دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

نماینده ویژه آمریکا: ترامپ خواهان برخورد محترمانه و اعتماد سازی با ایران است

استیو ویتکوف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، اعلام کرد رئیس‌جمهوری آمریکا در تلاش است تا از بروز درگیری نظامی با ایران جلوگیری کند. او در یک برنامه ویدئویی گفت ترامپ با هدف کاهش تنش‌ها، در صدد ایجاد اعتماد با تهران است.

استیو ویتکوف در مصاحبه‌ای با تاکر کارلسون، مجری سابق فاکس‌نیوز و مجری کنونی گفتگوهای آنلاین، اعلام کرد نامه اخیر دونالد ترامپ به جمهوری اسلامی ایران با هدف تهدید ارسال نشده است.

به گزارش یورو نیوز ویتکوف روز جمعه ۲۱ مارس (یکم فروردین ۱۴۰۴) در دفاع از رویکرد ترامپ به تاکر کارلسون گفت رئیس‌جمهوری آمریکا از برتری نظامی برخوردار است و در چنین شرایطی طبیعی‌تر این است که ایران به دنبال یک راه‌حل دیپلماتیک باشد.

ویتکوف درباره نامه رئیس‌جمهوری آمریکا به رهبر ایران گفت: «اما در واقع، این ترامپ است که پا پیش گذاشته است.»

او افزود: «محتوای کلی نامه این بود: من رئیس‌جمهوری صلح‌طلب هستم. این چیزی است که می‌خواهم. هیچ دلیلی برای درگیری نظامی بین ما وجود ندارد. باید گفت‌وگو کنیم.»

ویتکوف در این مصاحبه که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، تأکید کرد: «ما باید یک برنامه راستی‌آزمایی ایجاد کنیم تا هیچ‌کس نگران تسلیحاتی شدن مواد هسته‌ای ایران نباشد… زیرا گزینه جایگزین، گزینه خوبی نیست.»

فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه همچنین اظهار داشت گفت‌وگوهای آمریکا با ایران از طریق «کانال‌های پنهان، با واسطه چندین کشور و مسیرهای متعدد» همچنان ادامه دارد.

ویتکوف گفت ترامپ «آماده است تا فرصتی برای حل و فصل کامل مسائل با ایران ایجاد کند، به‌گونه‌ای که این کشور به عرصه جهانی بازگردد و دوباره یک ملت بزرگ شود… او می‌خواهد با ایران اعتمادسازی کند.»

آقای ویتکوف در ادامه تأکید کرد که ایران نمی‌تواند به یک کشور هسته‌ای تبدیل شود. او هشدار داد که در صورت دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای، این وضعیت باعث ایجاد چیزی شبیه به «کره شمالی در خلیج فارس» خواهد شد.

 ویتکوف ابراز امیدواری کرد که راه‌حلی برای مسئله هسته‌ای ایران پیدا شود. وی ضمن استقبال از این ایده که خود روزی در این گفتگوها مشارکت داشته باشد، گفت: «اقتصاد آن‌ها [ایران] زمانی شگفت‌انگیز بود. اما امروز آن‌ها را خفه می‌کند. نیازی نیست که این اتفاق بیفتند. آن‌ها می‌توانند به جامعه جهانی بپیوندند و ما می‌توانیم روابط بهتری داشته باشیم. این پیشنهاد جایگزینی است که رئیس‌جمهوری ترامپ ارائه می‌کند. من فکر می‌کنم او می‌خواهد با احترام با ایران برخورد کند و اگر امکانش باشد با آن‌ها اعتمادسازی کند.»

 او همچنین افزود موضوع بعدی درباره ایران، حمایت این کشور از گروه‌های نیابتی مسلح است.

ویتکوف افزود: «اگر از این سازمان‌های تروریستی به‌عنوان تهدیدات خلاص شویم، به تبع آن می‌توانیم به عادی‌سازی روابط در سایر مناطق دست یابیم.»

او همچنین مدعی شد که لبنان ممکن است با اسرائیل روابط خود را به حالت عادی در بیاورد و گفت: «منظور من از عادی‌سازی، امضای معاهده صلح بین دو کشور است که این امر به‌طور واقعی ممکن است، همچنین با سوریه نیز چنین احتمالی وجود دارد.»

برچسب ها

«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ضمن رد کردن حق غنی‌سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی ایران، گفت: «ایران اگر به‌دنبال برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است، می‌تواند اورانیوم غنی شده را خریداری و وارد کند. ایران حق غنی‌سازی اورانیوم نخواهد داشت.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *