شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شورای فدراسیون روسیه «معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه» را تصویب کرد

شورای فدراسیون روسیه در یک جلسه عمومی معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه را تصویب کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه در جریان سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران به مسکو در ژانویه (۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ ) به امضا طرفین رسید.

این سند چارچوبی قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری های مسکو و تهران در دراز مدت تعیین می کند.

این توافق وضعیت روسیه و ایران را به عنوان شرکای استراتژیک تعیین می‌کند و همه حوزه ها از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری را در بر می‌گیرد.

این معاهده پس از طی فرایند تصویب در مجلس شورای اسلامی و پارلمان (دومای دولتی و شورای فدراسیون) روسیه قابلیت اجرایی پیدا می‌کند.

منابع خبری روسیه چهارشنبه ششم فروردین ۱۴۰۴ گزارش داده بودند که رئیس‌جمهور روسیه حکمی را امضا کرد که بر اساس آن، معاهده جامع راهبردی این کشور با جمهوری اسلامی ایران برای طی فرایند قانونی و تصویب به دومای دولتی ارسال می‌شود.

بر اساس دستور پوتین، آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه مأمور شد که معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه را به دومای دولتی ارائه کند.

دومای دولتی (مجلس سفلی) فدراسیون روسیه روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ لایحه دولت این کشور در زمینه امضای معاهده جامع راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.

در زمان تصویب این معاهده در مجلس دومای روسیه، آندری رودنکو، معاون وزارت خارجه روسیه به نمایندگان گفته بود که بر اساس این معاهده، در صورت حمله به یکی از دو کشور، طرف دیگر ملزم به ارائه کمک نظامی نیست. این اظهارات همزمان با تهدید دونالد ترامپ در خصوص حمله به ایران در صورت عدم دستیابی به توافق هسته‌ای جدید با حکومت جمهوری اسلامی بود.

در بند سوم معاهده تهران و مسکو آمده است که ایران و روسیه نباید از کشورهایی که به یکی از دو طرف حمله کنند حمایت کنند.

برچسب ها

روسیه ممکن است نقشی محوری در توافق آینده درباره برنامه هسته‌ای ایران ایفا کند؛ چرا که از مسکو نه‌تنها به‌عنوان مقصد احتمالی برای انتقال ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران، بلکه به‌عنوان داور احتمالی برای بررسی نقض توافق نیز یاد می‌شود. آمريکا سه گزينه در مورد تضمين های مورد درخواست ايران دارد و چنین سازوکاری به روسیه نقش محوری در روابط آینده آمریکا و ایران خواهد داد و ممکن است آلمان، فرانسه و بریتانیا – ضامنان توافق ۲۰۱۵ – را کنار بزند. نه ایران و نه آمریکا تمایل ندارند سازمان ملل نقش عمده‌ای در این توافق جدید داشته باشد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *