سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

عراقچی: درباره برنامه هسته‌ای با چین، روسیه و سه کشور اروپایی گفت‌وگو می‌کنیم

عباس عراقچی،‌ وزیر خارجه ایران در اظهاراتی گفت که تهران برای بررسی راه‌های ایجاد «اعتماد و شفافیت» در خصوص برنامه هسته‌ای در حال گفت‌وگوهای جداگانه‌ای با چین و روسیه و همچنین سه کشور اروپایی است.

عراقچی در یادداشتی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت هدف از رایزنی‌های فعلی با اروپا و همچنین روسیه و چین «بررسی راه‌هایی برای ایجاد اعتماد بیشتر و شفافیت بیشتر در مورد برنامه انرژی هسته‌ای ما در ازای لغو تحریم‌های غیرقانونی» است.

او با تکرار موضع پیشین خود مبنی بر اینکه «تحت فشار و ارعاب مذاکره نخواهیم کرد» نوشت آمریکا هرگاه با ایران «محترمانه» برخورد کرده از احترام متقابل برخوردار بوده و هر موقع موضع تهدیدآمیز پیش گرفته برخورد ایران را دیده است.

پیش از اظهارات عراقچی شب گذشته نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اعلام کرد اگر مقصود از مذاکره، دست‌یابی به هدف رفع نگرانی از احتمال نظامی‌شدن برنامه هسته‌ای ایران باشد، «قابل بررسی است»؛ اما تاکید کرد که اگر «برچیدن» برنامه هسته‌ای ایران باشد، «چنین مذاکره‌ای هیچ‌وقت شکل نخواهد گرفت.»

از سویی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گفت که تهران ممکن است حاضر به پذیرفتن محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای خود در ازای «لغو تحریم‌ها» شود.

زاخارووا تاکید کرد: «آماده‌ایم برای کاهش تنش‌ها و یافتن راه‌ حل‌های پایدار که امکان دستیابی به توافقی موثر و بلندمدت را فراهم کند، همکاری نزدیکی با تهران و دیگر طرف‌های درگیر داشته باشیم.»

روز گذشته علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بار دیگر احتمال مذاکره با آمریکا را رد کرد.

علی خامنه‌ای هجدهم اسفند در دیدار با مسئولان جمهوری اسلامی گفت: «اصرار برخی از دولت‌های قلدر برای مذاکره به‌منظور حل مسائل نیست، بلکه برای تحکم و تحمیل توقعات خودشان است. جمهوری اسلامی ایران قطعا توقعات آن‌ها را نخواهد پذیرفت.»

او افزود: «مذاکره برای آن‌ها مسیری برای طرح توقعات جدید است» که از برنامه هسته‌ای ایران فراتر می‌رود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، چند روز پیش در یک مصاحبه تلویزیونی گفت به رهبر ایران نامه نوشته و از او خواسته است مذاکره را قبول کند.

برچسب ها

سفير جمهوری اسلامی در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، و دیگر مقامات آمریکایی "اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز" مطرح کرده‌اند که شامل "اتهامات بی‌اساس" و تهدید به استفاده از زور علیه تهران است. روز دوشنبه ترامپ در اظهاراتی شديد و تهديد آميز اعلام کرد: «هر شلیکی که از سوی حوثی‌ها انجام شود، از این لحظه به بعد به عنوان شلیکی از سوی ایران تلقی خواهد شد. ایران مسئول خواهد بود و عواقب آن را متحمل خواهد شد. این عواقب بسیار سخت خواهند بود!» او جمهوری اسلامی را به هدایت مستقیم عملیات حوثی‌ها متهم کرد
مشاور امنیت ملی کاخ سفید هشدار داد که ایران یا باید از همه جنبه‌های هسته‌ای خود، از جمله «موشکی و غنی‌سازی»، دست بکشد یا باید با عواقب دیگری روبه‌رو شود. مایک والتز روز یکشنبه ۲۶ اسفند در مصاحبه با برنامه «این هفته» سی‌بی‌اس با اشاره به هشدار رئیس جمهور ایالات متحده گفت: «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و همه گزینه‌ها روی میز است.» او افزود: «این [شامل] تمام جنبه‌های برنامه ایران است؛ موشک‌ها، تسلیحات و غنی‌سازی. می‌توانند به طریقی که قابل راستی‌آزمایی باشد آن را تحویل دهند و رها کنند، یا می‌توانند با یک سری عواقب دیگر روبه‌رو شوند.». سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نيز روز دوشنبه مجددا تاکيد کرد: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ خواهیم داد و در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *