پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

شهروندان فرانسوی زندانی در ایران «درحال مرگ تدریجی» هستند

نوئمی کولر، خواهر سیسیل کولر، شهروند فرانسوی زندانی در ایران در جریان جلسه استماع کمیسیون روابط خارجی سنا، ۵ مارس ۲۰۲۵ © Senat.fr

نوئمی کولر، خواهر یکی از شهروندان فرانسوی زندانی در ایران روز چهارشنبه با اشاره به «شرایط غیر انسانی» بازداشت آنان، هشدار داد که خواهرش و دو زندانی دیگر که پاریس آنان را «گروگان‌های دولتی» توصیف می‌کند، در حال «مرگ تدریحی» هستند.

نوئمی کولر در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس سنای فرانسه گفت که او به ویژه نگران ژاک پاری، شریک زندگی خواهرش، سیسیل کولر است. این زوج که در ماه می ۲۰۲۲ و قبل از بازگشت به فرانسه بازداشت شده‌اند، از سوی جمهوری اسلامی به «جاسوسی» متهم شده و در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شوند.

علاوه بر این دو نفر، یک فرانسوی دیگر به نام اولیویه گروندو نیز از سال ۲۰۲۲ در ایران زندانی است.

نوئمی کولر که توانسته خواهرش و شریک زندگی او را در تاریخ ۱۹ فوریه طی یک تماس ویدیویی ببیند، گفت: ژاک پاری بدون شک کسی است که در بین سه گروگان بیشترین سختی را متحمل شده. او ۷۱ ساله است، روی پتو می خوابد و از ابتدای بازداشت تنها ۸ کتاب دریافت کرده است.»

خبرگزاری فرانسه به نقل از خانم کولر نوشت: «از چهره فرورفته او بسیار شوکه شدم. این من را عذاب می‌دهد.». او افزود که زندانبانان از مذاکرات و آزادی قریب الوقوع با بازداشت شدگان سخن می‌گویند و بدین ترتیب «شکنجه روانی واقعی» را بر آنان اعمال می‌کنند.

خانم کولر گفت: «در مورد خواهرم، او برای اولین بار به خود اجازه داد که ناامیدی خود را ابراز کند. او به ما گفت: “من جنگیدم، اما دیگر قدرت ندارم، خیلی سخت است، خیلی طولانی است، ما هرگز [از اینجا] بیرون نخواهیم رفت.” او گفت: «آنها کم کم دارند می‌میرند، و ما ناتوان هستیم، مقامات فرانسوی ناتوان هستند».

تِرِز گروندو، مادر اولیویه گروندو، که اخیراً نامش در رسانه‌ها علنی شد، هم در جلسه استماع گفت که پسرش به دنبال بازداشت ۱۰ هفته‌ای پس از دستگیری‌اش، «از نظر روانی از پا در آمده». خانم گروندو با توضیح اینکه اکنون فرزندش در زندان اوین در شرایط «عادی» زندانی است، گفت آنچه او را عذاب می‌دهد این است که دوستان زندانی‌ای را صبح می‌بیند، زیرا برخی ناپدید می‌شوند و می‌دانیم که آن‌ها قرار است اعدام شوند. او افزود که زیستن این شرایط وحشتناک است.

لوئی آرنو، گروگان سابق در ایران که در ژوئن ۲۰۲۴ پس از نزدیک به دو سال بازداشت آزاد شد، در این جلسه خواستار «پاسخ قوی و هماهنگ در سطح اروپا» به «دیپلماسی گروگان گیری» تهران شد.

ایران همچنان چندین شهروند اروپایی یا دوتابعیتی را که توسط دولت‌های غربی به عنوان «گروگان دولتی» توصیف می‌شوند، در زندان نگهداری می‌کند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *