دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

سی ان ان به نقل از یک «مقام ایرانی»: تهران در حال آماده شدن برای بعد از شکست مذاکرات است

یک مقام ایرانی به شبکه سی‌ان‌ان گفت که مذاکرات غیرمستقیم اخیر با ایالات متحده درباره برنامه هسته‌ای تهران و لغو تحریم‌ها از سوی آمریکا «صادقانه» نبوده و احتمالاً از ابتدا به‌عنوان «تله‌ای برای سوق دادن اوضاع به‌سوی تنش» طراحی شده است.

این مقام که نخواست نامش فاش شود، به سی‌ان‌ان گفت که ایران وقفه‌ها و فاصله‌های هفتگی در مذاکرات — که برخلاف ترجیح تهران است — را به‌عنوان یک بازی سیاسی و رسانه‌ای از سوی آمریکا ارزیابی می‌کند و اکنون در حال آماده‌سازی برای سناریوهایی است که در آن مذاکرات شکست می‌خورند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، روز جمعه هشدار داد اگر دور بعدی مذاکرات در عمان در روز یکشنبه سازنده نباشد، «ادامه نخواهد یافت و باید مسیر دیگری را در پیش بگیریم.»

یکی از مقامات آمریکایی روز شنبه به سی‌ان‌ان گفت: «رئیس‌جمهور (دونالد) ترامپ کاملاً در تمایل خود برای دستیابی به توافق با ایران صادق است و کاملاً متعهد به رسیدن به آن است.»

این مقام افزود: «ایالات متحده اطمینان خواهد داد که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نیابد، اما در عین حال خواهان صلح پایدار در خاورمیانه، رابطه‌ای جدید با ایران، و رسیدن مردم ایران به نهایت ظرفیت ملت خود است.»

مذاکرات روز یکشنبه قرار است فقط در سطح عالی برگزار شود، و این نشان می‌دهد که دو طرف چارچوب کلی پیش‌روی را بررسی خواهند کرد. طبق اطلاعات سی‌ان‌ان، تیم فنی که معمولاً به جنبه‌های جزئی‌تر مانند لغو تحریم‌ها می‌پردازد، قرار نیست در این دور شرکت کند.

صبح روز شنبه، عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران — که انتظار می‌رود روز یکشنبه با ویتکاف دیدار کند — گفت که تهران از سوی آمریکا «پیام‌های متناقضی» دریافت کرده، چون «افراد مختلف دیدگاه‌های متفاوتی را مطرح می‌کنند.»

منبع ایرانی گفت که طرف آمریکایی «در اصل آمادگی لازم برای گفت‌وگوهای معنادار فنی و سیاسی را ندارد»، و افزود که ایالات متحده به پرسش‌ها «پاسخ‌های کوتاه و کلی» می‌دهد، «پیشنهادهای اصلی را نادیده می‌گیرد» و «مواضع خود را به‌طور مداوم در طول مذاکرات تغییر می‌دهد.»

طبق گفته این منبع، این وضعیت ایران را به این نتیجه رسانده که مذاکرات «احتمالاً به نتیجه مطلوب در زمینه لغو تحریم‌ها و بهره‌مندی اقتصادی نخواهد رسید.»

در نتیجه، تهران در حال «آماده‌سازی برای مرحله بعدی است، و در یک ماه گذشته، بخش‌های سیاسی، اقتصادی و سایر حوزه‌ها سناریوهای لازم را آماده کرده‌اند.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که ویتکاف روز جمعه در مصاحبه‌ای با بریتبارت، انتظارات آمریکا از مذاکرات را با جزئیات بی‌سابقه‌ای تشریح کرد.

او گفت: «برنامه غنی‌سازی دیگر هرگز نباید در ایران وجود داشته باشد. این خط قرمز ماست. نه غنی‌سازی، یعنی برچیدن، یعنی نه تسلیحاتی شدن، و یعنی اینکه نطنز، فردو و اصفهان — این سه مرکز غنی‌سازی آن‌ها — باید برچیده شوند.»

ایران پیش‌تر اعلام کرده که غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود قابل مذاکره نیست.

منبع ایرانی روز شنبه به سی‌ان‌ان تأکید کرد که غنی‌سازی اورانیوم بر روی خاک ایران «خط قرمز قطعی» در مذاکرات است و افزود که آمریکا «کاملاً از این مسئله آگاه است.»

ایران مدت‌هاست که تأکید دارد به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست و برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً برای مقاصد انرژی است.

در مصاحبه‌اش با بریتبارت، فرستاده ویژه آمریکا گفت که تمرکز مذاکرات صرفاً بر مسئله هسته‌ای است، تغییری نسبت به تلاش‌های دولت اول ترامپ که می‌خواست به طور گسترده‌تری با اقدامات منطقه‌ای ایران مقابله کند.

برچسب ها

مدیر انجمن کنترل تسلیحات در پاسخ به پرسش احتمال استفاده از سلاح هسته‌ای تاکتیکی برای از بین بردن تاسیسات فردو می‌گوید: «سخنگویان کاخ سفید اخیراً پیام‌هایی متناقض و غیرحرفه‌ای منتشر کرده‌اند که باعث سردرگمی درباره این شده که آیا رئیس‌جمهور درباره گزینه‌های حمله هسته‌ای توجیه شده یا خیر. استفاده از عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است» از عادت‌های رایج دولت آمریکاست

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *