
نازک بین- سیطره طولانی مدت توپ نایکی بر لیگ برتر انگلیس در پایان این فصل به اتمام میرسد. این خبر را پیش از این هم شنیده بودیم اما اکنون به طور رسمی روی خروجی رسانههای انگلیسی قرار گرفته است. نایکی پس از حدود یک ربع قرن چرخیدن و ماجراجویی در ورزشگاههای انگلیسی و مشاهده و روایت یک یک روایت بزرگ تاریخی از نزدیک جای خودش را به رقیب آلمانی میدهد و از این به بعد باید دید توپ پوما برای انگلیسیها چه داستانی را روایت خواهد کرد. در کنار خبر وداع با نایکی و روی کار آمدن برند آلمانی پوما باید به قرارداد جدید لیورپول با آدیداس هم اشاره کرد که باز هم با کنار رفتن نایکی و ظاهر شدن یک برند آلمانی دیگر همراه بود. آدیداس در فصل ۲۵-۲۰۲۴ اسپانسر ۷ تیم لیگ برتری بوده و این آمار برای فصل بعد احتمالا با رشد همراه میشود. از طرفی نایکی هم با از دست دادن پیراهن لیورپول انزوای بیشتری را میپذیرد و احتمالا تعداد تیمهای طرف قراردادش در لیگ برتر انگلیس به عدد ۳ خواهد رسید. بر اساس آمار فعلی میتوان پیشبینی کرد علاوه بر توپ لیگ برتر انگلیس، دستکم ۱۰ تیم از این لیگ طرفهای قرارداد آلمانی را به عنوان اسپانسر داشته باشند. اقتصاد آلمانی در حال بهرهوری از با کیفیتترین لیگ دنیاست و کسی چه میداند. شاید این تغییر معادلات اقتصادی، زمینه و مقدمهای برای تغییر قدرتها در لیگ برتر هم باشد.
۳۵۰۰ هوادار در راه ایتالی؛اهیجان کمسابقه در آلمان برای بازی کلاسیک
دیدار کلاسیک مقابل ایتالیا هواداران آلمانی را شدیدا هیجانزده کرده و تعداد زیادی قرار است راهی میلان شون. .۳۵۰۰ هوادر تیم ملی فوتبال آلمان، در روز پنجشنبه در میلان از مانشافت در بازی رفت یک چهارم نهایی لیگ ملتها مقابل ایتالیا حمایت خواهند کرد.این تعداد هوادار آخرین بار تقریباً ده سال پیش در یک مسابقات بزرگ از تیم حمایت کرده بود: در ۷ سپتامبر هنگام پیروزی ۳-۲ مقابل اسکاتلند. آن زمان حتی بیشتر، یعنی ۴۰۰۰ هوادار، به گلاسکو سفر کرده بودند. آنها پیروزی در مرحله مقدماتی یورو را با گلهای توماس مولر (۲ گل) و ایلکای گوندوگان از نزدیک تماشا کردند.بازی برگشت مقابل ایتالیا نیز یک بازی جذاب برای هواداران است: حدود ۶۳۰۰۰ بلیت برای این مسابقه که روز یکشنبه در سیگنال ایدونا پارک دورتموند برگزار می شود، فروخته شده و فروش بلیتها تنها در حدود یک ساعت تمام شد.رودی فولر، مدیر ورزشی تیم ملی آلمان، درباره بازیهای ایتالیا میگوید: «این یک بازی کلاسیک فوتبال است. این یک بازی عادی نیست. ما میخواهیم به مرحله نیمه نهایی برسیم و دوست داریم آن را در آلمان برگزار کنیم، اما باید ابتدا ایتالیاییها را کنار بزنیم. بازی با ایتالیا دشوار است. آنها اجازه نمیدهند زیاد به دروازه برسیم و تیمی منسجم دارند. همچنین یک مربی فوقالعاده دارند که تیم را به خوبی آماده میکند. ایتالیا یک حریف سخت است.»
بررسی هفته هفتم دور سوم انتخابی جام جهانی در قاره آسیا؛ روز و شب نسبتا آسان مدعیان
هفته هفتم دور گروهی مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره کهن روز ۳۰ اسفند به انجام میرسد و مدعیان اصلی با رقیب دشواری پیکار ندارند و همگی میزبان هستند.به نقل از فوتبال ۳۶۰، هفته هفتم دور سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا، روز سیام اسفندماه با برگزاری ۹ دیدار در سه گروه به انجام میرسد؛ جاییکه شاهد رقابت هیجانانگیزی بین ۱۸ تیم برای صعود مستقیم و یا راهیابی به دور چهارم انتخابی هستیم. در این گزارش مروری بر وضعیت هر گروه خواهیم داشت.
گروه یک:
ازبکستان – قرقیزستان
ایران – امارات
قطر – کرهشمالی
تیم ملی فوتبال ایران در این گروه با ۱۶ امتیاز صدرنشین است و شاگردان امیر قلعهنویی میتوانند با عبور از سد امارات، یک قدم دیگر به صعود مستقیم نزدیکتر شوند. ملیپوشان در پنجره قبلی نمایش خوبی نداشتند و علیرغم کسب ۲ پیروزی، عملکرد مطلوبی از خود مقابل ۲ تیم ضعیفتر گروه یعنی کره شمالی و قرقیزستان به منصه ظهور نگذاشتند. در سوی مقابل اما اماراتِ پائولو بنتو روزبهروز، پختهتر و هماهنگتر میشود. آنها در فیفادی ماه نوامبر با ۲ پیروزی درخشان ۳ بر صفر و ۵ بر صفر مقابل قرقیزستان و قطر، به وضعیت خود در جدول سروسامان بخشیدند و با ۱۰ امتیاز به رده سوم گروه صعود کردند. احتمالا سوغات بردن یک امتیاز از آزادی هم برای پسران زاید میتواند نتیجه خوبی قلمداد شود.
ازبکستان در یک جدال کاملا آسیای میانهای باید پذیرای قرقیزستان باشد. ۲ تیمی که فوتبال شبیهی را نسبت به یکدیگر بازی میکنند اما طبیعتا کیفیت سفیدپوشان بیش از حریف کمنامونشان خود است. در حال حاضر تیم تحت هدایت تیمور کاپادزه ۱۳ امتیازی است و قرقیزها با سه امتیاز در جایگاه پنجم ایستادهاند. بدون شک میزبان قدرتمند با حضور ستارههایی چون عبدالقادر خوسانوف، الدور شومورودوف و … به دنبال سه امتیاز خانگی است که خلاف دیدار رفت برایش دردسر زیادی نداشته باشد. جوئل کوجو و دوستانش اما کورسوی امیدی برای کسب رتبه چهارم دارند و چیزی جز برد نمیتواند برایشان از نظر جدولی مناسب باشد.
نهایتا به بازی قطر و کرهشمالی میرسیم. لوییز گارسیا جانشین تنتن مارکس شده تا قهرمان ۲ دوره اخیر جام ملتهای آسیا را نجات دهد. آنها البته با توجه به فاصله ۶ امتیازی با منطقه صعود مستقیم، شانس چندانی برای راهیابی از این مرحله به جام جهانی ندارند اما میبایست هر چه سریعتر خود را مهیای دور بعدی کنند تا مجوز حضور در آمریکا، مکزیک و کانادا را به ارمغان بیاورند. سمت دیگر ماجرا طوفان زرد آسیا قرار دارد که با ۲ امتیاز قعرنشین گروه است. کرهایها در اکثر مسابقات خود تیمی پرتلاش و غیر قابل پیشبینی بودند و یکی از ۲ امتیاز خود را در بازی رفت مقابل قطر دشت کردند. باید دید این بار آنها چه عملکردی دارند.
گروه دو:
کرهجنوبی – عمان
عراق – کویت
اردن – فلسطین
در این هفته سه تیم بالایی باید با سه تیم دوم جدول در خانه پیکار داشته باشند و حداقل روی کاغذ شانس بیشتری برای صعود دارند. در حال حاضر کرهجنوبی با ۱۴ امتیاز صدرنشین است و عراق با ۱۱ امتیاز، نزدیکترین تعقیبکننده این تیم به حساب میآید. اردن هم با ۹ امتیاز، مترصد لغزشی از سوی شاگردان خسوس کاساس است تا رده دوم را به چنگ بیاورد. عمان، کویت و فلسطین نیز با ۶، ۴ و ۳ امتیاز رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
جنگجویان تائهگوک در خانه پذیرای عمان هستند. بازی رفت با برتری ۳ بر یک نماینده شرق آسیا خاتمه یافت و آنها به دنبال این هستند تا توقف دوباره برابر فلسطین را به دست فراموشی بسپارند. تیم تحت هدایت هونگ میونگ بو همانند ایران و ژاپن، احتمالا نمیتواند خیلی زود صعودش به جام جهانی را مسجل کند اما غلبه بر عمان، خیال آنها را کمی راحتتر از قبل خواهد کرد. نماینده غرب آسیا نیز برای حفط جایگاه فعلی و خارج نشدن از منطقه صعود به دور چهارم، با یک امتیاز خیلی خوشحال میشود.
عراق پس از تساوی بدون گل در بازی رفت مقابل کویت، فقط به کسب سه امتیاز از دیدار برگشت میاندیشند. آنها میدانند که توقف دوباره میتواند به بهای همامتیاز شدن با اردن برایشان تمام شود و جایی برای خطا ندارند. تیم آبیپوش هم با سرمربیگری خوان آنتونیو پیتسی ناامید نیست. آنها تیم سرسختی بودهاند و چشم به کسب رتبه چهارم و گرفتن جای عمان دارند. کسب امتیاز از عراق، اتفاق مثبتی برای آنها خواهد بود.
نهایتا به بازی اردن و فلسطین میرسیم. تیمهای سوم و ششم جدول که با یکدیگر ۶ امتیاز فاصله دارند. نایبقهرمان جام ملتهای ۲۰۲۳ در دیدار رفت موفقق شد فلسطین را در مالزی با نتیجه ۳ بر یک از پیشرو بردارد و حالا پذیرای این تیم خواهد بود. جمال السّلامی و تیمش به هیچ نتیجهای جز برد راضی نمیشوند. توقف برابر فلسطین، یعنی کم شدن شانس صعود مستقیم و پیچیده شدن ماجرا برای آنها. فلسطین نیز با سرمربی جدید خود به دنبال این است تا لحظه آخر دست از تلاش برندارد. کسی از این تیم انتظار صعود ندارد و همین مساله میتواند به آنها نیرویی ویژه ببخشد. همین نیرو بود که به آنها کمک کرد ۲ مرتبه کره را متوقف کنند.
گروه سه:
استرالیا – اندونزی
ژاپن – بحرین
عربستان – چین
حالا به گروه سوم میرسیم. این گروه به ۲ بخش تقسیم شده که یکی متعلق به ژاپن خواهد بود و دیگری در اختیار پنج تیم باقیمانده قرار گرفته است. سامورایی آبی با کسب پیروزی در مصاف خانگی با بحرین، صعودش به جام جهانی را پیش از هر تیم دیگری جشن خواهد گرفت. آنها در صورت تساوی نیز تحت شرایطی خاص میتوانند امیدوار به قطعی شدن صعودشان باشند. تیم ۱۶ امتیازی هاجیمه موریاسو با بحرین بازی دارد که یکی از ۴ تیم ۶ امتیازی این گروه به حساب میآید. دیدار رفت در رفاع با برتری خردکننده ۵ بر صفر نماینده شرق آسیا خاتمه یافت.
استرالیا در حال حاضر با ۷ امتیاز تیم دوم جدول به حساب میآید اما فاصلهاش با تیم ششم فقط یک امتیاز است. پس فرصتی برای لغزش نیست. کانگوروها در ۳ مصاف اخیر خود تن به تساوی دادهاند و حالا میبایست در خانه از سد اندونزی بگذرند. تیمی که به تازگی هدایتش به عهده پاتریک کلایورت سرشناس و هلندی گذاشته شده است.
در حساسترین مسابقه این هفته نیز شاهد رویارویی عربستان و چین خواهیم بود. بازی رفت با برتری تیم ۱۰ نفره عربستان در خاک چین خاتمه یافت اما حالا تیم برانکو ایوانکوویچ اوج گرفته و پیش از باخت به ژاپن در هفته ششم، ۲ دیدار قبل از آن را با کسب سه امتیاز به پایان رسانده بود. برنده این دیدار میتواند خود را به عنوان مدعی جدی صعود معرفی کند اما تیم بازنده کارش در ادامه راه دشوار خواهد شد. فعلا عربستان تیم چهارم جدول است و چین به خاطر باخت تحقیرآمیز هفته اول برابر ژاپن، قعرنشین گروه سوم است.