سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

عاملِ جنایت در شهرِ “مانهایمِ” آلمان، دارای پیشینه‌ی راستِ افراطی است


الکساندر شویِرمَن در میانه ی عکس در راه پیماییِ راست های افراطی در برلین در ۲۰۱۸

در تاریخِ دوشنبه ۳/مارس/۲۰۲۵ (۱۳/اسفند/۱۴۰۳) در شهرِ “مانهایم-Mannheim” در استان “بادِن-وورتِمبِرگ (Baden-Württemberg)” راننده‌ی یک خودرو با سرعتِ بالایی به میانِ مردمی که در خیابان بودند راند. در این حادثه دو نفر کشته و شماری زخمی شدند. خبرِ این حادثه در “اخبارِ روز” نیز در همان روز گزارش شده بود.

وزیرِ داخله و پلیس و دادستانِ استان در نخستین ساعت‌های پس از این رخداد اعلام کرده بودند که این رویداد دارای زمینه‌های سیاسی نیست و به افراطیان ربطی ندارد. آن‌ها هم‌چنین گفتند که راننده‌ی این خودرو، یک آلمانی با زمینه‌ی بیماریِ روانی است.

در روز سه‌شنبه ۰۴/مارس/۲۰۲۵ (۱۴/اسفند/۱۴۰۳) یعنی یک روزِ پس از این حادثه، در یک نشریه‌ی آلمانی به نامِ “اِگزیف (Exif)” گزارشی چاپ شد که بر پایه‌ی آن، راننده‌ی نامبرده، دستِ‌کم تا سالِ ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) دارای روابطِ مهم و آشکار و مستدل با گروه‌هایی از طیفِ فاشیسم در آلمان بوده است. خبرِ گزارشِ این نشریه، روزِ چهار‌شنبه ۱۵/اسفند/۱۴۰۳ (۰۵/مارس/۲۰۲۵) در چاپِ آنلاینِ چندین روزنامه‌ی آلمانی منتشر شد. از جمله: “t-online”، “Taz”، “N-TV”،Frankfurter Rundachau، Tagesspiegel، و … و سبب شد که تردیدها و پرسش‌های جدّی در باره‌ی گرایش‌ها و انگیزه‌های سیاسیِ راننده‌ی نامبرده و نیز در باره‌ی اظهارنظرهای متناقضِ مسئولانِ شهر و استانِ نامبرده به میان آورده شود.

نشریه‌ی “اِگزیف” که گزارشِ مستندِ آن، پایه‌ی گزارش‌های شماری از روزنامه‌ها و رسانه‌های دیگر شده است، در گزارش خود می‌نویسد:

«این که جنبه‌ی سیاسیِ این جنایت، در مرکزِ تحقیقاتِ [پلیس و دادستانی] قرار ندارد، شگفت‌آور است. بر پایه‌ی اطّلاعاتی که در دستِ “اِگزیف” است، عاملِ این جنایت، به نامِ “الکساندِر شویِرمَن (Alexander Scheuermann) فردی از گروهِ “رینگ بونْد (Ring Bund)”، یک گروهِ وابسته به “رایشز‌بورگِر (Reichsbürger )” که از سوی نئونازی‌ها رهبری می‌شود، بوده است».

این نشریه، سپس به تشریحِ نسبتاً مبسوطِ گروهِ “رینگ بوند” می‌پردازد و ضمنِ افشای این که این گروه، درگیر در خرید و فروشِ اسلحه بوده و در ضمن، رابطه‌هایی نیز با کادرهای مهمِ فاشیستیِ آلمان از جمله با “بیُورن هوکه (Björn Höcke )”، عضوِ برجسته‌ی حزبِ “آ. اِف. دِ. (AfD)” داشته است می‌نویسد:

«تا این لحظه، منتفی دانستنِ یک انگیزه‌ی سیاسی در رویدادِ شهرِ “مانهایم”، فاجعه‌بار است. عاملِ این جنایت دستِ‌کم تا سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) از لحاظِ ایدئولوژی آدمی سخت معتقد بود. این را دستِ‌کم عضویتِ او در گروهِ راستِ افراطیِ “رینگ بوند” نشان می‌دهد- صرفِ‌نظر از این که آیا یک بیماریِ روانی هم وجود دارد و یا این که اظهارنظرهای مربوطه در رسانه‌های جمعی در این باره متناقض به نظر می‌آیند …».

این نشریه در پایانِ گزارشِ خود، عکس‌هایی را چاپ کرده است که نشان می‌دهد راننده‌ی شهرِ “مانهایم” در یک راه‌پیماییِ در شهرِ “برلین” با شعارِ «ما برای آلمان» در ۰۳/اکتبر/۲۰۱۸ شرکت داشته است. به گفته‌ی این نشریه، در این راه‌پیمایی، نزدیک به دو هزار نفر از راست‌ها گِردِ هم آمده بودند و حزبِ فاشیستیِ “اِن. پِ. دِ. (NPD  از برگزارکننده گانِ آن بود.

به‌رغمِ این گزارش و مدارک، و به‌رغمِ این که خودِ دست‌گاه‌های پلیس و دادستانی نیز عضویتِ راننده‌ی نامبرده را در گروه‌های راستِ افراطی -دستِ‌کم تا سال ۲۰۱۸- تأیید می‌کنند، با این حال، دادستانی و اداره‌ی پلیسِ جنایی، هم‌چنان بر این عقیده هستند که «بر پایه‌ی شناخت‌های تاکنونیِ ما، برای این عملِ جناییِ مشخّصِ [این راننده] هیچ زمینه‌ی سیاسی وجود ندارد بل‌که زمینه‌ی آن بیش‌تر همان بیماریِ روانیِ این متّهم است».

گزارش از محمّدرضا مهجوریان، ۱۵/اسفند/۱۴۰۳

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

یک پاسخ

  1. عامل جنایت سوئد هم که فقط خارجی ها را ” سوا” می کرد و می کشت، توسط پلیس به نوعی به بیماری منتسب کردند در صورتی که او مشخصا فقط خارجی ها را می کشت. پلیس هم پنج دقیقه پس از شروع کشتار در محل وقوع ترور حاضر بود اما دریغ از یک واکنش در جهت دستگیری قاتل!
    آیا ارتباطات نیروهای پلیس با جریانات راست افراطی خود دلیلی بر لاپوشانی چنین جنایات سیاسی نیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *