سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

قاضی مانع اخراج فعال فلسطینی دانشگاه کلمبیا از آمریکا شد

قاضی فدرال جسی فورمن با صدور حکمی به‌طور موقت از اخراج محمود خلیل، فعال فلسطینی که از رهبران اعتراضات حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا است، جلوگیری کرد. فورمن جلسه‌ای برای بررسی دادخواست تعیین و تأکید کرد خلیل تا تصمیم بعدی دادگاه نباید از ایالات متحده اخراج شود.

به گزارش «اِی‌بی‌سی»، خلیل در محل اقامتش در دانشگاه کلمبیا توسط مأموران وزارت امنیت داخلی بازداشت شد، و همسرش که شهروند آمریکا است نتوانست هیچ اطلاعی درباره محل بازداشت یا اتهامات بگیرد.

خلیل را مأموران اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) بازداشت کردند. این بازداشت به‌رغم داشتن گرین کارت معتبر (اقامت دائم) صورت گرفت، در حالی که اداره مهاجرت ابتدا ادعا کرده بود ویزای دانشجویی او لغو شده است. این با واکنش شدید گروه‌های حقوق مدنی روبرو شد، و وکلای خلیل بلافاصله اقدامات قانونی را آغاز کردند.

مقامات اداره مهاجرت و وزارت امنیت داخلی آمریکا این بازداشت را بر اساس دستورهای اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، علیه «یهودستیزی» توجیه کردند، و خلیل را به طرفداری از «حماس»، که آمریکا آن را گروهی تروریستی می‌داند، متهم نمودند.

ترامپ شخصاً از این بازداشت استقبال کرده و خلیل را «دانشجوی خارجیِ حامی افراطی حماس» نامیده است. او تهدید کرد این دستگیری‌ها ادامه خواهد داشت و تمامی حامیان حماس از آمریکا اخراج خواهند شد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در اظهارات مشابهی تأکید کرد ویزا و گرین کارت حامیان حماس لغو خواهد شد.

با این حال، باهر عزمی، وکیل خلیل، این اتهامات را قویا رد کرد و گفت که دولت آمریکا به دنبال «سرکوب آزادی بیان و فعالیت‌های قانونی انتقادی نسبت به سیاست‌های اسرائیل در غزه» است.

گروه‌های حقوق بشری، از جمله «شورای روابط آمریکایی-اسلامی»، این بازداشت را محکوم کرده و آن را حمله‌ای به آزادی بیان دانستند. در واکنش، تظاهراتی گسترده در منهتن برای آزادی خلیل برپا شد. دانشگاه کلمبیا نیز ضمن تأکید بر رعایت قانون، اعلام کرد از دانشجویانش حمایت می‌کند و تحولات را دنبال خواهد کرد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *