شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

دوراهی سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۴

گروه رسانه ای شرق در تفسیری پیرامون نامه ی ترامپ به جمهوری اسلامی نوشت: در واپسین ماه‌های سال ۱۴۰۳، دولت دونالد ترامپ با تشدید فشارهای خود بر ایران، عملاً سیاست خارجی جمهوری اسلامی را در نقطه‌ای حساس قرار داده است. نامه دوم ترامپ به تهران، که گره‌ای تازه در روابط دو کشور ایجاد کرده، در بستری از تنش‌های منطقه‌ای و افزایش درگیری‌ها میان نیروهای حوثی و متحدان آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ و یمن ارسال شده است. این شرایط، دولت ایران را در برابر تصمیمی مهم قرار داده که «آیا مسیر دیپلماسی را برای کاهش فشارهای اقتصادی و بین‌المللی در پیش بگیرد یا بر سیاست ایستادگی و مقاومت تأکید کند و وارد مرحله‌ای تازه از تقابل شود؟»

در این مدت، آمریکا با افزایش تحریم‌های هدفمند، به‌ویژه در حوزه مالی و نفتی، تلاش کرده اهرم‌های بیشتری علیه ایران به کار گیرد. هم‌زمان، حملات یمنی‌ها به ناوهای آمریکایی و تهدیدات فزاینده در خلیج فارس، باعث شده تا کاخ سفید بار دیگر ایران را به نقش‌آفرینی مستقیم در این درگیری‌ها متهم کند. در چنین فضایی، ارسال نامه‌ای رسمی از سوی ترامپ به تهران، بیش از آنکه فرصتی برای مذاکره باشد، به‌عنوان یک ابزار فشار جدید ارزیابی می‌شود.

پاسخ دادن یا ندادن به این نامه می‌تواند جهت‌گیری سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۴ را تعیین کند. اگر ایران پاسخ مثبتی به نامه ترامپ بدهد و راه گفت‌وگو را باز بگذارد، این امر می‌تواند نشان‌دهنده نوعی تمایل به کاهش تنش‌ها و ورود به مرحله‌ای از تعامل باشد. این مسیر، با وجود مخالفت برخی جریان‌های داخلی، ممکن است به کاهش تحریم‌ها و باز شدن مسیرهای جدید اقتصادی منجر شود. اما از سوی دیگر، اگر ایران این نامه را به‌عنوان یک تهدید تلقی کند و تصمیم بگیرد به سیاست مقاومت ادامه دهد، تنش‌ها تشدید خواهند شد و آمریکا احتمالاً به اقداماتی سخت‌تر مانند افزایش فشار نظامی و امنیتی در منطقه متوسل خواهد شد.

به نظر می‌رسد که نحوه پاسخ ایران به این نامه، به میزان هماهنگی و اجماع درون حاکمیت و همچنین تحولات میدانی در یمن و غزه بستگی خواهد داشت. اگر ایران بتواند از این فرصت به‌عنوان ابزاری برای چانه‌زنی در مذاکرات منطقه‌ای استفاده کند، ممکن است نوعی تعامل مشروط شکل بگیرد. اما اگر آمریکا مسیر فشار حداکثری را ادامه دهد، ایران نیز احتمالاً گزینه تقابل را با شدت بیشتری دنبال خواهد کرد. در نهایت، این نامه می‌تواند نقطه عطفی در دیپلماسی ایران باشد؛ مسیری که یا به تعامل محدود و محتاطانه منتهی خواهد شد یا به مواجهه‌ای پیچیده‌تر که فضای منطقه را بیش از پیش ملتهب خواهد کرد.

برچسب ها

تهران و واشینگتن به توافق رسیدند هفته آینده گفتگوها را ادامه دهند. عباس عراقچی، درباره دومین جلسه مذاکرات گفت مذاکرات در «فضای سازنده‌ای برگزار شد و رو به جلو است.»‌ میانجی‌های عمانی پس از این مذاکرات بیانیه‌ای منتشر کردند و گفتند طرف‌ها با هدف امضای «توافق عادلانه، پایدار و الزام‌آوری که ایران را کاملاً از سلاح‌های هسته‌ای و تحریم‌ها عاری می‌کند و توانایی‌اش برای توسعه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را تضمین می‌کند، توافق کرده‌اند وارد مرحله بعدی» مذاکرات شوند
در آستانه‌ی دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایالات متحده و ایران، فرستاده‌ی ویژه‌ی ترامپ، استیو ویتکاف، روز جمعه به‌صورت محرمانه با دو مقام عالی‌رتبه‌ی اسرائیلی در پاریس دیدار کرد. به گفته‌ی سه منبع مطلع اسرائیلی، هدف از این دیدار تأثیرگذاری بر موضع واشنگتن پیش از مذاکرات حساس رم بوده است. این دیدار بین ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، و دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات موساد، از یک سو، و استیو ویتکاف، فرستاده‌ی کاخ سفید، از سوی دیگر انجام شد. منابع آگاه می‌گویند این دو مقام اسرائیلی بی‌سروصدا به پاریس رفتند تا در واپسین لحظات بر روند شکل‌گیری مواضع آمریکا در مذاکرات رم اثر بگذارند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

2 پاسخ

  1. سه دزد به باغی جهت دزدی رفته بودند . یکی دزد عادی دیگری شیخ و آخری هم سیدی عمامه دار . باغبان حضور داشت و توانایی رو در رویی هر سه آنان را نداشت. باغبان کفت ای سید روحانی خداوند شما را برای هدایت ما فرستاده خمس از آنان شماست بفرمایید ! به شیخ هم گفت ذکات شما هم‌ پذیرفتی است ، ولی این دزد گردن کلفت حق دزدی دارد ؟ هرسه ، دزد گردن کلفت را به قصد کشت زدند . باغبان رو به سید عمامه دار کرد و گفت ، قربان جدت بروم شما از نوادگان پیامبری ولی این شیخ دزد که نیست !
    دونفری شیخ دزد را هم زدند . مانده بود باغبان و سید اولاد پیامبر ! باغبان گفت ؛ جد کمر زده اولاد پیامبر بودن و دزدی کردن ؟!
    کره زمین باید باغ آمریکا باشد و میوه هایش هم همچنین ! دیگران “دزدند” چه سکولار باشند چه شیخ های روس‌ چین و چه جد کمر زده های اسلامی …

  2. بنظر حزب شما تبعات حمله به حکومت ایران چه پیامدهایی برای امریکا اسراییل و مهمتر از همه
    در منطقه خواهد داشت. تبعات منفی یا مثبت بنفع امریکا اسراییل و کشورهای منطقه همسو با امریکا خواهد داشت. حمله محدود به ایران هیچ نتایجه ای برای امریکا و شرکت برون سپاری امریکا اسراییل نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *