شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

آمریکا یک پالایشگاه چینی را به جرم خرید نفت ایرانی تحریم کرد

مقامات دولت آمریکا تأکید کرده‌اند که هدف تحریم‌ها «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» است. به گفتۀ آنها، صدور غیرقانونی نفت به چین، درآمد اصلی رژیم جمهوری اسلامی است.

روز پنجشنبه ۲۰ مارس/۳۰ اسفند، دولت آمریکا اعلام کرد که یک پالایشگاه نفت خصوصی چینی را به خاطر خرید و تصفیۀ غیرقانونی نفت ایرانی تحت تحریم قرار داده است.

در چین به غیر از پالایشگاه‌های بزرگ دولتی، شمار زیادی پالایشگاه کوچک وجود دارد که به «قوری چای» (Teapot) معروف‌اند و اکثراً در استان «شاندونگ» واقع شده‌اند.

کارشناسان آمریکایی می‌گویند بخش بزرگی از صادرات پنهانی نفت ایران که با دور زدن تحریم‌ها انجام می‌گیرد به همین پالایشگاه‌ها می‌رسد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که پالایشگاه موسوم به «پتروشیمی لوکینگ» (Luqing)، واقع در استان شاندونگ و همچنین مدیرعامل آن تحت تحریم قرار گرفته‌اند.

به گفتۀ مقامات آمریکایی، این پالایشگاه معادل ۵۰۰ میلیون دلار نفت خام ایرانی خریده است. بخشی از این نفت به واسطۀ کشتی‌هایی فروخته شده که با حوثی‌های یمن مرتبط‌ اند.

آمریکا تعدادی از این نوع کشتی‌ها را که به اصطلاح «چراغ خاموش» حرکت می‌کنند و دور از چشم رادارها به قاچاق نفت ایران مشغولند تحریم کرده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری (یا دارایی) آمریکا گفته است: «خرید نفت ایران از سوی پالایشگاه‌های مشهور به “قوری چای” اولین محل درآمد رژیم جمهوری اسلامی است که خود مهم‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان محسوب می‌شود.»

وزارت خارجۀ آمریکا نیز تأکید کرده که این نخستین بار است که واشنگتن یک پالایشگاه «قوری چای» را تحت تحریم قرار می‌دهد. ظاهراً این لقب، کنایه‌ای از کوچک بودن این پالایشگاه‌هاست.

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، واشنگتن تحریم‌های جدیدی را در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» وضع کرده که به ویژه صنعت نفت ایران را هدف گرفته‌اند. طبق اعلامیۀ وزارت خارجۀ آمریکا، هدف این تحریم‌ها «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» است.

دونالد ترامپ در عین حال فشار بر حوثی‌های یمن را افزایش داده است. پنج روز قبل، حملات هوایی آمریکا علیه شورشیان یمنی بیش از پنجاه کشته به جا گذاشت.

برچسب ها

لاف‌زنی‌های مداوم ترامپ و اعمال و لغو‌های بی‌نظم تعرفه‌ها هیچ‌کدام یک استراتژی منسجم نیستند. اگر اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری واقعاً به آنچه گفته، باور دارد: اینکه پکن تنها با «دو کارت ضعیف» بازی می‌کند؛ پس لطفاً کسی به من اطلاع دهد که چه زمانی شب بازی پوکر در کاخ سفید است...
ترامپ و مشاوران او قصد داشتند برای کاهش فشار مالیاتی ثروتمندان و سبک‌سازی بودجه از طریق کاهش بهره بدهی، بحران اقتصادی مصنوعی ايجاد کنند و سرمايه گذاران را بترسانند. ایده این بود که با به راه انداختن ترس در بازار، سرمایه‌گذاران دارایی‌های پرریسک خود را بفروشند و به سمت خرید اوراق خزانه آمریکا با بازده پایین اما باثبات سوق داده شوند. این رویکرد می‌توانست هزینه‌های بهره را برای دولت کاهش دهد. و برای مدتی، همین اتفاق هم افتاد. آنها اما حساب واکنش متفاوت چين را نکرده بودند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *