سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

مقامات روسی: فرانسه از اخاذی هسته ای دست بردارد

همزمان با نشست فوق العاده سران اتحادیه اروپا در بروکسل، روسیه روز پنج‌شنبه به رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل ماکرون، هشدار داد که با ادبیات هسته‌ای این کشور را تهدید نکند. وزیر خارجه روسیه پیشنهاد‌های اروپایی برای اعزام نیروهای حافظ صلح از اعضای ناتو به اوکراین را رد کرد.

ماکرون در سخنرانی روز چهارشنبه خود خطاب به ملت فرانسه، گفت روسیه تهدیدی برای اروپا است، پاریس می‌تواند درباره گسترش چتر هسته‌ای خود به متحدان بحث کند و وی نشستی را با فرماندهان نظامی کشورهای اروپایی که مایل به اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین هستند، برگزار خواهد کرد.

کرملین این سخنان را به شدت تقابلی خواند و گفت ماکرون خواهان ادامه جنگ در اوکراین است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، گفت: “این سخنان، البته، تهدیدی علیه روسیه است.”

لاوروف گفت: “برخلاف پیشینیانش، مثل ناپلئون و هیتلر که آنها نیز می‌خواستند علیه روسیه بجنگند،آقای ماکرون به شکلی چندان ظریف عمل نمی‌کند، زیرا حداقل آنها به صراحت می‌گفتند: ‘ما باید روسیه را فتح کنیم، ما باید روسیه را شکست دهیم’.”

مقام‌ها و قانون‌گذاران روسی ماکرون را به داشتن ادبیاتی متهم کردند که می‌تواند جهان را به پرتگاه نزدیک‌تر کند. کاریکاتورهای روسی او را به عنوان ناپلئون بناپارت در حال حرکت به سوی روسیه در سال ۱۸۱۲ نشان دادند.

دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه، گفت: “خود ماکرون تهدید بزرگی نیست. او حداکثر تا ۱۴ می ۲۰۲۷ از صحنه محو خواهد شد. و کسی دلش برای او تنگ نخواهد شد.”

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، پیشنهاد داد ماکرون شاید بخواهد کمک بگیرد تا اندازه واقعی نظامی‌اش را بسنجد، و وزارتخانه او گفت که سخنان او حاوی “نشانه‌های اخاذی هسته‌ای” است و تهدیدی علیه روسیه محسوب می‌شود.

وزارت امور خارجه روسیه گفت: “جاه‌طلبی‌های پاریس برای تبدیل شدن به ‘پدرخوانده هسته‌ای’ با ارائه ‘چتر هسته‌ای’ خود به جای چتر آمریکایی. برای کل اروپا آشکار شده است،. بدیهی است که این به تقویت امنیت نه خود فرانسه و نه متحدانش منجر نخواهد شد.”

روسیه و ایالات متحده بزرگ‌ترین قدرت‌های هسته‌ای جهان هستند و هر کدام بیش از ۵۰۰۰ کلاهک هسته‌ای دارند. چین حدود ۵۰۰، فرانسه ۲۹۰ و بریتانیا ۲۲۵ کلاهک دارند.

عدم موافقت با نیروهای حافظ صلح

مقام‌های روسی می‌گویند ادبیات سخت‌گیرانه از سوی ماکرون، نخست‌وزیر بریتانیا کیر استارمر و دیگر قدرت‌های اروپایی با توان نظامی واقعی پشتیبانی نمی‌شود و به پیشروی‌های روسیه در میدان جنگ در اوکراین اشاره می‌کنند.

لاوروف و کرملین پیشنهاد ماکرون برای اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین را رد کردند و گفتند که روسیه با این مسئله موافقت نخواهد کرد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت: “ما در حال صحبت درباره استقرار تقابلی یک نیروی موقت هستیم.”

لاوروف گفت که مسکو چنین استقراری را به منزله حضور ناتو در اوکراین خواهد دید.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ادعاهای غرب مبنی بر اینکه روسیه ممکن است روزی به یک کشور عضو ناتو حمله کند را رد کرده است.

او جنگ را بخشی از یک مبارزه تاریخی با غرب پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پیشروی ناتو به آنچه که او حوزه نفوذ مسکو می‌داند، توصیف کرده است. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته جنگ اوکراین را به عنوان جنگ نیابتی بین روسیه و ایالات متحده توصیف کرد، موضعی که کرملین گفت درست است. پسکوف گفت: “این در واقع یک درگیری بین روسیه و غرب است. و کشور اصلی غرب ایالات متحده آمریکا است.” او افزود: “ما موافقیم که زمان پایان این درگیری و این جنگ فرا رسیده است.”

برچسب ها

معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد روسیه در هر توافق صلحی با اوکراین، خواستار تضمین‌های "محکم و غیرقابل خدشه" خواهد بود که کشورهای ناتو، کی‌یف را از عضویت در این ائتلاف کنار بگذارند و اوکراین همچنان بی‌طرف بماند. گروشکو گفت متحدان اروپایی کی‌یف باید درک کنند که تنها راه تأمین امنیت منطقه، کنار گذاشتن عضویت اوکراین در ناتو و حذف هرگونه امکان استقرار نیروهای خارجی در خاک این کشور استو دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تلاش است تا حمایت ولادیمیر پوتین را برای پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه که اوکراین هفته گذشته پذیرفت و پوتین آن را منوط به تحقق شرایط اساسی کرده است، جلب کند. ترامپ قرار است این هفته با پوتین درباره راه‌های پایان دادن به جنگ سه‌ساله اوکراین گفت‌وگو کند. استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، روز یکشنبه پس از بازگشت از دیدار خود با پوتین در مسکو که آن را "مثبت" توصیف کرد
نماینده کاخ سفید در امور خاورمیانه طی مصاحبه‌ای از گفت‌وگوی احتمالی بین روسای جمهور آمریکا و روسیه طی روزهای آتی خبر داد. مسکو می گويد تحت تأثیر تهدید ها قرار نمی‌گیرد، زیرا طیف گسترده‌ای از تحریم‌های اقتصادی و اقدامات دیپلماتیک رقبا در سه سال گذشته، روسیه را تسلیم نکرده است. روسيه با شرايط خود گفتگو می کند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *