شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

مشاور امنیت ملی کاخ سفید: ایران باید همه ابعاد هسته‌ای را کنار بگذارد؛ همه گزینه‌ها روی میز است

مشاور امنیت ملی کاخ سفید هشدار داد که ایران یا باید از همه جنبه‌های هسته‌ای خود، از جمله «موشکی و غنی‌سازی»، دست بکشد یا باید با عواقب دیگری روبه‌رو شود.

مایک والتز روز یکشنبه ۲۶ اسفند در مصاحبه با برنامه «این هفته» سی‌بی‌اس با اشاره به هشدار رئیس جمهور ایالات متحده گفت: «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و همه گزینه‌ها روی میز است.»

او افزود: «این [شامل] تمام جنبه‌های برنامه ایران است؛ موشک‌ها، تسلیحات و غنی‌سازی. می‌توانند به طریقی که قابل راستی‌آزمایی باشد آن را تحویل دهند و رها کنند، یا می‌توانند با یک سری عواقب دیگر روبه‌رو شوند.»

وی تاکید کرد که نمی‌توان دنیایی داشت که «انگشت آیت‌الله‌ها روی دکمه هسته‌ای باشد».

مایک والتز حدود یک ماه پیش نیز در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفته بود دولت ترامپ تنها در صورتی مایل به مذاکره با ایران است که تهران برنامه هسته‌ای خود را به طور کامل کنار بگذارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده،حدود ده روز پیش با اعلام اینکه خواستار مذاکره درباره برنامه هسته‌ای ایران است گفت نامه‌ای برای رهبر جمهوری اسلامی فرستاده است.

او همچنین گفت که در مورد مسئله ایران «خیلی خیلی زود اتفاقاتی می‌افتد»، «روزهای جالبی در پیش است» و «به حرکات نهایی رسیده‌ایم».

با این حال پس از آن علی خامنه‌ای دست‌کم در سه سخنرانی پیشنهاد مذاکره با دولت فعلی آمریکا را رد کرد.

وزیر خارجه ایران هم گفت تا زمانی که آمریکا به «سیاست فشار حداکثری و تهدیدهای خود ادامه دهد»، مذاکره مستقیم صورت نخواهد گرفت.

درباره محتوای نامه رئیس جمهور آمریکا به رهبر جمهوری اسلامی گمانه زنی‌های مختلفی منتشر شده است.

روزنامه واشینگتن پست روز یکشنبه در گزارشی نوشت که به نظر می‌رسد خواسته آقای ترامپ فراتر از توافق برجام باشد که به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم تا سقف ۳.۶۷ درصد را می‌داد. البته ایران به این سقف پایبند نماند و پس از خروج آمریکا از برجام سطح غنی‌سازی اورانیوم را به بیش از ۶۰ درصد رساند که بسیار نزدیک به سطح مورد نیاز برای ساخت بمب است.

به گفته برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، «رژیم ایران باید نشان دهد که برنامه غنی‌سازی و تسلیحات هسته‌ای خود را منحل کرده است.»

آقای هیوز این مطلب را در پاسخ مکتوب به این پرسش نیویورک تایمز نوشت که: چه شرایطی باعث اقدام نظامی آمریکا در ایران خواهد شد.

او افزود: دونالد ترامپ در نامه خود «به صراحت گفته است که دو راه برای برخورد با ایران وجود دارد؛ نظامی یا از طریق توافق. ما امیدواریم رژیم ایران مردم و منافع خود را بر ترور مقدم بدارد».

ایران در ماه‌های اخیر روند ذخیره اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد غنی‌شده خود را شتاب داده و به گفته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ظرف سه ماه از ۱۸۲ کیلوگرم به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش داده است.

این رقم تنها میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده با غلظت ۶۰ درصد است که می‌تواند به سرعت به سطح ۹۰ درصد، مورد نیاز برای ساخت تسلیحات هسته‌ای، برسد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۱۳ اسفند بار دیگر هشدار داد که ایران «تنها کشور غیرهسته‌ای است که تا این حد غنی‌سازی می‌کند، و این موجب نگرانی جدی من است».

مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و برای مقاصد غیرنظامی است؛ با این حال در یک سال گذشته برخی از آنان سخن از لزوم «تغییر دکترین هسته‌ای» گفته‌اند.

بقائی: پاسخ ما به مکاتبه ترامپ، پس از تکمیل بررسی‌ها داده خواهد شد

سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه در پاسخ به سوالی در خصوص جزئیات نامه دونالد ترامپ و ارتباط احتمالی سفر وزیر امور خارجه به عمان با این نامه، گفت: ما فعلا بنا بر انتشار رسانه‌ای این پیام نداریم. آنچه در رسانه‌ها منتشر شده عمدتا گمانه زنی است و فحوای نامه با توجه به صحبت‌های عمومی رئیس جمهور آمریکا فاصله‌ای ندارد. پاسخ ما به این مکاتبه پس از تکمیل بررسی‌ها از طریق مقتضی انجام خواهد شد. سفر وزیر امور خارجه به عمان ارتباطی به این نامه نداشت و از قبل برنامه‌ریزی شده بود. واقعیت این است که تحولات منطقه آنقدر سیال و شتابان است که اقتضا می‌کند کشورهای منطقه رابزنی‌های خود را بصورت فشرده انجام دهند.

بقائی در پاسخ به این سوال که ایالات متحده پس از حملات نظامی به یمن، ادعاها و تهدیدهایی را در خصوص ایران مطرح کرد، پاسخ ایران به این سخنان چیست، گفت: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ خواهیم داد و در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد. اینکه اقدامات مردم مقاوم و قهرمان یمن را به دیگران منتسب می‌کنند در راستای نوعی جبران شکست‌های خودشان در این ۲۰ ماه گذشته است. همانطور که قبلا شنیدید، مردم یمن و دولت یمن بصورت مستقل در خصوص اقداماتی که لازم می‌دانند در حمایت از فلسطین صورت دهند، تصمیم می‌گیرند و این در راستای تصمیمات یمنی‌ها و در حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حمله نظامی ایالات متحده به یمن گفت: حمله نظامی آمریکا به یمن که متاسفانه اولین بار هم نیست که انجام می‌شود، قطعا جنایت بوده و محکوم است که برخلاتف همه اصول و موازین منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل صورت می‌گیرد. آمریکا متاسفانه جای قربانی و مجرم را اشتباه گرفته‌ است. جامعه جهانی، کشورهای اسلامی و سازمان همکاری اسلامی باید در این زمینه اقدام عاجلی انجام دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص ارسال پیام از سوی ایالات متحده گفت: آمریکا راه زیادی برای نشان دادن صداقت خودش دارد ولی واقعیت این است که پیام‌هایی که از آمریکا گرفته می‌شود، پیام‌های بسیار ضد و نقیض و متناقض است؛ یعنی همزمان با اظهار آمادگی برای مذاکره و گفت‌وگو، تحریم‌های گسترده بخش‌های مختلف تجاری و تولیدی ما وضع می‌شود. وزیر نفت ما که تنها جرمش انجام وظایف رسمی و قانونی و ملی او است برای تولید و فروش نفت مورد تحریم قرار می گیرد که این اقدامات به هیچ عنوان با گفتار آمریکا همسان و سازگار نیست. اساساً مذاکره دیپلماتیک آداب و مقتضیاتی دارد که شما بپذیرید که منافع، متقابل است، اینکه بر اساس احترام متقابل و با نگاه برابر نگاه کنید و مهمتر از آن این است که تعهد آمریکا عملکرد بسیار نامناسبی دارد در طول این ۱۰-۱۵ سال نشان داده که به تعهداتش وفادار نیست و صحبت از گفت‌وگو و مذاکره را صرفاً به عنوان یک ابزار سیاسی و تبلیغاتی و روانی و نه به عنوان روشی برای حل و فصل اختلاف مد نظر قرار میدهد. پاسخ ما هم روشن است.

بقائی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص نگرانی کشورهای اروپایی نسبت به کاهش نقش خود در موضوع هسته‌ای ایران، گفت: یکی از کارهای دستگاه دیپلماسی این است که با توجه به ارزیابی از سوابق موضوعات و پیش بینی از آینده تحولات در خصوص احتمالات پیش رو ارزیابی داشته باشد و بر آن اساس پیشنهادات خود را به مقامات تصمیم گیر ارائه کند. درباره نگرانی کشورهای اروپایی از تضعیف نقش خودشان این نگرانی است که خودشان باید پاسخ دهند. کشورهای اروپایی یک فرصت بسیار منحصر به فرد در اختیار داشتند که توان و اعتبار بازیگری خود را در سطح بین‌المللی نشان دهند و آن فرصت برجام و مذاکرات هسته‌ای بود. خودشان در مقطعی این فرصت را قدر ندانسته و بعد از خروج آمریکا از برجام به تعهداتشان عمل نکرده و بعد از آن هم نقش سازنده‌ای نداشتند. خودشان باید نقش خود را پاس بدارند. 

برچسب ها

تهران و واشینگتن به توافق رسیدند هفته آینده گفتگوها را ادامه دهند. عباس عراقچی، درباره دومین جلسه مذاکرات گفت مذاکرات در «فضای سازنده‌ای برگزار شد و رو به جلو است.»‌ میانجی‌های عمانی پس از این مذاکرات بیانیه‌ای منتشر کردند و گفتند طرف‌ها با هدف امضای «توافق عادلانه، پایدار و الزام‌آوری که ایران را کاملاً از سلاح‌های هسته‌ای و تحریم‌ها عاری می‌کند و توانایی‌اش برای توسعه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را تضمین می‌کند، توافق کرده‌اند وارد مرحله بعدی» مذاکرات شوند
در آستانه‌ی دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایالات متحده و ایران، فرستاده‌ی ویژه‌ی ترامپ، استیو ویتکاف، روز جمعه به‌صورت محرمانه با دو مقام عالی‌رتبه‌ی اسرائیلی در پاریس دیدار کرد. به گفته‌ی سه منبع مطلع اسرائیلی، هدف از این دیدار تأثیرگذاری بر موضع واشنگتن پیش از مذاکرات حساس رم بوده است. این دیدار بین ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، و دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات موساد، از یک سو، و استیو ویتکاف، فرستاده‌ی کاخ سفید، از سوی دیگر انجام شد. منابع آگاه می‌گویند این دو مقام اسرائیلی بی‌سروصدا به پاریس رفتند تا در واپسین لحظات بر روند شکل‌گیری مواضع آمریکا در مذاکرات رم اثر بگذارند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

3 پاسخ

  1. بادرود به درگاه مردم و بنام بهار آزادی
    …..
    ما را ز سر بریده می ترسانی
    ما گر زسر بریده می ترسیدیم
    در محفل عاشقان نمی رقصیدیم…
    این سروده را کم و بیش همه مردم می شناسند.
    من نمی دانم، هنگامی که اخبار روز چنین گزارشی را می آورد، خودش و چپ ایران در برابر این گردن کشی، کجا ایستاده است؟ اگر زنده است، پس چرا صدا بر نمی آورد؟ فلسفه بافی بس، بیاید میدان و به مردم بگوید که چه و چرا.
    پیروز و بهروز برابری مردمان
    رضا

  2. “شورای مرکزی حزب چپ ایران
    بازگشت ترامپ، تحولات در منطقه، و بن‌بست بست جمهوری اسلام !
    پایان دادن به تحریم‌های اقتصادی و انزوای سیاسی کشور، بدون مذاکره با آمریکا و توافق بر سر موضوعات مورد اختلاف، امکانپذیر نیست. امتناع از مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا عملا کشور ما را منزوی و در معرض تحریم‌های کمرشکن اقتصادی و تهدید نظامی و جنگ قرار داده‌است ”

    تبلیغی در نفی مقاومت و ستایش از تسلیم طلبی !
    برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
    که در نظام طبیعت ضعیف پامال است !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *