شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

تظاهرات معترضان خشمگین اسرائیلی علیه نتانیاهو؛ «دستانت به خون آغشته است»

هزاران شهروند اسرائیلی در شهر قدس به دنبال متهم شدن بنیامین نتانیاهو، به اتخاذ اقدامات غیردموکراتیک، ادامه جنگ در غزه و نادیده گرفتن سرنوشت گروگان‌های در بند حماس در غزه، علیه نخست‌وزیر اسرائیل تظاهرات کردند.

در تظاهراتی که چهارشنبه ۲۹ اسفند و به عنوان بزرگ‌ترین تجمع اعتراضی در ماه‌های اخیر، در نزدیکی ساختمان کنست (پارلمان) برگزار شد، خانواده‌ها و بستگان گروگان‌های اسرائیلی به همراه مخالفان نخست‌وزیر این کشور در این اعتراضات شرکت کردند.

این اعتراضات همچنین با فراخوان گروه‌های اپوزیسیون مخالف دولت اسرائیل پس از آن برگزار می‌شود که نتانیاهو اعلام کرد قصد دارد رونین بار، رئیس سازمان امنیت داخلی (شاباک) را برکنار کند.

معترضان در حالی که دستکش‌های قرمز به دست داشتند، علیه نخست‌وزیر اسرائیل شعار می‌دادند: «دستانت به خون آغشته است» و «تو رئیس هستی و مقصر.»

خبرگزاری «فرانسه» گزارش داد که برخی دیگر از معترضان همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن‌ها نوشته شده بود: «فشار نظامی آن‌ها را خواهد کشت» (اشاره به لزوم آزادسازی گروگان‌های اسرائیلی در غزه) و این‌ شعار که «اسرائیل را از نتانیاهو نجات دهید.»

این تظاهرات همچنین همزمان با آن برگزاری می‌شود که ارتش اسرائیل چهارشنبه نیز حملات گسترده‌ای را علیه نوار غزه از سر گرفت که از بامداد روز گذشته تاکنون به کشته شدن صدها فلسطینی در غزه منجر شده است.

در همین راستا، انجمن خانواده‌های گروگان‌ها روز گذشته از ازسرگیری جنگ انتقاد کرد و این تصمیم را به منزله قربانی کردن گروگان‌های اسرائیلی در غزه دانست.

این انجمن همچنین تاکید کرد که نتانیاهو از جنگ به عنوان ابزاری برای فرار از انتقادات داخلی و متمرکز کردن قدرت در دستان قوه مجریه استفاده می‌کند.

نتانیاهو یکشنبه گذشته اعلام کرد که قصد دارد رونین بار، رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شاباک)، را برکنار کند و دلیل این تصمیم خود را بی‌اعتمادی او به رونین بار پس از ناکامی‌اش در جلوگیری از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عنوان کرد.

این تصمیم نتانیاهو در حالی اتخاذ شد که دولت او پیش‌تر نیز فرآیند برکناری مشاور قضایی خود را که به مخالفت با سیاست‌های نخست‌وزیر شهرت داشت، آغاز کرده بود.

این اعتراضات همچنین در ادامه واکنش به طرح اصلاحات قضایی که دولت نتانیاهو قبل از جنگ با هدف کاهش اختیارات دیوان عالی ارائه کرده بود، صورت می‌گیرد، رویکردی که در اوایل سال ۲۰۲۳ اعتراضات گسترده‌ای را برانگیخته و بروز شکاف عمیقی در جامعه اسرائیل را باعث شد.

برچسب ها

در هفته‌های گذشته، اسرائیل طرح‌هایی را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در ماه آینده آماده کرده بود، اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، این حمله را به حالت تعلیق درآورد تا فرصتی برای مذاکره با تهران فراهم شود. به گفته مقامات دولت آمریکا و منابعی که در جریان این مذاکرات بودند، تصمیم ترامپ پس از ماه‌ها کشمکش داخلی میان حامیان دیپلماسی و طرفداران اقدام نظامی اتخاذ شد
پس از سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، میان ترکيه و اسرائيل رقابت بر سر نفوذ در سوریه شدت گرفته است. هر دو کشور بخش‌هایی از خاک سوریه را در اشغال خود دارند. هیئت‌های بلندپایه نظامی از ترکیه و اسرائیل در شهر باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، گرد هم آمدند تا درباره سازوکاری برای تقسيم سوريه بين خود و جلوگیری از درگیری‌ها رایزنی کنند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

یک پاسخ

  1. و اما ” کمونیست های خط سوم ” با تئوری ” دو قطب ارتجاع ” ، همه خوشحال اند . چون از دو قطب ارتجاع و یا یکی از جبهه مقاومت کم می‌شود ! شرم آور نیست ؟
    کاش آنها در سرزمین فلسطین زاده می‌شدند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *