شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

وزیر امور خارجه ایران برای جلب حمایت روسیه پیش از دور دوم مذاکرات با آمریکا به مسکو سفر کرد

عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ظهر پنجشنبه در رأس هیاتی دیپلماتیک برای گفتگو و رایزنی با مقام‌های عالی‌رتبه روسیه و تسلیم پیام مکتوب خامنه ای به رئیس جمهور این کشور وارد مسکو شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل آسیای وزارت امور خارجه روسیه و سفیر جمهوری اسلامی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی ونوکووا مسکو استقبال کردند.
بنا بر اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه، سفر از قبل برنامه‌ریزی‌شده وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به روسیه بنا به دعوت سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه و در چارچوب مشورت‌ها و رایزنی‌های مستمر دو کشور به‌عنوان شرکای راهبردی صورت می‌گیرد.

اسماعیل بقائی افزود: قرار است در این سفر عراقچی در خصوص روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، و نیز مذاکرات غیرمستقیم اخیر با آمریکا با مقامات عالی روسیه گفتگو و تبادل نظر کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین این سفر را فرصت مغتنمی جهت پیگیری اجرای توافقات دو کشور به خصوص معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دانست.

رویترز می نویسد: علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه وزیر خارجه خود را با یک نامه ویژه برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به مسکو فرستاد تا پیش از دور دوم مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده، حمایت کرملین را تقویت کند.

ایران و ایالات متحده آخر هفته گذشته در عمان مذاکراتی را برگزار کردند که هر دو طرف آن را «مثبت و سازنده» توصیف کردند. قرار است دور دوم این گفت‌وگوها آخر هفته جاری در رم برگزار شود.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز چهارشنبه تأکید کرد که «حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم قابل مذاکره نیست.»

روسیه، به عنوان یکی از شرکای دیرینه ایران، در مذاکرات هسته‌ای نقشی کلیدی دارد؛ هم به عنوان یکی از پنج عضو دائم دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل و هم به عنوان یکی از امضاکنندگان توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ که ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.

عراقچی در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی ایران گفت: «در موضوع هسته‌ای همواره با دوستانمان در چین و روسیه مشورت‌های نزدیکی داشته‌ایم. اکنون نیز فرصت مناسبی است تا این گفت‌وگوها با مقامات روسیه ادامه یابد.»

او افزود که حامل نامه‌ای از سوی رهبر جمهوری اسلامی به ولادیمیر پوتین است که درباره مسائل منطقه‌ای و روابط دوجانبه نوشته شده است.

روسیه امسال با ایران یک توافق مشارکت راهبردی ۲۰ ساله امضا کرده، گرچه این توافق شامل بند دفاع مشترک نیست. دو کشور سال‌ها در میدان جنگ سوریه، متحد بشار اسد بودند تا زمانی که حکومت اسد در دسامبر سقوط کرد.

پوتین همچنان روابط خوبی با خامنه‌ای دارد، چراکه هر دو کشور از سوی غرب به عنوان دشمن تلقی می‌شوند. با این حال، مسکو تمایلی به آغاز یک رقابت تسلیحاتی هسته‌ای در خاورمیانه ندارد.

روسیه تأکید کرده که هرگونه حمله نظامی به ایران «غیرقانونی و غیرقابل قبول» خواهد بود. با این حال، کرملین روز سه‌شنبه از اظهار نظر درباره این پرسش که آیا روسیه آماده است تا ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران را به عنوان بخشی از یک توافق احتمالی با آمریکا در اختیار بگیرد، خودداری کرد.

برچسب ها

سی‌وچهارمین نشست سران اتحادیه عرب روز شنبه در بغداد برگزار شد و رهبران کشورهای عربی بر لزوم پایان جنگ در غزه، حمایت از فلسطین و حل بحران‌های منطقه‌ای تأکید کردند. همزمان با اين نشست شبکه NBC اعلام کرد دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای انتقال یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به لیبی است
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه اعلام کرد که ایران پیشنهاد دولت او را دریافت کرده و می‌داند که باید سریع اقدام کند؛ این سخنان یک روز پس از آن بیان شد که او گفت واشنگتن و تهران به توافق هسته‌ای نزدیک شده‌اند. پيشتر روزنامه‌ی گاردين گزارش داده بود: این پيشنهاد شامل توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران به مدت سه سال برای ایجاد اعتماد است. پس از این دوره، ایران می‌تواند غنی‌سازی را در سطح ۳.۷۵٪، مطابق با توافق برجام ۲۰۱۵، از سر بگیرد. در این مدت، روسیه اورانیوم مورد نیاز برای برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تأمین خواهد کرد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *