سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

سخنرانی جنجال آفرین ترامپ در کنگره: حرفی برای خوشحالی دمکرات ها ندارم

نخستین سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ساختمان کنگره این کشور در حالی انجام شد که اعتراضات دموکرات ها را به همراه داشت.

برخی از چهره های اصلی اپوزیسیون، ترجیح دادند در این مراسم شرکت نکنند. سایر دموکرات هایی که حضور داشتند نیز با چهره ای سرد و با حفظ سکوت و بعضا با نشان دادن پلاکاردهایی که بر روی آن ها کلمات «دروغ» و «دروغگو» نوشته شده بود، مخالفت خود را با سخنان ترامپ نشان دادند.

سخنرانی شبانه ترامپ، که نخستین سخنرانی او در کنگره از زمان آغاز ریاست‌جمهوری‌اش در ۲۰ ژانویه بود، پس از دومین روز از ناآرامی‌ها در بازار انجام شد. این نوسانات پس از آن رخ داد که او تعرفه‌های گسترده‌ای را علیه مکزیک، کانادا و چین اعمال کرد.

با ۱۰۰ دقیقه زمان، این سخنرانی به طولانی‌ترین سخنرانی یک رئیس‌جمهور در کنگره در تاریخ معاصر ایالات متحده تبدیل شد.

ترامپ سخنرانی خود را با این جمله آغاز کرد و تشویق ایستاده جمهوری‌خواهان را برانگیخت: «به هموطنانم می‌گویم، آمریکا بازگشته است. کشور ما در آستانه بازگشتی است که جهان هرگز مانند آن را ندیده و شاید هرگز نبیند.»

دموکرات‌ها پلاکاردهایی با شعارهایی مانند «نه به پادشاهی» و «این وضعیت عادی نیست» در دست داشتند و تا پایان سخنرانی، حدود نیمی از آن‌ها جلسه را ترک کردند.

یکی از نمایندگان تگزاس، ال گرین، پس از امتناع از نشستن، از جلسه اخراج شد.

پس از اخراج گرین ترامپ گفت: «به دموکرات‌هایی که مقابل من نشسته‌اند نگاه می‌کنم و متوجه می‌شوم که هیچ چیز نمی‌توانم بگویم که آن‌ها را خوشحال کند یا باعث شود برخیزند، لبخند بزنند یا تشویق کنند.»

دونالد ترامپ در ادامه با لحنی طعنه‌آمیز خطاب به نمایندگان دموکرات گفت: «دموکرات‌هایی که روبروی من نشسته‌اید، تنها برای یک شب، چرا در جشن گرفتن این پیروزی‌های باورنکردنی برای آمریکا به ما ملحق نمی‌شوید؟»

ترامپ در این سخنرانی به طیف وسیعی از موضوعات، از روابط بین‌الملل تا سیاست داخلی پرداخت که فشار بر اوکراین برای انجام مذاکرات صلح تا وضع تعرفه‌های جدید و چشم اندازش برای اقتصاد ایالات متحده بخش‌هایی از آن بود.

ترامپ گفت: «حرکت، انگیزه، غرور و اعتماد به نفس آمریکا بازگشته است. رویای آمریکایی گسترده‌تر و بهتر از همیشه موج می‌زند و غیرقابل توقف است. برای آینده‌ای باورنکردنی آماده شوید زیرا دوران طلایی آمریکا تازه شروع شده است. کشور ما در آستانه بازگشتی است که جهان هرگز شاهد آن نبوده است.»

او افزود که دولتش تنها ظرف ۴۳ روز به دستاوردهایی رسیده است که دولت‌های گذشته ایالات متحده در چهار یا حتی هشت سال به آن می‌رسیدند.

او در ادامه با اشاره به افزایش قیمت‌ها در آمریکا، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین را به ایجاد یک “فاجعه اقتصادی” متهم کرد و وعده داد اقداماتی برای “نجات اقتصاد” این کشور ترتیب خواهد داد.

ترامپ همچنین با ستایش از اقدامات ایلان ماسک و اداره موسوم به اداره کارآمدی دولت، گفت که ماسک تاکنون “صدها میلیارد دلار” فساد را کشف کرده است. این اداره که با بازگشت ترامپ به کاخ سفید تاسیس شده تاکنون افزون بر صدهزار نفر از کارکنان دولت فدرال را تعدیل کرده و در عین حال، میلیاردها دلار از کمک‌های خارجی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا را کاهش داده است.

تعرفه‌ها؛ انتقاد شدید از شیوه‌های تجارت جهانی

آقای ترامپ از چند کشور به دلیل آنچه او اقدامات تجاری «ناعادلانه» علیه ایالات متحده خواند، به شدت انتقاد کرد.

او بطور خاص به اتحادیه اروپا، هند، مکزیک و برزیل اشاره کرد و افزود که این کشورها و «بسیاری دیگر» سیاست‌های تجاری را تحمیل کرده‌اند که به ضرر منافع آمریکاست.

وی با اشاره به کشورهایی که تعرفه‌های بالایی بر کالاهای آمریکایی وضع می‌کنند، گفت: «این اتفاق هم توسط دوستان و هم از سوی دشمنان روی می‌دهد.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود که ایالات متحده از ۲ آوریل نیز اعمال «تعرفه‌های متقابل» را آغاز خواهد کرد که به معنای اعمال همان تعرفه‌ها بر محصولات کشورهایی است که بر محصولات آمریکایی مالیات وضع می‌کنند.

او در توضیح نحوه عملکرد سیستم تعرفه جدید گفت: «هرچقدر از ما مالیات بگیرند، ما هم از آنها مالیات می‌گیریم».

آقای ترامپ استدلال کرد که از نظر تاریخی، ایالات متحده تعرفه‌های کمتری را نسبت به بسیاری از شرکای تجاری خود اعمال کرده و اکنون زمان آن رسیده است که این روند را معکوس کند و با اطمینان گفت: «ما تریلیون‌ها و تریلیون‌ها دلار دریافت خواهیم کرد و مشاغلی ایجاد خواهیم کرد که قبلاً هرگز در این سطح ندیده‌ایم.»

او به طور خاص به صنعت خودروی ایالات متحده اشاره کرد که به گفته او با ترکیبی از تعرفه‌ها و پیروزی او در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی «کاملاً شکوفا شده است».

ترامپ پذیرفت که تعرفه‌ها «اختلالاتی» ایجاد می‌کند؛ با این وجود اطمینان داد که کشورش در این زمینه مشکلی نخواهد داشت.

آقای ترامپ همچنین مکزیک را به دلیل تلاش‌های اخیرش برای استرداد رهبران کارتل‌ها به ایالات متحده تحسین کرد؛ با این وجود خواستار اقدامات بیشتر به‌ویژه برای مبارزه با قاچاق فنتانیل شد.

او از کنگره خواست تا لایحه‌ای را تصویب کند که امنیت مرزها را افزایش داده و قاچاق مواد مخدر را کاهش دهد و گفت: «مکزیک و کانادا باید برای جلوگیری از عبور فنتانیل از مرز بیشتر تلاش کنند.»

رئیس چمهوری آمریکا موضع سختگیرانۀ خود در قبال مهاجرت را تکرار کرد و گفت دولتش قبلاً درخواست بودجه مفصلی را با هدف «انجام بزرگترین عملیات اخراج در تاریخ ایالات متحده» به کنگره ارائه کرده است.

«نجات» اقتصاد و کمک به خانواده‌های کارگری

آقای ترامپ به وضعیت اقتصاد آمریکا پرداخت و گفت یکی از اولویت‌های اصلی او «نجات اقتصاد» آمریکا و فراهم کردن «تسکینی» برای خانواده‌های آمریکایی است.

او دولت قبلی را مسئول چالش‌های اقتصادی دانست که به ارث برده و این چالش‌ها را «فاجعه اقتصادی و کابوس تورم» توصیف کرد.

او معتقد بود مشکلات اقتصادی کنونی نتیجه مستقیم سیاست‌هایی است که تحت رهبری جو بایدن، رئیس‌ جمهوری پیشین آمریکا وضع و اجرا شده است و ضمن دادن وعدۀ «معکوس کردن» رکود اقتصادی و کاهش هزینه‌ها برای خانواده‌های طبقه کارگر گفت: «من هر روز می‌جنگم تا دوباره هزینه‌ها را در آمریکا منطقی کنم».

او از آقای بایدن به دلیل افزایش شدید قیمت کالاهایی مانند تخم مرغ انتقاد کرد و آن را نمونه‌ای از تورم «خارج از کنترل» دانست. او وعده داد که با هدف مقرون به صرفه‌تر کردن زندگی برای خانواده‌های آمریکایی که با هزینه‌های فزاینده دست و پنجه نرم می‌کنند، به این مسائل رسیدگی کند.

گرینلند؛ «ما آن را به دست خواهیم آورد»

دونالد ترامپ با وجود تمرکز بر موضوعات داخلی در نخستین سخنرانی‌اش در کنگرۀ ایالات متحده، بار دیگر بر عزم دولتش برای انضمام گرینلند به ایالات متحده و در اختیار گرفتن کنترل پاناما تأکید کرد.

گرینلند یک قلمرو نیمه‌خودمختار دانمارک است؛ با این وجود ترامپ پیشنهاد کرده که ایالات متحده «به دلایل امنیت ملی» این جزیره را به کنترل خود درآورد.

او در این سخنرانی بار دیگر گفت «فکر می‌کنم آن را به دست خواهیم آورد» و افزود که معتقد است ایالات متحده در نهایت کنترل این قلمرو را «به طریقی» به دست خواهد آورد.

تصاحب گرینلند که یک پایگاه نظامی بزرگ آمریکا را در خود جای داده، هدف دیرینه ترامپ بوده است. او چنین کاری را فرصتی برای تقویت امنیت ملی ایالات متحده و رونق اقتصادی این کشور می‌داند و بر همین اساس افزود: «این کار، آنها را ثروتمند و ما را ایمن می‌کند».

رئیس جمهور آمریکا خطاب به گرینلندی‌ها گفت: «ما از حق شما برای تعیین سرنوشت آینده‌تان حمایت می‌کنیم و اگر خودتان انتخاب کنید، از شما در ایالات متحده استقبال خواهیم کرد. امنیت شما را تضمین می‌کنیم، شما را ثروتمند می‌کنیم و در کنار هم، گرینلند را به جایگاهی می‌رسانیم که پیش از این حتی فکرش را هم نکرده‌اید».

ترامپ همچنین تمایل خود را برای «بازپس گیری» کانال پاناما را تکرار کرد. آبراهی کلیدی که اقیانوس‌های اطلس و آرام را به یکدیگر متصل می‌کند و آمریکا در سال ۱۹۹۹ کنترل آن‌را به پاناما واگذار کرد.

ترامپ تأکید کرد که کشورش کنترل این آب‌راه را به پاناما داده بوده و نه چین، و «حالا می‌خواهد آن‌را بازپس بگیرد».

رئیس جمهور آمریکا موافقت شرکت هنگ‌کنگی «سی‌ کی هاچیسون» با فروش بندرگاه‌هایش در کانال پاناما به کنسرسیومی به رهبری آمریکا را «یک پیروزی» خواند. او با اشاره به این توافق در صحن کنگره گفت: «برای بهبود امنیت ملی کشور، دولت من کنترل کانال پاناما را پس خواهد گرفت؛ کاری‌که آن‌را آغاز کرده‌ایم».

“نامه‌ای مهم” از زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین؛ پایان جنگ؟

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنرانی خود، همان گونه که پیش‌بینی شده بود گریزی هم به مساله جنگ اوکراین زد و از آمادگی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای گفتگوی صلح با روسیه و نیز امضای توافق منابع معدنی با کی‌یف خبر داد.

ترامپ همچنین با اشاره به این که “نامه‌ای مهم” از زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین دریافت کرده است گفت: «در این نامه آمده است که اوکراین آمادگی دارد برای رسیدن به صلحی پایدار هر چه سریع‌تر پای میز مذاکره بیاید.»

خبرگزاری رویترز ساعاتی پیش از اظهارات ترامپ در کنگره به نقل از منابع آگاه نوشته بود که واشنگتن و کی‌یف برای امضای توافق بر سر منابع معدنی اوکراین اعلام آمادگی کرده‌اند.

با وجود این، جلسه پرتنش هفته گذشته میان زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، به نگرانی‌های بسیاری به خصوص درباره پیامدهای قطع کمک‌های آمریکا به اوکراین دامن زده است.  زلنسکی روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای با ابراز تاسف از جو تنش و مشاجره در جلسه ملاقات با ترامپ، اعلام کرد که “اکنون زمان آن رسیده که مسائل را حل کنیم.»

ترامپ در سخنرانی کنگره با تاکید بر عزم خود برای خاتمه دادن به جنگ اوکراین گفت: «میلیون‌ها اوکراینی و روس در این جنگ وحشتناک و بی‌رحمانه، بیهوده جان خود را از دست داده یا مجروح و هیچ افق روشنی نیز پدیدار نیست.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه با انتقاد از اروپا گفت: «ایالات متحده صدها میلیارد دلار به منظور حمایت از عملیات دفاعی اوکراین هزینه کرده است. اما با وجود این، متاسفانه اروپا پولی را برای خرید نفت و گاز از روسیه صرف کرده که به مراتب بیشتر از کمک‌هایش برای دفاع از اوکراین بوده است.»

ترامپ در ادامه دولت بایدن را به دلیل اعطای کمک‌های مالی و نظامی هنگفت به کی‌یف مورد انتقاد قرار داد و گفت که قصد دارد با تغییر سیاست آمریکا، به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد.

ترامپ: سیاست زیست محیطی “کلاه‌برداری مضحک سبز جدید”  است

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه نطق خود در کنگره به موضوعات دیگری از جمله سیاست‌های زیست‌محیطی دولت بایدن پرداخت و آن را “کلاه‌برداری مضحک سبز جدید” توصیف کرد. او با این حال یادآور شد که بسیاری از اقدامات مهم که در قانون کاهش تورم بایدن وجود داشتند، از جمله “اعتبار مالیاتی خودروهای برقی و مشوق‌های مالیاتی برای هیدروژن و انرژی پاک خورشیدی، همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند.”

ترامپ در ادامه همچنین با انتقاد از فرهنگ چپ‌گرایانه موسوم به “ووک” تاکید کرد که آمریکا دیگر “ووک” نیست و زهر این نگرش چپ‌گرایانه از نظام آموزشی آمریکا پاک شده است. او که پیش از این با صدور یک فرمان اجرایی، حضور ورزشکاران تراجنسیتی در مسابقات ورزشی زنان را ممنوع کرده بود بار دیگر تاکید کرد: «فقط دو جنسیت وجود دارد، مرد و زن، و مردان نباید در ورزش زنان حضور داشته باشند و ایالت‌هایی که از این قانون پیروی نکنند با قطع بودجه فدرال روبرو می‌شوند.»

پاسخ نمایندگان دمکرات به ترامپ

دموکرات‌ها امسال برای پاسخ به سخنرانی ترامپ، الیسا اسلاتکین، سناتور میشیگان را انتخاب کردند. او در پاسخ به سخنرانی رئیس‌جمهور ترامپ، او را به‌دلیل سیاست‌های اقتصادی و امنیت ملی‌اش مورد انتقاد قرار داد.

سناتور اسلاتکین گفت: «رییس‌جمهور ترامپ در تلاش است یک هدیه بی‌سابقه به دوستان میلیاردر خود بدهد. او به دنبال آن است که تریلیون‌ها دلار را به ثروتمندترین افراد آمریکا منتقل کند. و برای انجام این کار، شما را مجبور می‌کند در تمام جنبه‌های زندگی خود هزینه بیشتری بپردازید. قیمت مواد غذایی و مسکن در حال افزایش است، نه کاهش – و او هیچ برنامه معتبری برای مقابله با این وضعیت ارائه نکرده است.»

«رییس‌جمهور ترامپ عاشق وعده دادن درباره صلح از طریق قدرت است. در واقع، این جمله‌ای است که او از رونالد ریگان دزدیده است. اما بگذارید بگویم، بعد از نمایشی که هفته گذشته در دفتر بیضی کاخ سفید اتفاق افتاد، ریگان حتما در گورش بر خود لرزیده است.»

«همه ما خواهان پایان جنگ در اوکراین هستیم، اما ریگان می‌دانست که قدرت واقعی زمانی معنا پیدا می‌کند که آمریکا توانایی نظامی و اقتصادی خود را با شفافیت اخلاقی ترکیب کند.»

الیسا اسلاتکین، سناتور میشیگان، انتقادات تندی را هم متوجه ایلان ماسک کرد:

«آیا کسی در آمریکا احساس راحتی می‌کند که ماسک و گروهی از جوانان ۲۰ ساله‌اش با استفاده از سرورهای شخصی خود، به اطلاعات مالیاتی، سوابق پزشکی و حساب‌های بانکی شما دسترسی داشته باشند؟ بدون هیچ‌گونه نظارت، بدون هیچ حفاظتی در برابر حملات سایبری، بدون هیچ محدودیتی در مورد اینکه با داده‌های خصوصی شما چه کار می‌کنند؟»

هنگام سخنرانی ترامپ برخی اعضای دموکرات کنگره پلاکارد‌هایی با پیام «ماسک دزدی می‌کند» در دست داشتند.

«ما به دولتی کارآمدتر نیاز داریم. اگر می‌خواهید هزینه‌های اضافی را کاهش دهید، من در این مسیر کمکتان می‌کنم. اما تغییرات نباید بی‌نظم باشد یا امنیت ما را کاهش دهد.»

«اخراج کورکورانه افرادی که برای محافظت از سلاح‌های هسته‌ای ما، جلوگیری از سقوط هواپیماها و انجام تحقیقات پزشکی برای یافتن درمان سرطان کار می‌کنند و سپس بازگرداندن آن‌ها تنها دو روز بعد؟ هیچ مدیرعاملی در آمریکا نمی‌تواند چنین کاری بکند و بلافاصله اخراج نشود.»

برچسب ها

واشنگتن به مرکز قدرت غول‌های اقتصادی تبدیل شده، که یا به صورت مستقیم در پست‌های کلیدی دولت قرار گرفتند‌، و یا بصورت لابی های قدرتمند مانند شرکت‌های آمازون و متا با پرداخت مبالغ هنگفتی برای تأثیرگذاری بر سیاست‌های دولتی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، جایی که منافع اقتصادی و سیاسی به طور جدایی‌ناپذیری به یکدیگر پیوسته‌اند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

یک پاسخ

  1. ترامپ با اعلام های دروغ بخصوص در مورد تعرفه ها قیمت باند و استاکها را پایین می آورد، خود و همراهانش ارزان می خرند، چند روز بعد بی سر وصدا زیرش می زنند و به قیمت بالا می فروشند. دزدی ها شبیه دزدی های حکومتهای جهان سومی شده به اضافه ی دزدیهای امپریالیستی. نوکرها دست به سینه، نفسها در سینه از ترس حبس، مردم عادی امریکا و جهان در ترس و و حشت (پاره ای به دلیل حماقت برخی از خودشان)، ببینیم سر ایران چه بلایی می خواهد بیاورد؟ کجایند آن مبارزان راه آزادی انسان؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *