یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴

اعلام آمادگی مشروط جمهوری اسلامی به مذاکره با آمریکا

روز یکشنبه ساعاتی پس از انتشار واکنش تند کاخ سفید به سخنان خامنه ای در رد محتوی نامه ی ترامپ که در آن گفته است تهران بین مذاکره و اقدام نظامی باید دست به انتخاب بزند، سفیر جمهوری اسلامی از آمادگی برای بررسی غیر نظامی بودن برنامه ی هسته ای جمهوری اسلامی خبر داد. نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز یکشنبه به وقت محلی اعلام کرد: «اگر مقصود از مذاکره، دست‌یابی به هدف رفع نگرانی از احتمال نظامی‌شدن برنامه هسته‌ای ایران باشد، قابل بررسی است؛ اما اگر برچیدن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران باشد که گفته شود کاری که اوباما نتوانست انجام دهد را ما انجام دادیم، چنین مذاکره‌ای هیچ‌وقت شکل نخواهد گرفت.»

روز یکشنبه ساعاتی پس از انتشار واکنش تند کاخ سفید به سخنان خامنه ای در رد محتوی نامه ی ترامپ که در آن گفته است تهران بین مذاکره و اقدام نظامی باید دست به انتخاب بزند، سفیر جمهوری اسلامی از آمادگی برای بررسی غیر نظامی بودن برنامه ی هسته ای جمهوری اسلامی خبر داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز یکشنبه به وقت محلی اعلام کرد: «اگر مقصود از مذاکره، دست‌یابی به هدف رفع نگرانی از احتمال نظامی‌شدن برنامه هسته‌ای ایران باشد، قابل بررسی است؛ اما اگر برچیدن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران باشد که گفته شود کاری که اوباما نتوانست انجام دهد را ما انجام دادیم، چنین مذاکره‌ای هیچ‌وقت شکل نخواهد گرفت.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه برابر با هفتم مارس ۲۰۲۵ ( ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳) در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه ای به رهبر جمهوری اسلامی ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.

تارنمای آکسیوس در این زمینه اعلام کرد: ترامپ می گوید نامه ای به رهبر ایران ارسال و در آن توافق هسته ای را پیشنهاد کرده است.

ترامپ در این مصاحبه بار دیگر با بیان این سخن که می خواهد درباره توافق هسته ای جدید با ایران مذاکره کند، گفت: « باید کاری انجام شود زیرا ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد».

ترامپ ساعاتی پس از آن نیز در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که در مورد مسئله ایران «خیلی خیلی زود اتفاقاتی می‌افتد»، «روزهای جالبی در پیش است» و «در مورد ایران به حرکات نهایی رسیده‌ایم».

اما علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز شنبه دوباره مذاکرات با آمریکا را رد کرد.

خامنه ای بدون اشاره مستقیم به پیشنهاد و نامه رئیس جمهور آمریکا گفت اصرار این کشور به مذاکره «برای حل مسائل نیست» و واشینگتن می‌خواهد «توقعات جدیدی مانند برنامه دفاعی، موشکی و توانایی‌های بین‌المللی ایران» را مطرح کند.

در واکنش به سخنان خامنه ای کاخ سفید در بیانیه ای تند نوشت:  «با گزینه نظامی یا دست‌یابی به توافق می‌توان با ایران تعامل کرد. امیدواریم ایران مردم و منافع خود را بر تروریسم ترجیح دهد.»

ترامپ در تازه ترین سخنان خود به فاکس نیوز گفته است: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستم، ایرانی‌ها مردم فوق‌العاده‌ای هستند. دو راه برای برخورد با ایران وجود دارد, یکی نظامی و دیگری از طریق توافق. من ترجیح می‌دهم که توافق کنیم، من ترجیح میدهم که با ایران مذاکره کنم و مطمئن نیستم که همه با من موافق باشند، اگر مجبور به مداخله نظامی در مورد ایران شویم، برای آنها وحشتناک خواهد بود.

امروز یکشنبه امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل برای مهار خطر بالقوه اقدام نظامی آمریکا که با هر اشتباه محاسباتی ممکن است بالفعل شود آمادگی مشروط جمهوری اسلامی به انجام مذاکره را اعلام کرد و گفت: اگر هدف از مذاکرات، رفع نگرانی‌ها از احتمال نظامی شدن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی باشد، این پیشنهاد «می‌تواند بررسی شود».

برچسب ها

استیو ویتکوف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، اعلام کرد رئیس‌جمهوری آمریکا در تلاش است تا از بروز درگیری نظامی با ایران جلوگیری کند. او در یک برنامه ویدئویی گفت ترامپ با هدف کاهش تنش‌ها، در صدد ایجاد اعتماد با تهران است. وی گفت نامه ترامپ به خامنه ای با هدف تهديد ارسال نشده است. او افزود: «محتوای کلی نامه این بود: من رئیس‌جمهوری صلح‌طلب هستم. این چیزی است که می‌خواهم. هیچ دلیلی برای درگیری نظامی بین ما وجود ندارد. باید گفت‌وگو کنیم.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

3 پاسخ

  1. انچه تاریخ ۲۰۰ ساله اخیر نشان داده جنگ علیه محرومین جامعه وبه نفع حاکمان جامعه بوده هست وخواهد بودمگر نظام توتالیتری برچیده شود وحاکمیت قانون وصلح وازادی مثل زمان دکتر مصدق ومیرزا کوچک جنگلی اعمال شود حاکمیت ازادی بیان ونقد تشکلهای شورایی وسندیکایی واصل ازادی اجتماع وتشکلهای غیر حاکمیتی وتشکلهای ملی ومردمی بدون اعمال نظر حاکمان وقت…

  2. در یک مقاله با موضع گیری دولت و خامنه ای در مقابل عدم مذاکره با امریکا انتقاد میکنید و در این مقاله هم از اعلام امادگی ایران انتقاد میکنید. موضع شما کدام است. موافق یا مخالف مذاکره هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *