سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

واکنش دولت های ترکیه و عراق به تصمیم انحلال پ‌ک‌ک

دولت ترکیه اعلام انحلال حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) را گامی تاریخی توصیف کرد. هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، در این‌باره گفت که این اعلام باید با اقدامات عملی همراه شود و دولت ترکیه این روند را به‌دقت زیر نظر خواهد گرفت.

پ‌ک‌ک چند ساعت پیش از این اعلام کرده بود که خود را منحل و مبارزه مسلحانه با دولت ترکیه را متوقف خواهد کرد. این گروه از سال ۱۹۸۴ علیه دولت ترکیه و برای حقوق کردها مبارزه می‌کند. دولت ترکیه، اتحادیه اروپا و ابالات متحده آمریکا پ‌ک‌ک را به‌عنوان یک گروه تروریستی سبقه‌بندی کرده‌اند.

انحلال پ‌ک‌ک در صورت تأیید و اجرای عملی، می‌تواند پایانی بر یکی از طولانی‌ترین و خون‌بارترین شورش‌ها علیه ستم ملی در خاورمیانه باشد.

وزارت خارجه عراق نیز در واکنش به انحلال حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) اعلام کرد: این موضوع فرصتی طبیعی برای بازنگری در بهانه‌ها و توجیهاتی به شمار می‌رود که همواره برای توجیه حضور نیروهای خارجی در خاک عراق مورد استفاده قرار گرفته است.

وزارت خارجه عراق در بیانیه ای با اشاره به انحلال «پ ک ک» خواستار بازنگری در بهانه ها و توجیهاتی شد که درباره حضور نیروهای خارجی در خاک این کشور مورد استفاد قرار گرفته است.

در بیانیه وزارت عراق عراق ضمن استقبال از تصمیم انحلال «پ ک ک»، توقف درگیری مسلحانه و دست برداشتن از سلاح، از آن به عنوان گامی مهم و مثبت نام برده شده که در تقویت امنیت و ثبات این کشور و منطقه نقش بسزایی دارد.

وزارت خارجه عراق بیان کرد: این اعلام انحلال به مثابه فرصتی واقعی برای پیشبرد تلاشهای صلح و پایان دادن به درگیری هایی است که آثار خود را بر منطقه طی چند دهه برجای گذاشته است.

در بیانیه وزارت خارجه عراق بر حمایت بغداد از اقداماتی تاکید شده که تثبیت کننده صلح و ثبات هستند.

وزارت خارجه عراق بر اهمیت حل مشکلات امنیتی از طریق گفت وگو و تفاهم به گونه ای تاکید کرد که خواسته ملت های منطقه را در تامین امنیت و توسعه به همراه داشته باشد.

برچسب ها

در میانه‌ی جنگی که اسرائيل در منطقه به راه انداخته و اوج‌گیری رقابت‌های امپریالیستی، کمال اوکیان، دبیرکل حزب کمونیست ترکیه، از همدستی آنکارا با ناتو، آمریکا و اسرائیل پرده برمی‌دارد. او سیاست‌های منطقه‌ای ترکیه را در خدمت منافع سرمایه‌داری جهانی می‌داند و خواهان گسست از نظم استعماری حاکم است...
در سوم ژوئن ۱۹۶۳، جهان شاعری را از دست داد که شعر را از کنج خلوت و تأمل به قلب میدان‌های نبرد و مقاومت برد. شصت‌ودو سال از خاموشی ناظم حکمت می‌گذرد، اما صدای او هنوز در خیابان‌ها، در کارخانه‌ها، در زندان‌ها و در دل‌هایی که به روشنایی ایمان دارند، طنین‌انداز است. شاعر انقلاب، شاعر مردم، شاعر شورش علیه تاریکی

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *