سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴

بازسازی بدون کوچاندن؛ طرح غزه روی میز نشست اضطراری قاهره

در حالی که دولت اسرائیل به بازگشت به جنگ در غزه یا آنچه به عنوان «طرح جهنم» توصیف شده، تهدید می‌کند، نشست اضطراری کشورهای غربی امروز سه‌شنبه در قاهره برگزار می‌شود تا به یک فرمول نهایی برای طرح بازسازی منطقه فلسطینی ویران‌شده دست یابد.

قرار است امروز این طرح به رهبران عرب ارائه شود تا آن را تأیید کنند. مصر چند هفته پیش اعلام کرده بود که طرحی برای بازسازی غزه آماده کرده است. دو روز پیش، بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، در یک کنفرانس خبری در قاهره تأکید کرد که این طرح آماده است و در نشست کشورهای عربی برای تأیید به رهبران عرب ارائه خواهد شد.

مفاد این طرح چیست؟

برخی از جزئیات این پیشنهاد مصری فاش شده است که بر اساس آن، تشکیل «هیئت کمک به اداره منطقه» پیشنهاد شده است؛ هیئتی که به طور موقت جایگزین دولت حماس می‌شود، اما دوره زمانی مشخصی برای آن تعیین نشده است. این هیئت مسئولیت کمک‌های بشردوستانه و آغاز بازسازی را بر عهده خواهد داشت.

بر اساس گزارش روز گذشته «رویترز»، این طرح همچنین تأکید کرده است که هیچ کمک مالی بین‌المللی قابل توجهی برای بازسازی این منطقه بحران‌زده در کار نخواهد بود، مگر اینکه حماس به عنوان عنصر سیاسی مسلح و حاکم محلی کنار برود.

با این حال، این پیشنهاد به یک مسئله مهم اشاره‌ای نکرده است و آن هم چگونگی اداره و حکومت غزه پس از توقف جنگ بین حماس و اسرائیل است. همچنین، به مسائلی چون تأمین هزینه‌های بازسازی و چگونگی دور کردن گروه مسلح قدرتمندی مانند حماس از مدیریت منطقه اشاره‌ای نشده است.

این در حالی است که برخی از رهبران حماس پیش‌تر اعلام کرده بودند که این جنبش آماده است برای «مصلحت ملی» از اداره امور غزه کناره‌گیری کند.

اما حماس روز گذشته در واکنش به افشای برخی از بندهای این طرح اعلام کرد که به این گونه اطلاعات درز کرده واکنشی نشان نخواهد داد.

«ریویرای خاورمیانه»

تحرکات قاهره و سایر کشورهای عربی پس از آن آغاز شد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، با ارائه طرحی برای کنترل بر غزه و تبدیل آن به آنچه او «ریویرای خاورمیانه» نامید با کوچ دادن ساکنان فلسطینی آن به مصر و اردن، خشم جهانی را برانگیخت.

کشورهای عربی به طور گسترده با این طرح مخالفت کردند.

ریاض ماه گذشته نشستی مشورتی با حضور رهبران عرب برگزار کرد تا در مورد «تلاش‌های مشترک برای حمایت از مسئله فلسطین» بحث کنند.

ترامپ پس از آن، در اظهاراتی که به نظر می‌رسید از موضع خود عقب‌نشینی کرده باشد، گفت: «فکر می‌کنم این یک طرح موفق است، اما آن را تحمیل نخواهم کرد… تنها به توصیه آن بسنده می‌کنم».

برچسب ها

حملات اسرائيل به لبنان، آتش بس شکننده بين حزب اله و اسرائيل را در مخاطره قرار داده است. در غزه کشتار فلسطينيان ادامه دارد و در چند روز اخير بيش از 500 نفر جان خود را از دست داده اند. ۴۰ گروگان سابق حماس و ۲۵۰ تن از اعضای خانواده سربازان و غیرنظامیان اسرائیلی که همچنان در غزه در اسارت هستند، روز جمعه نامه‌ای به نتانیاهو نوشتند و خواستار توقف فوری عملیات نظامی و بازگشت به میز مذاکره شدند. آن‌ها هشدار دادند در غیر این صورت، جان گروگان‌های باقی‌مانده در خطر مرگ خواهد بود. آن ها سياست نتانياهو را جنايتکارانه خواندند. وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه گفت به ارتش دستور داده تا «مناطق بیشتری را در غزه تصرف کند» و تهدید کرد در صورت عدم آزادی گروگان‌ها توسط حماس، آن مناطق به خاک اسرائیل ضمیمه خواهد شد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *