شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

حساسیت ساواک و پادشاهی خواهان نسبت به بیژن جزنی – بیژن جزنی از زبان شالگونی و نویدی

۹ فعال سیاسی چپ‌گرا، هنگام فرار از زندان تیرباران شدند. این خبری بود که روزنامه‌ها در ۳۰ فروردین سال ۱۳۵۴ منتشر کردند؛ راز این قتل سیاسی تا زمان انقلاب بهمن و دستگیری و محاکمه کارکنان ساواک مسکوت ماند. در دادگاهِ کوتاه پس از انقلاب، آرش بازجوی ساواک تشریح کرد که به تصمیم حکومت پهلوی، بیژن و ۸ زندانی سیاسی دیگر را به تپه‌های اوین برده و در آن‌جا به رگبار گلوله بسته‌اند. جزنی را حذف فیزیکی کردند اما او همچنان حضور دارد، به بیان نویدی بیژن جزنی زنده است؛ در اندیشه و آثاری که از او به جا مانده است…

«آقایان، همه می‌دانند که در این مملکت آزادی وجود ندارد. کلیه قوانینی که دستاورد انقلاب مشروطه بود از بین رفته…. شما تعداد اندکی دانشجو را براندازنده حکومت قلمداد کردید که امنیت را به خطر انداخته‌اند، درحالی‌که خوب می‌دانید آنکه امنیت و آسایش را از ملتی سلب کرده، رژیمی است که حتی اجازه داشتن یک باشگاه یا یک کتابخانه را در دانشگاه نمی‌دهد. دانشجویان حتی از داشتن تشکل‌های صنفی خود نیز محرومند…در کشوری که همه درهای دموکراسی بسته می‌شود و همه درهای آزادی مسدود می‌گردد، اسلحه زبان به سخن می‌گشاید.» از متن دفاعیات بیژن جزنی در دادگاه بهمن ماه ۱۳۴۷

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

2 پاسخ

  1. ضمن اَرج ‌و احترام به جُنبشِ چریکی و بزرگوارانی چون بیژنِ جَزَنی ها و محکوم کردنِ حکومتِ دیکتاتوریِ پهلوی و دژخیمان ساواک؛
    ضمنأ میخواستم بعنوان یک‌چَپگرایِ آتئیست و طرفدارِ سوسیالیست نسبت به گرداننده گانی چون کانالِ «رَمزِ پیروزی»، هُشدار داده و پیشینه و عملکردِ این گونه پدیده ها که از سایه روشن های فراوان برخور دارند، را در نظر داشته باشید!
    برای آگاهیِ بیشتر هم میتوانید با اعضایِ هیئت دبیرانِ کنفدراسیونِ سابق که خوشبختانه هنوز هم در همگرائی چپ فعال هستند، رجوع کرده پُرس و جو‌ نمائید تا بتوان هر آنچه بهتریدر برابر سوء استفاده گران سیاسی و حُقه بازی شبکه هایِ مشکوک سَدّ ایجاد نمود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *