چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴

چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴

گوگل نام خلیج فارس را عوض کرد

گوگل نام خلیج فارس را عوض کرد

طی روز گذشته کاربران ایران پس از جستجوی خلیج فارس در گوگل مپز نتایج تلخی به دست ‌آورند.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، تحریف یا حذف نام «خلیج فارس» در برخی نسخه‌های اپلیکیشن گوگل مپز  ، موجی از واکنش کاربران ایرانی را در فضای مجازی برانگیخته است. 

در پی این اقدام، کاربران با راه‌اندازی کارزاری مجازی در فروشگاه‌های گوگل پلی   و اپ استور  ، به این تغییر نام اعتراض کرده‌اند. هدف اصلی این کارزار، کاهش رتبه اپلیکیشن گوگل‌مپز  از طریق ثبت امتیاز پایین (۱ ستاره) و نگارش نظرات اعتراضی برای بازگرداندن نام تاریخی و بین‌المللی Persian Gulf خلیج فارس و حذف عنوان جعلی «Arabian Gulf» است.

تغییر بحث‌برانگیز در گوگل‌مپز  

گزارش‌های کاربران و رسانه‌ها حاکی از آن است که گوگل‌مپز  در برخی نسخه‌ها و مناطق، نام خلیج فارس را یا حذف کرده یا به «خلیج عربی» تغییر داده است. به‌ویژه در برخی کشورهای خاورمیانه، هنگام جست‌وجوی عبارت‌های «Persian Gulf» خلیج فارس یا «Arabian Gulf»، تنها عنوان جعلی نمایش داده می‌شود.

این اقدام بی‌اطلاع‌رسانی قبلی از سوی گوگل، بار دیگر حساسیت تاریخی و ملی ایرانیان را نسبت به نام خلیج فارس برانگیخته است؛ نامی که در هزاران سند تاریخی، جغرافیایی و رسمی بین‌المللی به ثبت رسیده و همواره به عنوان یکی از نمادهای هویت تاریخی ایران شناخته می‌شود.

تغییری سیاسی

این تحول در حالی رخ داده که  رسانه‌های خارجی از احتمال تصمیم دولت ترامپ  برای تغییر رسمی نام خلیج فارس به «خلیج عربی» خبر داده بودند. این شایعه با واکنش کاخ سفید همراه شد و دونالد ترامپ در پاسخ به خبرنگاران گفت: «نمی‌خواهم با چنین موضوعاتی خاطر کسی را جریحه‌دار کنم.» دولت آمریکا نیز اعلام کرد که «هیچ تصمیم رسمی در این‌باره اتخاذ نشده است.»

مکزیک هم معترض شد

تحریف نام‌های جغرافیایی تنها به منطقه ما محدود نیست. دولت مکزیک نیز نسبت به اقدامی مشابه از سوی گوگل اعتراض کرده است. به گفته رئیس‌جمهور مکزیک، گوگل مپز   برای کاربران آمریکایی، «خلیج مکزیک» را به‌جای آن، با نام «خلیج آمریکا» نمایش داده است و علی‌رغم اعتراضات رسمی دولت مکزیک، پاسخی از سوی گوگل دریافت نشده است.

پاسخ گوگل: بی‌طرفی یا دوگانگی؟

در واکنش به اعتراضات، کریس ترنر، معاون امور دولتی گوگل، اعلام کرد: «سیاست‌گذاری ما در زمینه نام‌گذاری‌ها، بر اساس داده‌های جغرافیایی کشورهای مختلف تنظیم می‌شود و رویکرد ما بی‌طرفانه و منسجم است.»

اما منتقدان، این ادعا را غیرواقعی و تناقض‌آمیز می‌دانند؛ چرا که حذف نامی با قدمت تاریخی و ثبت‌شده در اسناد رسمی بین‌المللی، نه‌تنها بی‌طرفانه نیست، بلکه تسلیم در برابر فشارهای سیاسی و قوم‌گرایانه به شمار می‌آید.

ادامه اعتراض ایرانیان

در همین راستا، کاربران ایرانی با ادامه کارزار دیجیتال خود، از تمام فارسی‌زبانان خواسته‌اند با ثبت اعتراض در فروشگاه‌های اپلیکیشن و گزارش این تحریف، صدای خود را به گوش جهانیان برسانند. بسیاری از آنان با ارائه مستندات تاریخی در بخش نظرات اپلیکیشن، بر لزوم احترام به نام بین‌المللی و تاریخی خلیج فارس تأکید کرده‌اند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

  1. بادرود به شما و سپاس از درگاه مردمان که پاک ترین هستند.
    گوگل خیلی هم گو.، خورده، مگر با اینها است که هر چه دل شان و جیب شان خواست انجام بدهند… اگر در پی بی طرفی هستند، بسیار نابرابری ها هست که این کودن ها چشم بر آنها بسته اند.
    من یک خواهش از اخبار روز دارم، دوستان بیایید با هم یک کار کنیم، کاری کاردان، در این جا یک جنبشی راه بیندازیم در اعتراض به این بی احترامی.
    مهرتان بسیار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *