دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

پولیتیکو: ویتکاف و روبیو برای گفتگو درباره مذاکره با ایران و جنگ اوکراین به فرانسه می‌روند

به گزارش پولیتیکو به نقل از دو منبع آگاه، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه قرار است این هفته و پیش از برگزاری دور دوم مذاکرات با ایران، برای گفتگو درباره این مذاکرات و درگیری‌های اوکراین و غزه برای گفتگو با مقامات فرانسوی عازم این کشور شوند.

بنابر این گزارش، استیو ویتکاف قرار است با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه دیدار کند و مارکو روبیو قرار است با ژان نوئل بارو، همتای فرانسوی خود ملاقات داشته باشد.

به گفته یک مقام آگاه به این سفر، جنگ اوکراین، مذاکرات با ایران و همچنین مساله تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا محور گفتگوها خواهد بود.

دور دوم مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا قرار است روز شنبه ۱۹ آوریل برگزار شود. در ابتدا اعلام شد که این مذاکرات قرار است در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شود، اما وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که مکان این مذاکرات مجددا مسقط، پایتخت عمان خواهد بود.

به گزارش اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی، ایرانی و ایتالیایی، ویزای هیات ایرانی برای سفر به ایتالیا صادر شده است.

به گزارش این رسانه به نقل از منابع آگاه، علت تغییر مکان مذاکرات از رم به مسقط این بود که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است در آخر هفته جاری به ایتالیا سفر کند و کاخ سفید می‌خواهد از همزمانی این سفر با مذاکرات جلوگیری کند.

تروئیکای اروپایی یعنی فرانسه، بریتانیا و آلمان که از اعضای توافق برجام هستند، پیش‌تر اعلام کردند که مذاکرات جدید میان جمهوری اسلامی ایران و دولت دونالد ترامپ را از نزدیک تحت نظر دارند.

ژان نوئل بارو روز دوشنبه پیش از آغاز نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ گفت که کشورش با گفت‌وگوهای جاری میان ایران و ایالات متحده «بسیار موافق» است، اما همچنان هوشیار باقی می‌ماند.

آقای بارو گفت: «آمریکا آخر هفته گذشته گفت‌وگوهایی را با ایران آغاز کرده است و ما از این رویکرد بسیار استقبال می‌کنیم، اما با دوستان و شرکای بریتانیایی و آلمانی خود مراقب خواهیم بود که مذاکرات احتمالی کاملا منطبق با منافع امنیتی ما در قبال برنامه هسته‌ای ایران باشد.»

استیو ویتکاف به علاوه سرپرستی هیات آمریکایی در مذاکره با جمهوری اسلامی ایران، هدایت گفتگوهای آمریکا با روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین را نیز برعهده دارد. او در همین‌ زمینه یک روز پیش از نخستین دور مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران که روز شنبه ۱۲ آوریل در مسقط برگزار شد، با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در سن‌پترزبورگ دیدار کرد.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید این دیدار را «گامی دیگر در روند مذاکرات برای رسیدن به آتش‌بس» اعلام کرد. این درحالی است که دونالد ترامپ از «کندی» روند این گفتگو‌ها ابراز نارضایتی کرده و روسیه را مقصر دانسته است.

امانوئل ماکرون در ماه‌های اخیر رهبری تلاش‌های اروپا برای تضمین امنیت اوکراین را بر عهده داشته است. او پیش‌تر پیشنهاد استقرار نیروی موسوم به «نیروی اطمینان‌بخش» در خاک اوکراین در صورت دستیابی به آتش‌بس مطرح کرده بود.

انتظار می‌‌رود که تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ در این سفر در صدر دستور کار قرار گیرد. آقای ماکرون هفته گذشته گفته بود که تعلیق ۹۰ روزه این تعرفه‌ها تنها وقفه‌ای «شکننده» در تنش‌ها است.

این نخستین سفر یک هیات آمریکایی عالی‌رتبه به فرانسه پس از حضور جی‌دی‌ ونس در رویداد هوش مصنوعی پاریس در فوریه سال جاری خواهد بود.

برچسب ها

محورهای اصلی اختلاف در دو سندی که رویترز به آن‌ها دست یافته است، شامل ترتیب رسیدگی به مسئله قلمروها، نحوه لغو تحریم‌ها علیه روسیه، تضمین‌های امنیتی و همچنین اندازه و ساختار ارتش اوکراین است. برخی از این تفاوت‌ها پیش‌تر توسط منابع آگاه از مذاکرات اشاره شده بود، اما اسنادی که رویترز دیده، برای نخستین‌بار این تفاوت‌ها را به‌طور کامل و شفاف آشکار می‌کند
دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای مفصل با تایم، عملکرد خود در ۱۰۰ روز نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش را «موفقیت‌آمیز» توصیف کرده است. او در اين مصاحبه گفته است آمادگی دارد با رهبر جمهوری اسلامی ایران یا رئیس‌جمهور این کشور دیدار کند و اگر مذاکرات هسته‌ای به توافق نینجامد، آماده است شخصاً آغازگر جنگ علیه ایران باشد. او در مورد جنگ اوکراين گفت: علت آغاز جنگ اصرار اوکراين به پيوستن به ناتو بود، به گفته ترامپ طرح صلح او بخشی از خاک اوکراین را به پوتین واگذار می‌کند و کریمه برای همیشه با روسیه خواهد ماند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *