سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

ژن ژیان ئازادی: فمنیسم انترناسیونالیست در زمانه جنگ و فاشیسم



📅 جمعه، ۲۸ مارس – ساعت ۶ بعد از ظهر

📍 𝗕𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲 𝗱𝗲 𝗧𝗿𝗮𝘃𝗮𝗶𝗹

با حضور ریما حسن، ورونیکا گاگو، و سارا دهکردی، به همراه پیغامی از عاطفه رنگریز، و نامه پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کورد

امروزه فمینیسم – درمقام سیاست مبتنی بر رهاییِ جنسی و جنسیتی زنان* از انقیاد مردسالاری و سرمایه – نه فقط از بیرون تحت محاصره دشمنان پدرسالارش قرار گرفته، بلکه به‌واسطه گفتارهایی که خود مدعی «فمینیسم» اند، اصطکاکی درونی را تجربه می‌کند:

• فمینیسم امپریالیستی، جنگ‌و سلب مالکیت را به نام «نجات» زنانِ «قربانی» توجیه می‌کند.

• فمینیسم نولیبرال برابری جنسیتی را در «موفقیت» فردی زنان به‌عنوان سیاست‌مدار، کارفرما و مدیرعامل می‌بیند.

در این اثنا، فاشیسم مردان مسلمان و مهاجر را به شکل فرهنگی «عقب‌افتاده» جلوه می‌دهند و آنان را تهدیدی جنسی برای زنان سفیدپوست جا می‌زنند.

باور داریم شعار #زن_زندگی_آزادی/ژن ژیان ئازادی قادر است سدی محکم باشد در برابر موج‌های تصاحبِ فمینیسم به نفع ستم و سلطه. این شعار، که دست کم یک دهه پیش از دل مبارزات زنان کورد علیه استعمار درونی و مردسالاری در کوردستان سربرآورده بود، پس از زن‌کشی دولتی ژینا امینی توسط جمهوری اسلامی، در سراسر جغرافیای ایران طنین انداخت و پژواکش به‌حاشیه‌رفته‌ترین مردمان از #بلوچستان تا #کوردستان، از مرکز تا حاشیه، همه کارگران، بی ثبات کاران، تهی دستان شهری و .. را علیه دیکتاتوری مردسالارانه بسیج کرد.

با وجود تلاش مذبوحانه برای مصادره‌ این شعار توسط سلطنت‌طلبان مرتجع و ابزارسازی آن توسط جریان‌های راست افراطی در غرب، «زن، زندگی، آزادی» پتانسیل رهایی‌بخش برای ایجاد همبستگی‌های فرا‌ملی میان مردمان و خلق‌های ستمدیده، مستعمره و استثمار‌شده را دارد — بالاخص در دورانی که با مهر فاشیسم پدرسالارانه، زن‌کشی، نسل‌کشی در #فلسطین و بحران جهانیِ بازتولید اجتماعی نشان خورده است.

به مناسبت #۸_مارس، روز جهانی *زنان، از سه فعال و فمینیست دعوت کرده‌ایم: ریما حسن نماینده پارلمان اروپا و حقوق‌دان فرانسوی-فلسطینی؛ ورونیکا گاگو، فمنیست آرژانتینی، نویسنده کتاب «بین‌الملل فمینیستی»، سازمان‌دهنده اعتصابات فمنیستی در آمریکای لاتین؛ سارا دهکردی، فعال و منتقد در تبعید، از خانواده‌های دادخواه، و نویسنده کتاب «تفکیک، نابرابری و توسعه شهری».

در آخر پیغامی ویدیویی از عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان و کارگران، زندانی سیاسی پیشین، ارائه خواهد شد.

🗓 تاریخ ۲۸ مارس در تقویم‌تان فراموش نشود.

#ژینا_امینی #هشت_مارس #جوانه_میزنم

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *