یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴

وزیر دارایی آمریکا: هدف تحریم‌ها فروپاشی اقتصاد ایران است

اسکات بِسِنت، وزیر دارایی آمریکا، روز پنجشنبه در نشستی در نیویورک گفته است که تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران با هدف از کار انداختن بخش نفت و «فروپاشی» اقتصاد این کشور طراحی شده است.

به گزارش بی بی سی او در نشست کلوپ اقتصادی نیویورک گفت که آمریکا تحریم‌های ایران را با شدت اعمال می‌کند به طوری که «تاثیر فوری و حداکثری» داشته باشد. او گفت که هدف دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به حداقل رساندن صادرات روزانه ۱/۵ میلیون بشکه نفت ایران است. بسنت گفت: «ما صنعت نفت و توانایی تولید پهپاد ایران را از کار خواهیم انداخت.» او گفت که آمریکا همچنین قصد دارد دسترسی تهران به نظام مالی بین‌المللی را قطع کند.

او گفت: «ورشکسته کردن ایران نقطه شروع سیاست روزآمد تحریمی ماست. اگر من ایرانی بودم، هر چه ریال داشتم را رد می‌کردم.»

رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۶ بهمن (۴ فوریه) دستوری را برای اعمال «حداکثر فشار اقتصادی» بر ایران به سازمان‌های دولتی ابلاغ کرد. او هنگام امضای این دستور گفت «دودل هستم. همه می‌خواهند که آن را امضا کنم. این کار را می‌کنم»، اما ابراز تمایل کرد که با ایران «معامله» کند.

مقام‌های دولت ایران در مورد عواقب جدی سیاست فشار حداکثری هشدار داده‌اند، با این حال علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، مخالف مذاکره با این کشور است.

او بعد از اعمال سیاست «فشار حداکثری» از سوی دولت ترامپ گفته بود با توجه به تجربه مذاکرات هسته‌ای پیشین و سرانجام برجام، مذاکره با آمریکا «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست». او گفت «مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد» و تاکید کرد که «با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد».

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، روز ۱۲ اسفند – در جریان جلسه استیضاح وزیر اقتصاد – گفت با مذاکره با آمریکا موافق بوده، اما پس از مخالفت رهبر ایران با هر گونه مذاکره، حرف او را پذیرفته است.

او گفت: «با آمدن دونالد ترامپ و امضای یک قانون بسیاری از کشتی‌های ما در دریا تحریم شدند و ماندند که چگونه نفت و گازشان را تخلیه کنند.» او همچنین گفت: «در قطر دلار داریم، پس نمی‌دهند. رهبری هم گفتند شش میلیارد دلار دست قطر پول داریم، پس نمی‌دهند. در عراق و ترکیه هم دلار داریم، پس نمی‌دهند.»

همزمان وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که درحال بازبینی کلیه معافیت‌های موجود از تحریم‌هاست. تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، همچنین دولت عراق را تشویق کرد وابستگی به منابع انرژی ایران را در اسرع وقت قطع کند. او در اولین کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا معافیت از تحریم‌ها که به عراق اجازه می‌دهد پول واردات برق از ایران را پرداخت کند، تمدید خواهد شد یا نه اظهار نظر می‌کرد. او گفت: «درحال حاضر در ارتباط با معافیت مربوط به برق که در روز هشتم (مارس) منقضی خواهد شد نکته‌ای نداریم که اعلام کنیم… ما درحال بازبینی کلیه معافیت‌ها از تحریم که تا حدودی از نظر اقتصادی یا مالی به ایران کمک می‌کند هستیم.»

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر فوریه با محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق از جمله درباره «نفوذ ایران در منطقه» و نیاز عراق به استقلال در زمینه انرژی گفتگو کرده بود.

یکی از بندهای دستور «فشار حداکثری» که ترامپ امضا کرد می‌گوید که باید «گام‌هایی فوری» برای اطمینان این موضوع برداشته شود که ایران از نظام مالی عراق برای دور زدن تحریم ها استفاده نمی‌کند.

برچسب ها

استیو ویتکوف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، اعلام کرد رئیس‌جمهوری آمریکا در تلاش است تا از بروز درگیری نظامی با ایران جلوگیری کند. او در یک برنامه ویدئویی گفت ترامپ با هدف کاهش تنش‌ها، در صدد ایجاد اعتماد با تهران است. وی گفت نامه ترامپ به خامنه ای با هدف تهديد ارسال نشده است. او افزود: «محتوای کلی نامه این بود: من رئیس‌جمهوری صلح‌طلب هستم. این چیزی است که می‌خواهم. هیچ دلیلی برای درگیری نظامی بین ما وجود ندارد. باید گفت‌وگو کنیم.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *