سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

ترامپ بازداشت محمود خلیل را اولین مورد از بازداشت های فراوان آینده خواند

دستگیری محمود خلیل فعال حامی فلسطینی در آمریکا، اعتراضات گسترده ای را بر انگیخته است

رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی اعلام کرد که دولتش «هیچ‌گونه اقدام معترضان» در دانشگاه کلمبیا و سایر دانشگاه‌های آمریکا را تحمل نخواهد کرد. دونالد ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد بازداشت محمود خلیل، فعال برجسته فلسطینی که سال گذشته در رهبری اعتراضات طرفدار فلسطین در دانشگاه کلمبیا نقش داشت، «اولین بازداشت از بسیاری موارد آینده» خواهد بود.

ترامپ در پیامی که در شبکه اجتماعی Truth Social منتشر کرد، نوشت: «ما می‌دانیم که دانشجویان بیشتری در دانشگاه کلمبیا و سایر دانشگاه‌های سراسر کشور در فعالیت‌های طرفدار تروریسم، یهودستیزانه و ضدآمریکایی مشارکت داشته‌اند، و دولت ترامپ این را تحمل نخواهد کرد.»

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا با سرکوب شدید مواجه شده‌اند. محمود خلیل، از چهره‌های برجسته اعتراضات در دانشگاه کلمبیا نیویورک، روز یکشنبه توسط وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS) بازداشت شد. این نهاد که وظیفه کنترل مرزها، مهاجرت و مقابله با تروریسم را بر عهده دارد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام “در حمایت از فرمان‌های اجرایی رئیس‌جمهور ترامپ برای مقابله با یهودستیزی و با هماهنگی وزارت خارجه” انجام شده است.

وزارت امنیت داخلی آمریکا مدعی شده است که محمود خلیل “فعالیت‌هایی مرتبط با حماس، که یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، داشته است” اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است. این اقدام بخشی از سیاست سرکوب جنبش‌های حامی فلسطین از سوی دولت ترامپ محسوب می‌شود.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در شبکه اجتماعی X نوشت: “ما ویزا یا گرین کارت همه‌ی حامیان حماس در آمریکا را لغو خواهیم کرد تا آن‌ها را اخراج کنیم.”

طبق تأیید اتحادیه دانشجویان کارگر دانشگاه کلمبیا، محمود خلیل، که فارغ‌التحصیل این دانشگاه است، دارای اقامت دائم آمریکا است.

از اردوگاه پناهجویان تا رهبری اعتراضات دانشجویی

محمود خلیل در یک اردوگاه پناهجویان در نزدیکی دمشق، سوریه، و در یک خانواده فلسطینی متولد شد. او که دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در مدرسه امور بین‌الملل و عمومی (SIPA) دانشگاه کلمبیا بود، تا سال گذشته فردی نسبتاً کم‌سروصدا در زمینه فعالیت‌های سیاسی محسوب می‌شد. اما حملات مستمر اسرائیل به غزه و عدم حمایت بین‌المللی از فلسطین، او را به یکی از چهره‌های اصلی جنبش دانشجویی در آمریکا تبدیل کرد.

روزنامه واشنگتن پست گزارش داده که خلیل در مرکز بازداشت الیزابت در نیوجرسی نگهداری می‌شود. همسر آمریکایی او، که هشت ماهه باردار است، روز یکشنبه تلاش کرد او را ملاقات کند اما به او گفته شد که محمود در این مرکز حضور ندارد.

سرکوب اعتراضات دانشجویی در دانشگاه کلمبیا

دانشگاه کلمبیا، که یکی از مراکز اصلی اعتراضات علیه “سیاست نسل‌کشی دولت اسرائیل و حمایت دولت بایدن از تل‌آویو” محسوب می‌شود، به سرعت برای جلوگیری از درگیری با مقامات دولتی اقدام به سرکوب اعتراضات کرده است.

در نوامبر ۲۰۲۳، دو گروه دانشجویی “صدای یهودیان برای صلح” (JVP) و “دانشجویان برای عدالت در فلسطین” (SJP) در این دانشگاه ممنوع شدند.

در ۳۰ آوریل ۲۰۲۴، پلیس سه بار وارد محوطه دانشگاه شد و ده‌ها دانشجو را بازداشت کرد.

روز جمعه ۷ مارس، دولت ترامپ اعلام کرد که ۴۰۰ میلیون دلار بودجه فدرال دانشگاه کلمبیا را قطع خواهد کرد. این اقدام به دلیل آنچه “بی‌عملی دانشگاه در برابر اقدامات یهودستیزانه” عنوان شده، صورت گرفته است.

در سال ۲۰۲۴، بودجه فدرال ۱.۳ میلیارد دلار از درآمد عملیاتی دانشگاه کلمبیا را تشکیل می‌داد. کاترینا آرمسترانگ، رئیس موقت دانشگاه، اعلام کرد که “این کاهش بودجه تقریباً تمام بخش‌های دانشگاه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.”

آرمسترانگ همچنین در بیانیه‌ای تأکید کرد که قصد دارد “بی‌نظمی‌های ناشی از اعتراضات و اردوگاه‌های اعتراضی را پایان دهد.” او افزود: “یهودستیزی، خشونت، تبعیض، آزار و اذیت و هرگونه رفتاری که مغایر با ارزش‌های ما باشد، جایی در دانشگاه ندارد.”

اما در بیانیه‌ی او هیچ اشاره‌ای به سرکوب سیاسی حامیان فلسطین یا ارتباط نزدیک تیم ترامپ با شخصیت‌های راست‌گرای افراطی مانند الون ماسک و استیو بنن نشد، در حالی که این دو اخیراً در برابر دوربین‌ها سلام نازی داده‌اند.

کاترینا آرمسترانگ که پس از استعفای مینوچ شافیک در آگوست ۲۰۲۴ به ریاست موقت دانشگاه رسید، در پیامی نوشت: “هر روز صبح که بیدار می‌شوم، به یاد می‌آورم که باید از دانشجویان خود حمایت کنم.”

اما محمود خلیل از این حمایت محروم ماند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *