دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

نامه سرگشاده ۱۷ سازمان حقوق بشری به آلمان، اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای نجات جان پخشان عزیزی و وریشه مرادی

۱۷ سازمان حقوق بشری روز دوشنبه ۱۳ اسفند در نامه‌ای سرگشاده خطاب به دولت فدرال آلمان، مجلس اروپا و سازمان ملل خواستار حمایت این نهادهای بین‌المللی برای نجات جان پخشان عزیزی و وریشه مرادی شدند.

این سازمان‌های حقوق بشری در این نامه با اشاره به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی تاکید کرده‌اند که این احکام «نه‌تنها هدف قرار دادن زندگی آن‌ها، بلکه تجاوزی بی‌مانند به حقوق اساسی زنان، اقلیت‌ها و فعالان در سراسر جهان» محسوب می‌شود.

امضاکنندگان این نامه با اشاره به استفاده «سیستماتیک» جمهوری اسلامی از مجازات اعدام به عنوان «ابزاری برای سرکوب» و«خاموش کردن صداهای منتقد» تاکید کرده‌اند که این رویکرد «نباید توسط جامعه جهانی نادیده گرفته شود.»

این سازمان‌ها از دولت آلمان و اتحادیه اروپا خواسته‌اند از تمامی ابزارهای دیپلماتیک خود برای اطمینان از تعلیق فوری احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی استفاده کنند و از سازمان ملل نیز در خواست کرده‌اند که از مقامات ایران بخواهد به استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر احترام بگذارند و مجازات اعدام را لغو کنند.

متن نامه سرگشاده ۱۷ سازمان مدافع حقوق بشر برای نجات جان پخشان عزیزی و وریشه مرادی

نامه سرگشاده:

برای حق حیات: پخش عزیزی و وریشه مرادی نباید اعدام شوند!

به: دولت فدرال آلمان، پارلمان اروپا و ارگان‌های حقوق بشری سازمان ملل

ما این نامه را با نهایت نگرانی و به شکل اضطراری به دولت فدرال آلمان، پارلمان اروپا و ارگان‌های حقوق بشری سازمان ملل ارسال می‌کنیم. دو زن کُرد به نام‌های پخشان عزیزی و وریشه مرادی در ایران به اعدام محکوم شده‌اند. جرم انتسابی آن‌ها، مبارزه برای عدالت و حقوق بشر است. این احکام نه‌تنها هدف قرار دادن زندگی آن‌ها، بلکه تجاوزی بی‌مانند به حقوق اساسی زنان، اقلیت‌های اتنیکی و فعالان در سراسر جهان محسوب می‌شود.

پخشان عزیزی به عنوان مددکار اجتماعی در شمال شرق سوریه فعالیت داشت و از زنان و دخترانی که از دست داعش فرار کرده بودند، حمایت می‌کرد. وریشه مرادی در کوبانی علیه داعش جنگید و از این طریق به امنیت ما در اروپا یاری رساند.

پخشان عزیزی و وریشه مرادی به شکل نیابتی بسیاری از زنان و مردان شجاع در ایران‌ را بازنمایی میکنند که برای آزادی و عدالت ایستاده‌اند و در این راه خطرات شخصی غیرقابل تصوری را متحمل می‌شوند. جمهوری اسلامی ایران به طور سیستماتیک از مجازات اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب برای خاموش کردن صداهای منتقد استفاده می‌کند؛ رویکردی که نباید توسط جامعه جهانی نادیده گرفته شود.

ما در جهانی به‌هم پیوسته زندگی می‌کنیم؛ جایی که هر صدایی اهمیت دارد و سکوت اجازه ندارد الترناتیو باشد. این وظیفه اخلاقی و سیاسی ماست که برای پخش و وریشه بایستیم. ما با دفاع از آن‌ها، از حقوق بشر جهانی که از همه ما محافظت می‌کند، حمایت می‌کنیم.

به عنوان بخشی از جامعه بین‌المللی و به عنوان شهروندان یک کشور دموکراتیک متعهد به حقوق بشر، نباید اجازه دهیم این بی‌عدالتی نشنیده گرفته شود.

ما تقاضا داریم:

دولت فدرال آلمان و اتحادیه اروپا از تمامی ابزارهای دیپلماتیک برای اطمینان از تعلیق فوری احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی استفاده کنند.

سازمان ملل با اضطرار از مقامات ایران بخواهد به استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر احترام بگذارند و مجازات اعدام را لغو کنند.

جامعه مدنی: به این فراخوان و مطالباتش بپیوندید؛ همبستگی نشان دهید و در برابر ظلم در ایران موضع بگیرید.

ما می‌خواهیم به پخشان، وریشه و همه مردم شجاع در ایران پیام روشنی بدهیم که وقتی زندگی‌ها در خطر باشد، دنیا ساکت نخواهد ماند

برچسب ها

در 38 زندان کشور، فعالين کارزار «سه شنبه های نه به اعداام» امروز در اعتصاب غذا هستند. زندان زنان سپيدار اهواز سی و هشتمين زندانی است که به اين کارزار پيوسته است. اين کارزار اعتراضی پنجاه و نه هفته است که بی وقفه ادامه يافته است. در بيانيه ی پنجاه و نهمين هفته ی اعتراض آمده است: کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" ۸مارس روزجهانی زن را به همه‌ی زنان جهان به‌ویژه به زنان مقاوم و مبارز این سرزمین که قرن‌هاست مورد تبعیض فاحش قرار گرفتند و ۴۶ سال گذشته با وجود حکومت فاشیست مذهبی و زن ستیز برای حداقل حقوق انسانی خود به‌ پا خاستند، تبریک می‌گوید و خاطره هزاران زنی که در راه آزادی جانباختند را گرامی می‌دارد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *