفت.

با این حال، ترامپ از هیچ پیشرفتی در پرونده جنگ غزه که قطر نقشی محوری در میانجی‌گری مذاکرات آتش‌بس ایفا کرده، خبر نداد.

او در سخنانی در دوحه، بار دیگر تأکید کرد که ایالات متحده باید «غزه را بگیرد» و آن را به «منطقه‌ای برای آزادی» تبدیل کند.

ترامپ در نخستین دیدار از این دست طی ۲۵ سال گذشته، در ریاض با احمد الشرع، رئیس‌جمهوری سوریه، دیدار کرد و به‌طور رسمی اعلام نمود که تحریم‌ها علیه کشوری که در اثر جنگ ویران شده، لغو می‌شود.

ترامپ تأکید کرد که سفرش به منطقه خلیج منجر به «دستیابی به تریلیون‌ها دلار» سود و توافق شده است

هوش مصنوعی

به گزارش روزنامه اماراتی «نشنال»، ایالات متحده و امارات در آستانه اعلام یک مشارکت راهبردی در زمینه هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته در جریان سفر ترامپ هستند.

امارات که به‌دنبال تنوع‌بخشی به اقتصاد متکی به نفت خود است، در سال‌های اخیر تلاش کرده تا در حوزه فناوری، به‌ویژه هوش مصنوعی، به جایگاهی پیشرو دست یابد اما تحقق این هدف، در گرو دسترسی به فناوری‌های پیشرفته آمریکایی، از جمله تراشه‌های هوش مصنوعی است که تاکنون تحت محدودیت‌های شدید صادراتی قرار داشتند.

دولت ترامپ اوایل این هفته بخشی از محدودیت‌های تازه‌ای را که در دوره ریاست‌جمهوری بایدن وضع شده و قرار بود از ۱۵ مه اجرایی شود، لغو کرد؛ محدودیت‌هایی که صادرات نیمه‌هادی‌های مورد استفاده در توسعه فناوری هوش مصنوعی را هدف قرار می‌داد و عمدتاً به زیان چین تمام شده بود.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *