شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

حسینعلی نیری» رئیس “هیئت مرگ” و قاتل چند هزار زندانی سیاسی مُرد

بنابر گزارش رسانه های رسمی جمهوری اسلامی حسینعلی نیری حاکم شرع اسبق دادگاه‌های انقلاب اسلامی مرکز و اصل ۴۹ قانون اساسی، معاون اول دیوان عالی کشور و رییس سابق دادگاه انتظامی قضات مرد.

حسینعلی نیری، در دهه شصت «حاکم شرع» زندان اوین بود. در سال ۱۳۶۷ خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، به او و مرتضی اشراقی، دادستان تهران و یک نماینده از وزارت اطلاعات (مصطفی پورمحمدی به انتخاب وزیر اطلاعات) حکم داد که درباره زندانیانی که «بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و می‌کنند» و «محارب و محکوم به اعدام می‌باشند» تصمیم بگیرند.

حسینعلی نیری، حاکم شرع جمهوری اسلامی در زمان وقوع اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ که به گفته شاهدان زندانی ریاست گروه موسوم به «هیئت مرگ» را برعهده داشت، دو سال پیش همچنان از جنایتی که به دستور خمینی و به ریاست وی در زندان ها انجام دادند و چند هزار زندانی سیاسی نوجوان، زن و مرد را که در اوین و سایر زندان های کشور دربند بودند به قتل رساندند. دفاع می کرد.

حسینعلی نیری در گفت‌وگو با مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ضمن تاکید بر نقش خمینی در اعدام‌های دهه شصت و به ویژه اعدام‌های سال ۶۷  با دفاع از احکامی که خود و دیگر همدستانش در دهه شصت صادر کردند، گفت: «باید حکم قاطعی داد. آن که دادگاه را اداره می‌کند و مسائل در دستش است باید مسئله را جمع کند. در این شرایط که نمی‌شود با ‘قربانت بروم و فدایت بشوم’ کشور را اداره کرد.»

در تابستان ۱۳۶۷، یک گروه چهارنفره با فرمان روح‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی را که در حال گذراندن دوران حبس خود در زندان‌ها بودند، دوباره «محاکمه» و با اتهام‌های سیاسی اعدام کردند.

اجساد اعدام‌شدگان که اغلب از اعضای زندانی سازمان مجاهدین خلق و زندانیان چپگرا بودند، مخفیانه در گورهای دسته‌جمعی دفن شدند.

با گذشت بیش از سه دهه از این اعدام‌ها، مقام‌های جمهوری اسلامی همچنان در حال تخریب گورستان خاوران، معروف‌ترین محل دفن این اعدام‌شدگان هستند.

حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، ابراهیم رئیسی و مصطفی پورمحمدی چهار مقام قضایی و چهره اصلی این «هیئت مرگ» بودند.

در همان سال ۶۷، حسینعلی منتظری، قائم‌مقام وقت رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با آنان اقداماتشان را «بزرگ‌ترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی» و خود این افراد را «جنایتکار» خواند.

جمهوری اسلامی تاکنون از ارائه یک گزارش دقیق دربارهٔ اعدام‌های ۶۷ خودداری کرده و به فعالان حقوق بشر نیز اجازه تحقیقات مستقل در این زمینه نداده‌است.

از چپ: اسدالله لاجوردی، حسینعلی نیری، علی رازینی و علی مبشری. حسینعلی نیری بین سال‌های ۶۲ تا ۶۸ حاکم شرع زندان اوین بود

برچسب ها

بی‌بی‌سی فارسی یک فایل صوتی را منتشر کرده که در آن آیت‌الله حسینعلی منتظری برای دومین بار با سه عضو هیئت متصدی اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ ملقب به «هیئت مرگ» صحبت می‌کند. این نخستین بار است که وجود این فایل و محتوای آن فاش می‌شود. در این فایل قائم مقام رهبر ایران، با انتقاد شدید از اعدام زندانیان سیاسی می‌گوید که ولایت فقیه «چندش‌آور» شده است. در این فایل صوتی جزئیاتی از اعدام گسترده زندانیان سیاسی چپ مطرح می‌شود که در ۳۶ سال گذشته در هاله‌ای از ابهام قرار داشت
ده ها نفر از اعضای خانواده های جانباختگان اعدام های دهه 60 در زندان های جمهوری اسلامی، در متن مشترکی خطاب به هموطنان نوشته اند نامه ای در شهريور ماه امسال خطاب به مسعود پزشکيان رئيس جمهور اسلامی که در آن شرح کوتاهی از ظلم و ستمی که ده هاست بر ان ها می رود، فرستاده اند. اين نامه بدون پاسخ مانده و با برخوردهای اهانت آميز مسئولان وزارت اطلاعات همراه شده است. متن خطابيه ی خانواده ها به «هموطنان» و نامه به پزشکيان اکنون منتشر شده است.

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *