شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

روسیه خواستار تضمین‌های محکم در معاهده صلح با اوکراین شد

روسیه در هر توافق صلحی با اوکراین، خواستار تضمین‌های “محکم و غیرقابل خدشه” خواهد بود که کشورهای ناتو، کی‌یف را از عضویت در این ائتلاف کنار بگذارند و اوکراین همچنان بی‌طرف بماند. این موضوع را معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تلاش است تا حمایت ولادیمیر پوتین را برای پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه که اوکراین هفته گذشته پذیرفت و پوتین آن را منوط به تحقق شرایط اساسی کرده است، جلب کند.

ترامپ قرار است این هفته با پوتین درباره راه‌های پایان دادن به جنگ سه‌ساله اوکراین گفت‌وگو کند. استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، روز یکشنبه پس از بازگشت از دیدار خود با پوتین در مسکو که آن را “مثبت” توصیف کرد.

در مصاحبه‌ای مشروح با رسانه روسی ایزوستیا که هیچ اشاره‌ای به پیشنهاد آتش‌بس نداشت، الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، گفت هرگونه معاهده صلح پایدار با اوکراین باید مطابق با خواسته‌های مسکو باشد.

گروشکو تأکید کرد: “ما خواستار آن خواهیم شد که تضمین‌های امنیتی محکم بخشی از این توافق باشد. یکی از این تضمین‌ها باید وضعیت بی‌طرف اوکراین و امتناع کشورهای ناتو از پذیرش آن در این ائتلاف باشد.”

او همچنین بار دیگر مخالفت قاطع مسکو با استقرار ناظران ناتو در اوکراین را اعلام کرد.

بریتانیا و فرانسه هر دو اعلام کرده‌اند که مایل به اعزام نیروی حافظ صلح برای نظارت بر هرگونه آتش‌بس در اوکراین هستند. آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، نیز گفته که کشورش در صورت دریافت درخواست، آماده بررسی آن است.

گروشکو گفت: “فرقی ندارد که نیروهای ناتو تحت چه عنوانی در اوکراین مستقر شوند، چه به‌نام اتحادیه اروپا، چه ناتو یا در قالب یک مأموریت ملی. اگر آن‌ها در آنجا حضور یابند، یعنی به‌عنوان یکی از طرف‌های درگیر در منطقه جنگی محسوب خواهند شد و با تمام پیامدهای آن روبه‌رو خواهند شد.”

او همچنین خاطرنشان کرد که بحث درباره اعزام ناظران غیرمسلح پس از تدوین یک توافق صلح امکان‌پذیر خواهد بود.

وی افزود: “ما می‌توانیم درباره ناظران غیرمسلح، یک مأموریت غیرنظامی که اجرای برخی مفاد این توافق یا سازوکارهای تضمینی را زیر نظر بگیرد، صحبت کنیم. اما در حال حاضر، این صحبت‌ها صرفاً حرف‌های بیهوده است.”

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در اظهاراتی که روز یکشنبه منتشر شد، گفت که تصمیم درباره استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین، بر عهده کی‌یف است نه مسکو.

گروشکو گفت متحدان اروپایی کی‌یف باید درک کنند که تنها راه تأمین امنیت منطقه، کنار گذاشتن عضویت اوکراین در ناتو و حذف هرگونه امکان استقرار نیروهای خارجی در خاک این کشور است.

او تأکید کرد: “در این صورت، امنیت اوکراین و کل منطقه در معنای وسیع‌تر آن تضمین خواهد شد، زیرا یکی از دلایل اصلی این درگیری از بین خواهد رفت.”

برچسب ها

وزیر خارجه آمریکا مارکو روبیو روز جمعه اعلام کرد که اگر در عرض چند روز آینده نشانه‌های روشنی از امکان دستیابی به توافق صلح میان روسیه و اوکراین دیده نشود، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ این تلاش را کنار خواهد گذاشت. روبیو که پس از دیدار با رهبران اروپایی و اوکراینی در پاریس سخن می‌گفت، تأکید کرد: «ما قرار نیست هفته‌ها و ماه‌ها این روند را ادامه دهیم. بنابراین باید خیلی زود، و منظورم در عرض چند روز است، مشخص شود که آیا می‌توان طی هفته‌های آینده به توافق رسید یا نه.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

یک پاسخ

  1. همواره باید به این موضوع اشاره کرد، در دَهِه ۱۹۶۰ که شوروی بَرایِ حمایت به کوبا نزدیک شده بود، جان اِف کِنِدی با این استدلال که مرزهای ایلاتِ مُتحده آمریکا در خطر واقع شده است؛ به شوروی اِخطار جنگِ جهانیِ سوم را داد!!
    حال با در نظر گرفتنِ اینکه فاصله کوبا تا مَرز آمریکا و اُکراین که چسبیده شده به مَرزِ روسیه کُجا؟ پُرسش این است که چرا روسیه حق نداشته باشد تا از اَمنیتِ مرزهای خود دفاع کُنَد و همواره اعضایِ کشورهایِ ناتو، سعی میکنندکه در مرزهای روسیه، نا امنی، هَرج و مرج و اختشاش ایجاد کرده و روسیه هم واکُنشی از خود نشان ندهد؟؟؟!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *