سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

وزرای خارجه گروه ۷ در بیانیۀ پایانی خود بر حمایت همه‌جانبه از اوکراین تأکید کردند

وزرای خارجۀ گروه ۷، روز جمعه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند)، در دومین روز نشست خود در کانادا، برای صدور بیانیه‌ای مشترک در برابر سیاست‌های تجاری و امنیتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، مذاکره کردند.

خبرگزاری رویترز، روز جمعه، به نقل از سه مقام گروه ۷ که نام آنها فاش نشده است، گزارش داد که دیپلمات‌های کشورهای عضو گروه ۷ پس از چندین هفته تنش فزاینده میان متحدان آمریکا و  دونالد ترامپ بر سر تغییر سیاست‌های تجاری و امنیتی واشنگتن در ارتباط با افزایش تعرفه‌ها و بحران اوکراین، برای صدور بیانیه‌ای مشترک به هدف نشان دادن یک جبهۀ متحد در کانادا به توافق رسیدند.

این دیپلمات‌ها به خبرگزاری رویترز گفتند که این بیانیه به عنوان سندی فراگیر که به موضوعات ژئوپلیتیکی از سراسر جهان می پردازد، باید تا پیش از پایان مذاکرات از سوی وزرای خارجۀ گروه ۷ چراغ سبز دریافت کند.

گفته می‌شود که وزرای خارجۀ گروه ۷ در بیانیه پایانی خود، بر «حمایت تزلزل ناپذیر» از «تمامیت ارضی» اوکراین تاکید کرده و به روسیه هشدار داده‌اند که در صورت عدم موافقت با آتش‌بس با تحریم های جدیدی روبرو خواهد شد.

نشست گروه ۷ با حضور وزرای امور خارجه بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده، به همراه نمایندگان اتحادیه اروپا، در شهر توریستی لا مالبای واقع در کبک کانادا برگزار شد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، در آستانۀ اولین نشست گروه ۷ تحت ریاست کانادا، صدور یک بیانیۀ نهایی جامع که مورد توافق تمام کشورهای عضو باشد، به دلیل اختلافات بر سر رسیدن به یک زبان مشترک در برابر موضوعاتی چون اوکراین، خاورمیانه و نیز رویکرد واشنگتن در مقابل چین، دشوار به نظر می‌رسید.

 کایا کالاس رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شامگاه پنجشنبه در حاشیه نشست گروه ۷، ابراز امیدواری کرد که وزرای خارجۀ این کشورها بتوانند بر سر یک بیانیه مشترک به توافق برسند.

وی تأکید کرد: «اگر نتوانیم بر سر این بیانیه به توافق برسیم، این نشان دهنده اختلاف نظر در میان اعضای گروه ۷ است که به نفع هیچ‌یک از این کشورها نیست.»

در همین حال، ملانی جولی وزیر امور خارجه کانادا که میزبانی این نشست را بر عهده داشت، روز جمعه تأکید کرد که اعضای گروه ۷ در مذاکرات خود درباره اوکراین، موضعی متحد اتخاذ کرده‌اند.   

وی افزود: «ما از پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس که از سوی اوکراینی‌ها پذیرفته شده است، حمایت می کنیم و همچنان منتظر پاسخ روسیه هستیم».

این در حالی است که اعلام تعرفه ۲۵ درصدی آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم، با انتقاد ملانی جولی وزیر خارجۀ کانادا و اتحادیه اروپا روبرو شده و تنش‌ها را افزایش داده است؛ به‌طوریکه مارکو روبیو وزیر خارجۀ آمریکا در نخستین روز نشست گروه هفت با موجی از اعتراضات از سوی وزرای خارجۀ این کشورها مواجه شد.

برچسب ها

با وجود تمام اختلافات، کشورهای عضو گروه ۷ برخلاف انتظار موفق شدند بر سر صدور یک بیانیه مشترک درباره جنگ میان ایران و اسرائیل به توافق برسند. در متنی که کانادا منتشر کرد، ایران «منبع اصلی بی‌ثباتی و تروریسم در منطقه» معرفی شده و «حق اسرائیل برای دفاع از خود» مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین تصریح شده که نباید اجازه داد ایران ...
نشست سران گروه هفت در کانادا در حالی برگزار می‌شود که جنگ ایران و اسرائیل، منطقه را در آستانه‌ی فاجعه‌ای تمام‌عیار قرار داده است. بحران اقتصادی جهانی، رقابت با چین، و یک‌جانبه‌گرایی ایالات متحده نیز بر میز مذاکرات سنگینی می‌کنند. آیا G7 قادر خواهد بود پاسخی معنادار و مستقل به این چالش‌ها ارائه دهد؟

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *