دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

آمارهای صدا و سیما جابجا شد؛ ضربه فنی نقی معمولی!

روزنامه اطلاعات نوشت: سریال محبوب پایتخت ۷ در حالی به قسمت هشتم [شب گذشته قسمت دهم این سریال پخش شد] رسیده که مجموع بازدید برنامه‌های رنگارنگ و پرهزینه و پرتبلیغ تلویزیون به یک سوم محبوبیت سریال سیروس مقدم و محسن تنابنده هم نمی‌رسد.

در واقع یک شهرستانی معمولی به نام نقی معمولی توانسته با یک قصه ساده در یک شهر شمالی و کوچک، آرزوهای چندساله و برنامه‌های تحولی پرهزینه‌ترین و زیان‌ده‌ترین سازمان فرهنگی کشور را تحت تاثیر قرار دهد تا شاید مدیران صداوسیمای نفتی – ۳۵ هزار میلیارد تومانی- به خود بیایند و متوجه شوند؛ رسانه ملی یعنی رسانه‌ای که تمام اقشار و افکار کشور در آن حضور داشته باشند.

شاید آمار بازدید، محبوبیت و میزان درآمد بالای سریال پایتخت به آقایان جبلی و جلیلی یادآور شود که مدیریت با لجبازی سازگاری ندارد و مردم از رسانه، سرگرمی و محتوای خوب و با کیفیت می‌خواهند و چهره‌هایی چون مهران مدیری، رامبد جوان، احسان علیخانی، رضا عطاران و …بخاطر فهم درست از مخاطب و رسانه، نزد مردم محبوب هستند و برنامه‌هایشان پر مخاطب می‌شود.

و یک هشدار که آقایان! دکورهای میلیاردی، برنامه‌های جدید و بی مخاطب، طنزهای آبکی و پول پاشی برای حضور بدون طرح و برنامه سلبریتی‌ها، شاید آنتن شبکه‌ها را پر کند اما محبوبیت و مقبولیت نمی‌آورد.

شبکه سه سیما که به گفته مدیران تلویزیون پر مخاطب ترین شبکه سیماست؛ امسال برای نوروز ۴۰۴ دو برنامه طنز “شوخی‌شوخی” با اجرای جواد رضویان و “شب‌خوش” با اجرای مهران غفوریان روی آنتن دارد و دو سریال طنز “بدل” که پخش آن تمام شد و “قول مردونه” -که در حال پخش است- تدارک دیده!

مجموع بازدید این ۴ برنامه در سایت رسمی تلویزیونی یعنی “تلوبیون” به اندازه نصف بازدید یک قسمت پایتخت هم نیست! یعنی فاجعه در فاجعه؛ هزینه بالا و بهترین زمان پخش و پر مخاطب ترین شبکه تلویزیون برای ۱.۵ میلیون بازدید آنهم با کلی تبلیغ و تیزر و…

کاش مدیران صداوسیما دست از لجبازی با مردم بردارند و به جای “صیانت” از صندلی‌های خودشان، به فکر صیانت از مخاطبان و مردم نازنین ایران باشند؛ به جای حذف و ممنوعیت و محدودیت، واقعا درها را بازکنند تا هنرمندان و چهره‌های واقعی تلویزیون به رسانه ملی بازگردند…

البته در کنارش، آزمون و خطا و تولید برنامه‌های جدید و میدان دادن به تازه‌کارها را هم ادامه دهند اما از مقابله با خواست و علاقه مردم دست بکشند.

برچسب ها

شهبازی در این مقاله با تحلیل ساختار روایی و ایدئولوژیک سریال «پایتخت» نشان می‌دهد که این اثر با نمایش معضلات واقعی جامعه (فقر، ریاکاری، اختلافات خانوادگی)، راه‌حلی وارونه و مذهبی ـ سنتی ارائه می‌کند: «اتحاد موقت خانواده» در سایه‌ی زیارت امام رضا، که حقیقتی جعلی را بازتولید می‌کند
در میان سریال‌های پرخرج اما ضعیف این روزهای نتفلیکس، «نوجوانی» نسيمی سرد و تازه است که از واقعیت بهره‌برداری سرگرم‌کننده نمی‌کند و آن را هم بی‌رحمانه نشان می‌دهد و هم صادقانه
سریال تاریخی «معاویه»، ساخت عربستان سعودی است که به بررسی زندگی معاویة‌بن ابی‌سفیان، بنیان‌گذار خلافت اموی در دمشق و سال‌های ابتدایی ظهور اسلام در حجاز می‌پردازد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *