سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

سازمان همکاری اسلامی طرح مصر برای بازسازی غزه را رسماً تصویب کرد

سازمان همکاری اسلامی روز شنبه، ۱۸ اسفندماه، طرح مصر برای بازسازی باریکه غزه را که مهر تأیید اتحادیه عرب را هم دارد، به طور رسمی تصویب کرد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، هم در اجلاس فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان سعودی حضور داشت.

در پی انتشار خبر تصویب طرح عربی بازسازی غزه، وزارت خارجه ایران هم در پیامی در شبکه ایکس از این تصمیم استقبال کرد.

تصمیم ۵۷ عضو این سازمان در جده سه روز پس از آن گرفته شد که اتحادیه عرب در اجلاسی در شهر قاهره این طرح را به طور رسمی تأیید کرد.

رهبران کشورهای عربی در قاهره طرح مصر برای بازسازی غزه را که ۵۳ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و برخلاف طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بر حضور فلسطینی‌ها در این باریکه نیز تأکید دارد، به تصویب رساندند.

عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر، روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند خبر تصویب این طرح در نشست غیرعلنی رهبران کشورهای عربی در قاهره را اعلام کرد، امری که از یک سو با استقبال حماس و از سوی دیگر با مخالفت اسرائیل مواجه شد.

در پی تصویب طرح در جده، وزیر خارجه مصر روز شنبه ابراز امیدواری کرد که اکنون جامعه جهانی «از جمله ایالات متحده» هم از این طرح حمایت کند.

این در حالی است که، در پی مخالفت اسرائیل، وزارت خارجه آمریکا هم روز پنج‌شنبه هفته گذشته چنین نظر داد که طرح مصر «انتظارات واشینگتن را برآورده نمی‌کند»؛ نظری که بعداً نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه تلاش کرد به آن چرخشی مثبت دهد.

استیو ویتکاف، در همین روز طرح مورد توافق اعراب را «گام اولِ حاکی از حسن نیت از طرف مصر» نامید.

طرح دونالد ترامپ که شامل خروج دائمی فلسطینی‌ها از غزه و انتقال آنها به دیگر کشورهای عربی از جمله مصر و اردن می‌شود بلافاصله با مخالفت اعراب و همین طور سازمان‌های بین‌المللی مواجه شد.

بر اساس طرح مصر، بازسازی باریکه غزه باید زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شود.

سازمان همکاری اسلامی روز شنبه از «جامعه جهانی و نهادهای مالی بین‌المللی و منطقه‌ای» خواست که حمایت خود را از این طرح اعلام کنند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *