شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

پیشنهاد جدید اسرائیل برای غزه: آتش‌بس ۵۰ روزه در ازای آزادی نیمی از گروگان‌ها

رسانه‌های اسرائیلی شامگاه یکشنبه گزارش دادند که تل‌آویو پیشنهادی جدید برای تبادل اسرا با گروه حماس ارائه کرده است که به موجب آن نیمی از گروگان‌های زنده و فوت ‌شده اسرائیلی آزاد شوند و در ازای آن ۵۰ روز آتش‌بس در نوار غزه برقرار می‌شود.

شبکه «کانال ۱۳» اسرائیل اعلام کرد که این پیشنهاد شامل آزادی نیمی از اسرای زنده و فوت‌شده اسرائیلی در ازای آتش‌بس ۵۰ روزه در نوار غزه است.

برآوردهای اسرائیلی نشان می‌دهد که ۵۹ اسیر اسرائیلی در غزه نگهداری می‌شوند که از این تعداد ۲۴ نفر زنده هستند.

طبق این گزارش، دولت بنیامین نتانیاهو این پیشنهاد جدید را پس از آن ارائه کرد که تل‌آویو پیشنهاد میانجیگران که شامل آزادی تنها ۵ اسیر از جمله «عیدان الکساندر» دارای تابعیت آمریکایی-اسرائیلی، بود، را رد کرد.

این رسانه همچنین گزارش داد که کابینه امنیتی اسرائیل شنبه‌شب جلسه‌ای طولانی را برای بررسی موضوع گروگان‌ها تشکیل می‌دهد. این جلسه پس از آن تشکیل می‌شود که تل‌آویو پیشنهادی جدید از سوی میانجیگران برای احیای توافق با حماس دریافت کرده است. این جلسه همچنین بر لزوم «افزایش فشار نظامی بر حماس» تأکید داشت.

پیشنهاد ویتکاف

یک روزنامه اسرائیلی گزارش داد که تل‌آویو آماده بررسی پایان جنگ در نوار غزه خواهد بود، به شرطی که حماس پیشنهاد نماینده آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکاف را بپذیرد.

روزنامه «یسرائیل هیوم» به نقل از یک مقام امنیتی، که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد که اسرائیل آماده انجام مذاکرات غیرمستقیم با حماس برای پایان جنگ است مشروط بر اینکه این گروه پیشنهاد استیو ویتکاف را بپذیرد.

طبق گزارش رسانه‌های اسرائیلی، ویتکاف پیشنهادی ارائه کرده است که شامل آزادی ۱۰ اسیر اسرائیلی در ازای ۵۰ روز آتش‌بس، آزادی اسرای فلسطینی از زندان‌های اسرائیل، ورود کمک‌های بشردوستانه و آغاز مذاکرات برای مرحله دوم توافق است.

در ماه مارس حماس اعلام کرد که پیشنهاد ویتکاف را رد نکرده است، اما بنیامین نتانیاهو جنگ را از سر گرفته تا این توافق را ناکام بگذارد.

در اوایل مارس ۲۰۲۵، مرحله نخست توافق آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها میان حماس و اسرائیل که از ۱۹ ژانویه با میانجیگری مصر و قطر و حمایت آمریکا آغاز شده بود، به پایان رسید.

برچسب ها

ارتش اسرائیل روز یکشنبه به چندین «اشتباه حرفه‌ای» و نقض دستورات در جریان کشتار ۱۵ امدادگر در غزه در ماه گذشته اذعان کرد و اعلام کرد یکی از معاونان فرماندهی خود را برکنار خواهد کرد. وکلای حقوق بشری می گويند: تحقیق ارتش اسرائيل هیچ‌گونه بی‌طرفی یا عینیتی ندارد. شدت این حادثه می‌بایست منجر به تحقیق کیفری فوری می‌شد، اما شاهد آن هستیم که ارتش اسرائیل دوباره در حال تحقیق از خودش است و شواهد نقض قوانین بین‌المللی و جنایات جنگی باز هم به زیر فرش رانده می‌شود

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *