چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

ارتش اسرائیل هزاران نیروی ذخیره را برای عملیات گسترده‌تر در غزه فراخواند

ارتش اسرائیل روز شنبه با صدور احضاریه‌هایی، فراخوان هزاران نیروی ذخیره را برای مشارکت در مرحله جدید عملیات نظامی در نوار غزه آغاز کرد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که اهداف اصلی جنگ، از جمله بازگرداندن گروگان‌ها، همچنان محقق نشده‌اند.

به گزارش هاآترص به نقل از منابع ارتش، هنوز مشخص نیست این دوره جدید خدمت وظیفه ذخیره تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، اما انتظار می‌رود «مدت قابل توجهی» به طول انجامد. بیشتر نیروهای ذخیره جایگزین سربازان وظیفه‌ای خواهند شد که هم‌اکنون در مرز لبنان و کرانه باختری مستقر هستند و قرار است به غزه اعزام شوند.

اهداف عملیات و فشار سیاسی

کابینه امنیتی اسرائیل قرار است روز یکشنبه برای تصویب رسمی این فراخوان ذخیره و بررسی طرح گسترش عملیات در غزه تشکیل جلسه دهد. منابع سیاسی معتقدند این افزایش فشار نظامی با هدف وادار کردن حماس به پذیرش توافق آتش‌بس، پس از آنکه گفت‌وگوهای اخیر به بن‌بست رسید، انجام می‌شود.

ارتش اسرائیل طرحی برای گسترش تدریجی عملیات به نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ارائه کرده است که بر اساس آن، در ابتدا عملیات در مقیاس محدود آغاز شده و به تدریج مناطق بیشتری از غزه تحت کنترل نظامی درخواهد آمد.

این طرح پیش از سفر رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی در اواخر ماه مه به تصویب رسید. مقامات اسرائیلی این سفر را فرصتی برای پیشبرد مذاکرات آتش‌بس می‌دانند.

اولویت بازگرداندن گروگان‌ها

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، ایال زمیر، در جلسه‌ای با اعضای کابینه امنیتی، تأکید کرد بازگرداندن گروگان‌ها مأموریت اصلی نیروهای اعزامی به غزه است و ارتش از اهمیت این مسئله برای هزاران نیروی ذخیره آگاه است.

با این حال، نخست‌وزیر نتانیاهو در بیانیه‌ای در روز پنج‌شنبه گفت: «هدف اصلی جنگ، شکست دشمنان ماست»، که با واکنش خانواده‌های گروگان‌ها مواجه شد. آنان خواستار توقف فوری عملیات نظامی شدند.

انتقاد خانواده گروگان‌ها از گسترش جنگ

انجمن خانواده‌های گروگان‌ها با انتشار بیانیه‌ای هشدار داد که ادامه جنگ «جان گروگان‌ها را به خطر می‌اندازد، منجر به کشته شدن سربازان می‌شود و هزینه سنگینی را به هزاران نیروی ذخیره و خانواده‌هایشان تحمیل خواهد کرد».

این انجمن اضافه کرد:
«اسرائیل در حال فرو رفتن در باتلاق غزه است، بر پایه توهمی که فکر می‌کند بدون بازگرداندن عزیزان ما می‌توان به پیروزی رسید. این تصمیم، خطایی است که نسل‌ها بابت آن افسوس خواهند خورد.»

ایناف زنگوکر، مادر گروگان متان، در تجمعی اعتراضی گفت:
«نتانیاهو در حال آماده‌سازی دور جدیدی از جنگ است که تنها به مرگ گروگان‌ها منتهی خواهد شد. او می‌گوید بازگرداندن گروگان‌ها هدف ثانویه است؛ یعنی جان پسرم برای او اهمیتی ندارد. همه چیز فدای حفظ ائتلاف سیاسی‌اش شده است.»

زیرساخت‌های انسانی و بحران کمک‌رسانی

در پی توقف کمک‌های بشردوستانه به غزه از ماه مارس، ارتش اسرائیل اکنون در حال ایجاد زیرساخت‌هایی برای توزیع مواد غذایی است تا این کمک‌ها به دست حماس نرسد. با وجود مخالفت برخی وزرا با ازسرگیری کمک‌ها، دولت تحت فشار آمریکا ممکن است این موضوع را مجدداً بررسی کند.

وزارت دفاع هشدار داده است که ذخایر غزه تا سه هفته آینده تمام خواهد شد و اسرائیل ناگزیر خواهد بود اجازه ورود کمک‌ها را صادر کند. همچنین طرحی برای واگذاری توزیع کمک‌ها به شرکت‌های خارجی تحت امنیت ارتش در مناطق خاص بشردوستانه در دست بررسی است.

تحولات سوریه و لغو سفر نخست‌وزیر

نتانیاهو شب شنبه اعلام کرد که سفرش به آذربایجان به‌دلیل تحولات در غزه و سوریه به تعویق افتاده است. به گفته منابع ارتش، اسرائیل در حال درمان ۲۰ شهروند دروزی سوری زخمی‌شده در درگیری‌های مرزی است و نگران ورود احتمالی پناهجویان جدید از این جامعه است.

این منابع تأکید کردند که اسرائیل اجازه «کشتار» دروزی‌ها را نخواهد داد، چراکه این مسئله را بخشی از منافع راهبردی امنیت ملی خود می‌داند.

برچسب ها

جنایات نتانیاهو در غزه بعد از پانزده ماه خشم ليبرال ها را در اسرائيل و خارج از اين کشور برانگيخته است. در این محافل، صحبت از ادامه‌ای ناعادلانه و جنایتکارانه برای جنگی بی‌دلیل است. آنانی که از همان آغاز با ویران‌سازی نوار غزه مخالف بودند، این پرسش را مطرح می‌کنند که خشم جدید کنونی در واقع ناظر به چیست؟
اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه اعلام کرد در واکنش به آنچه «نقض حقوق بشر» ناشی از محاصره انسانی غزه توسط اسرائیل خوانده، توافق همکاری تجاری با این کشور را بازبینی خواهد کرد. دولت انگلستان مذاکرات تجارت آزاد با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد، سفیر اسرائیل را فراخواند و تحریم‌هایی علیه شهرک‌نشینان در کرانه باختری وضع کرد. دو روز پس از آن‌که بنیامین نتانیاهو اعلام کرد محاصره غزه را لغو خواهد کرد، سازمان ملل اعلام کرده است اسرائیل همچنان مانع رسیدن غذا به فلسطینی‌های گرسنه در این منطقه می‌شود
به گفته مقامات بهداشتی محلی، در حملات هوایی روز سه‌شنبه اسرائیل به نوار غزه دست‌کم ۵۰ فلسطینی کشته شدند. این در حالی است که فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل برای توقف عملیات نظامی و اجازه ورود بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غزه در حال افزایش است. اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که پس از بیش از دو ماه محاصره کامل، پنج کامیون کمک بشردوستانه را وارد غزه کرده است. این در حالی است که سازمان ملل متحد مدت‌هاست گفته است که برای جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه، دست‌کم روزانه ۵۰۰ کامیون کمک و کالاهای تجاری نیاز است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *