شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

۱۸ مارس، روز حمایت از زندانیان سیاسی؛ همبستگی با زندانیان: فراتر از دیوارها و مرزها

در سال ۱۹۲۳، فعالان جنبش کارگری، ۱۸ مارس را به عنوان روز مبارزه برای زندانیان سیاسی تعیین کردند. در آن زمان، بسیاری از کسانی که در انقلاب نوامبر ۱۹۱۸ در شوراهای کارگری و سربازان فعالیت کرده بودند، در زندان به سر می‌بردند. این افراد شامل کمونیست‌ها، سوسیال‌دموکرات‌های چپ‌گرا، آنارشیست‌ها و افراد مستقل بودند.

انتخاب این تاریخ به یاد «کمون پاریس» بود که در ۱۸ مارس ۱۸۷۱ آغاز شد و چند هفته بعد با خشونت سرکوب شد. این روز همواره یادآور همبستگی و حمایت اخلاقی و مادی از زندانیان و خانواده‌های آن‌ها بوده است.

روز جهانی زندانیان سیاسی
سه‌شنبه، ۱۸ مارس ۲۰۲۵

در روز ۱۸ مارس، که به عنوان روز جهانی زندانیان سیاسی شناخته می‌شود، اتحادیه بین‌المللی حقوق بشر، نگرانی عمیق خود را نسبت به تداوم سرکوب و زندانی کردن افرادی که به صورت مسالمت‌آمیز برای عقاید سیاسی و حقوق اساسی خود تلاش می‌کنند، اعلام کرده است. در بیانیه این اتحادیه آمده است: این روز یادآور آن است که هزاران نفر در سراسر جهان تنها به دلیل دیدگاه‌های سیاسی‌شان، تعهدشان به حقوق بشر یا عضویتشان در گروه‌های مخالف زندانی شده‌اند. این روز ما را فرامی‌خواند که صدای کسانی را که به سکوت واداشته شده‌اند، بشنویم و برای حقوق آنان تلاش کنیم.

ما، به عنوان سازمانی که بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر متعهد به دفاع از حقوق انسانی هستیم، زندانی شدن افراد به دلیل عقاید سیاسی یا فعالیت‌های مسالمت‌آمیزشان را به شدیدترین شکل ممکن محکوم می‌کنیم.

در سراسر جهان، انسان‌هایی تنها به دلیل داشتن دیدگاه‌های سیاسی یا اجتماعی متفاوت از دولت‌های خود در زندان هستند. آنان اغلب تحت نقض‌های جدی حقوق بشری از جمله شکنجه، شرایط نامناسب زندان و محرومیت از دادرسی عادلانه قرار دارند. این اقدامات مغایر با اصول بنیادین جهان‌شمولی حقوق بشر و حق دادرسی عادلانه است. علاوه بر این، دولت‌هایی که چنین اقداماتی انجام می‌دهند، حق آزادی بیان و اغلب آزادی تجمعات را نیز نقض می‌کنند. جامعه بین‌المللی نباید در برابر چنین نقض‌های جدی حقوق بشر که اساس جامعه جهانی را تهدید می‌کند، سکوت کند.

اتحادیه بین‌المللی حقوق بشر امروز یاد تمامی زندانیان سیاسی در سراسر جهان را گرامی می‌دارد و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان است. این اتحادیه از تمامی دولت‌ها می‌خواهد که زندانیان سیاسی را فوراً آزاد کرده و حقوق آزادی بیان و فعالیت سیاسی را محترم بشمارند.

ما همچنین از دولت آلمان می‌خواهیم که حمایت بیشتری از زندانیان سیاسی در اروپا و سراسر جهان نشان دهد و از نفوذ خود برای تحقق عدالت استفاده کند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *