دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

اعتراف یک قاتل مزدور به تلاش برای ترور مسیح علی‌نژاد در آمریکا

در جلسه دادگاه فدرال منهتن آمریکا که روز سه‌شنبه برای محاکمه دو همدست متهم «رؤفت امیروف» و «پولاد عمروف» برگزار شد، «خالد مهدی‌یف»، تبعه آذربایجانی که به وابستگی خود به یک گروه جنایی سازمان‌یافته روسی اعتراف کرد، طی شهادتی علنی در دادگاه از تلاشش برای قتل مسیح علی‌نژاد متولد ۱۹۷۶ با نام (معصومه علی‌نژاد قمی) روزنامه‌نگار و فعال سیاسی آمریکایی – ایرانی پرده برداشت.

مهدی‌یف ۲۷ ساله که در ژوئیه ۲۰۲۲ در بروکلین دستگیر شد، در حالی که در خودروی خود، مجهز به یک تفنگ کلاشنیکف و یک ماسک اسکی، آماده اجرای نقشه ترور بود. او اظهار داشت: «من آنجا بودم تا روزنامه‌نگار را بکشم».

دادستان‌ها در جلسه دادگاه اعلام کردند که دولت ایران این عملیات را با بودجه‌ای نیم میلیون دلاری تأمین کرده و امیروف ۴۵ ساله و عمروف که پنج سال جوان‌تر از اوست، مسئول اجرای آن بودند تا این روزنامه‌نگار که در سال ۲۰۰۹ به ایالات متحده مهاجرت کرده بود، ترور شود.

مهدی‌یف نیز که در دادگاه بود، اذعان کرد که دو سال پیش اطراف خانه این روزنامه‌نگار را بررسی کرده است. او همچنین اعتراف کرد که در طول یک دهه در آذربایجان در قتل، آدم‌ربایی و اخاذی دست داشته و می‌دانسته که هدف این نقشه، «مسیح علی‌نژاد» بوده است. او افزود که پس از اعتراف به جرم خود در اتهامات «اقدام به قتل» و «حمل سلاح گرم» با مقامات همکاری می‌کند، جرائمی که حداقل مجازات آن ۱۵ سال زندان است.

در این جلسه، متهمان بی‌گناهی خود را اعلام کردند و وکلای مدافع آن‌ها صحت اظهارات مهدی‌یف را زیر سؤال برده و او را «یک قاتل و دروغگو» توصیف کردند.

از سوی دیگر جیکوب گوت‌ویلگ، دادستان فدرال، تأکید کرد که متهمان به عنوان قاتلان اجیرشده برای دولت ایران کار می‌کردند تا «مسیح علینژاد را در خیابان‌های نیویورک با شلیک گلوله به قتل برسانند».

تا لحظه انتشار این گزارش، هیچ واکنش رسمی از سوی نمایندگی ایران در سازمان ملل منتشر نشده است. اما تهران پیش‌تر ادعاهای مشابه درباره تلاش برای ربودن این روزنامه‌نگار در سال ۲۰۲۱ را تکذیب کرده بود.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *