چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

ترامپ: ایالات متحده و ایران وارد مذاکرات مستقیم درباره برنامه هسته‌ای شده‌اند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه به طور غافلگیرکننده ای اعلام کرد ایالات متحده و ایران مذاکرات مستقیمی را در مورد برنامه هسته‌ای تهران آغاز کرده‌اند؛ مقامات ایرانی ظاهراً درخواست‌های آمریکا برای چنین گفت‌وگوهایی را رد کرده بودند.

به گزارش رویترز، ایران پیش‌تر در برابر خواست ترامپ برای مذاکرات مستقیم مقاومت کرده بود و گرچه امکان مذاکرات غیرمستقیم را منتفی ندانسته بود. ترامپ هشدار داده بود که در صورت عدم مذاکره مستقیم تهران هدف حمله قرار خواهد گرفت،

ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید، در جریان گفت‌وگو با نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو، به خبرنگاران گفت: «ما با ایران در حال مذاکره مستقیم هستیم و این گفت‌وگوها شروع شده‌اند. قرار است شنبه ادامه پیدا کند. یک نشست خیلی مهم داریم و خواهیم دید چه چیزی ممکن است رخ دهد.»

او افزود: «فکر می‌کنم همه موافقند که رسیدن به یک توافق بهتر از درگیری است.»

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در مورد سخنان ترامپ نوشته است: رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد: «ما روز شنبه ملاقاتی بسیار بزرگ و بصورت  مستقیم با آنها خواهیم داشت. بعضی‌ها می‌گویند که مذاکرات از طریق واسطه و با شراکت کشورهای دیگر خواهد بود. خیر، ما با آنها مستقیما در تماس هستیم. شاید بتوانیم به توافق برسیم که برای ایران توافق خیلی خوبی خواهد بود، ولی فعلا قرار است روز شنبه در سطحی بسیار بالا با آن‌ها ملاقات کنیم و ببینیم چه پیش می‌آید.»

او ابراز خوش‌بینی کرد مذاکرات در متقاعد کردن ایران به دست کشیدن از برنامه هسته‌ای خود که تهران می گوید برای اهداف صلح‌آمیز است، موفقیت‌آمیز باشد. ترامپ تصریح کرد: “امیدوارم که این گفتگوها موفقیت آمیز باشد. از نظر من  موفقیت این مذاکرات به نفع ایران خواهد بود. ما امیدواریم که این اتفاق رخ دهد.”

رئیس جمهوری آمریکا گفت: «اگر مذاکرات با ایران موفقیت‌آمیز نباشد، فکر می‌کنم ایران در خطر بزرگی خواهد بود. خطر بسیار زیاد. چون آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند. فرمول پیچیده‌ای نیست، ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. به همین سادگی. اکنون کشورهایی هستند که قدرت هسته‌ای شده اند که نباید می‌شدند و شاید بتوانیم با آنها هم بعدا مذاکره کنیم، اما ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و اگر این مذاکرات موفقیت‌آمیز نباشد، به نظرم روز بدی برای آنها خواهد بود.»

ترامپ با بیان اینکه همه موافق هستند، رسیدن به توافق بهتر از گزینه‌های دیگر است، گفت: «خواهیم دید چه چیزی ممکن است رخ دهد.»

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که اگر بخواهید بر سر یک توافق جدید با ایران مذاکره کنید، می توانید توضیح دهید که چگونه این توافق بیشتر از برجام متفاوت است؟ گفت:  واقعا نمی توانم این را بگویم توافق در دست مذاکره، متفاوت با برجام خواهد بود. ولی توافقی قوی تری خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه با نتانیاهو درباره ایران و مسائل تجاری میان آمریکا و اسرائیل گفتگوی خوبی داشته است، تصریح کرد: «ما می‌خواهیم اسرائیل در هر توافقی درباره ایران مشارکت داشته باشد، اما در عین حال به‌دنبال جلوگیری از هرگونه تنش و درگیری هستیم».

رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت: نزدیکترین دوست به اسرائیل که در منطقه‌ای سخت قرار دارد، هستم اما به آنها کمک می‌کنیم. جنگ غزه در آینده نه چندان دور پایان خواهد یافت. 

ترامپ درباره جنگ تعرفه های نیز گفت: ایالات متحده آمریکا فعلا قصد تعلیق تعرفه‌ها برای مذاکرات تجاری با شرکای بین‌المللی را ندارد. رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: «به دنبال توافق‌هایی منصفانه هستیم، حتی اگر شامل تعرفه‌های قابل توجه باشد.»

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز  با بیان اینکه با ترامپ درباره شرایط سوریه و ترکیه گفتگو کرده است، مدعی شد: «ما درباره ایران گفتگو کردیم که هرگز به سلاح اتمی دست نیابد، اگر بشود که از راه دیپلماتیک شبیه آنچه درباره لیبی بود، صورت بگیرد.»

نتانیاهو در حالیکه پیش از دیدار با ترامپ با نماینده ویژه او در امور خاورمیانه دیدار و گفتگو کرد، با قدردانی از رئیس جمهوری آمریکا  گفت: استیو ویتکاف نماینده توانمند ترامپ است و ما می‌خواهیم که کشورهای همسایه پایگاه حمله به اسرائیل نشود.

نخست وزیر اسرائیل همچنین گفت: ما فقط درباره گروگان‌ها گفتگو نکردیم،‌ بلکه درباره غزه نیز گفتگو کردیم.

برچسب ها

«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ضمن رد کردن حق غنی‌سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی ایران، گفت: «ایران اگر به‌دنبال برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است، می‌تواند اورانیوم غنی شده را خریداری و وارد کند. ایران حق غنی‌سازی اورانیوم نخواهد داشت.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

2 پاسخ

  1. واقعا این اسمش مذاکره است؟ بیشتر شبیه احظار برای ارائه دستورات و شرایط تسلیم شده.
    برادران مکتبی میرن خدمت ترامپ تا دستوراتش را واضح به کله ی آنها فرو کند و خط و نشانش را هم که قبلا کشیده بود. برادران مسلمان و مکتبی هم مثل بچه کتک خوره سرشان را بیاندازند پائین و دمشان را لای پا مخفی کنند و برگردند و اجرا کنند.
    چه خوش گفت:
    تانباشد چوب تر فرمان نبرد گاو خر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *