دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

نشست لندن؛ استارمر نخست وزیر بریتانیا: در مورد چهار گام برای تضمین صلح اوکراین توافق شد

کی یر استارمر نخست وزیر بریتانیا در ساعات پایانی روز یکشنبه اعلام کرد که در نشست رهبران ۲۷ کشور اروپایی در مورد چهار گام باری تضمین صلح در اوکراین توافق شد.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز یکشنبه به رهبرانی که برای نشست در مورد جنگ اوکراین گرد هم آمده بودند، گفت که آنها باید با تمام توان از کی‌یف حمایت کرده و از این «لحظه‌ تاریخی» برای تأمین امنیت اروپا استفاده کنند.

استارمر در آغاز این نشست گفت: «روسیه در حالی که از صلح سخن می‌گوید، همچنان به تجاوزات بی‌وقفه خود ادامه می‌دهد.»
استارمر در کنار ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اظهار داشت این سه نفر توافق کرده‌اند تا بر روی طرحی برای پایان دادن به جنگ کار کنند و این طرح را به ایالات متحده ارائه دهند.
وی افزود: «ما باید توافق کنیم که چه گام‌هایی از این نشست به‌دست می‌آید تا صلح را از طریق قدرت به نفع همگان محقق کنیم. بنابراین، بیایید کار را آغاز کنیم.»

نشست روز یکشنبه گامی مهم است
آسوشیتدپرس می نویسد: این نشست در لندن اهمیت بیشتری پیدا کرده است، زیرا در دفاع از اوکراین و تقویت دفاع قاره‌ای نقش دارد. نشست یکشنبه احتمالاً شامل بحث‌هایی درباره تشکیل یک نیروی نظامی اروپایی برای اعزام به اوکراین به منظور حمایت از آتش‌بس خواهد بود. استارمر گفت این نیرو شامل «یک ائتلاف از کشورهایی که تمایل دارند» خواهد بود.
وی به بی‌بی‌سی گفت به رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین اعتماد ندارد، اما به ترامپ اعتماد دارد. استارمر گفت: «آیا به دونالد ترامپ وقتی می‌گوید خواهان صلح پایدار است، باور دارم؟ پاسخ این است که بله.»
او اضافه کرد که مذاکرات فشرده‌ای برای دریافت تضمین امنیتی از ایالات متحده در حال انجام است.
استارمر تأکید کرد هر توافقی برای توقف جنگ باید مورد دفاع قرار گیرد. وی افزود: «بدترین نتیجه ممکن این است که یک توقف موقت ایجاد شود و سپس پوتین دوباره بازگردد. این در گذشته رخ داده است، من فکر می‌کنم این یک خطر واقعی است، و به همین دلیل باید اطمینان حاصل کنیم که اگر توافقی وجود داشته باشد، این توافق پایدار است، نه یک توقف موقت.»

پیشنهاد استارمر برای توافق صلح شامل سه عنصر کلیدی است:
۱. تسلیح اوکراینی‌ها برای تقویت موقعیت آنها.
۲. ایجاد یک عنصر اروپایی برای تضمین امنیت.
۳. ارائه یک پشتیبان از سوی ایالات متحده برای جلوگیری از زیر پا گذاشتن تعهدات توسط پوتین.

او گفت: «این یک بسته است. هر سه بخش باید در جای خود باشند، و من برای جمع‌آوری آنها سخت کار می‌کنم.»
استارمر این نشست را در لانکستر هاوس، یک عمارت ۲۰۰ ساله نزدیک کاخ باکینگهام، پس از تلاش برای جلب حمایت ترامپ به منظور متمرکز کردن مذاکرات بر اوکراین و سوق دادن تمایلات وی به سمت اروپا، برگزار کرد.

رهبرانی از آلمان، دانمارک، ایتالیا، هلند، نروژ، لهستان، اسپانیا، کانادا، فنلاند، سوئد، جمهوری چک و رومانی در این نشست حضور داشتند. وزیر امور خارجه ترکیه، دبیرکل ناتو و روسای کمیسیون اروپا و شورای اروپا نیز در نشست شرکت کردند.

رهبران اروپایی از زلنسکی حمایت می‌کنند
زلنسکی پس از اتفاقات در کاخ سفید حمایت گسترده‌ای از رهبران سراسر اروپا دریافت کرد.
استارمر هنگام ورود زلنسکی به نشست، او را در آغوش گرفت.
از زمانی که ترامپ مذاکرات مستقیم صلح با پوتین را آغاز کرده است؛ اروپا در نگرانی به‌سر می‌برد. تلاش‌ها برای حفظ منافع اروپایی‌ها و ممانعت از اینکه متحد دیرینه‌شان به سمت پوتین نزدیک شود، بیشتر شد.

افزایش هزینه‌های نظامی اروپایی‌ها
استارمر این هفته تعهد کرد هزینه‌های نظامی بریتانیا را تا سال ۲۰۲۷ به ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد. سایر کشورهای اروپایی ممکن است از او پیروی کنند.

پتر فیالا، نخست‌وزیر جمهوری چک، گفت اروپا با یک آزمون تاریخی روبرو است و باید از خود مراقبت کند. او افزود: «اگر به سرعت تلاش خود را به اندازه کافی افزایش ندهیم و به متجاوز اجازه دهیم شرایط را دیکته کند، کار به خوبی به پایان نخواهد رسید.»
مکرون نیز که اعلام کرد تغییر تمرکز آمریکا به چین و آسیا قابل درک است، وی خواستار افزایش هزینه‌های دفاعی شد و بر اتحاد تأکید کرد. او گفت: «ما باید زودتر بیدار می‌شدیم. سال‌هاست که می‌گویم به یک اروپای مستقل‌تر و متحدتر نیاز داریم.»

چهار گام مورد توافق نشست امنیتی لندن

نخست وزیر بریتانیا در پایان نشست در باره جزئیات تصمیم چهارگانه اعلام کرد که دولت این کشور به اوکراین اجازه خواهد داد تا ۱/۶ میلیارد پوند از منابع مالی صادراتی بریتانیا را برای خرید بیش از پنج هزار موشک پدافند هوایی استفاده کند.

استارمر تأکید کرد که هدف از این حمایت، قرار دادن اوکراین در قوی‌ترین موقعیت ممکن است تا بتواند از موضع قدرت مذاکره کند.

نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که رهبران حاضر در نشست بر سر چهار گام مهم برای تضمین صلح در اوکراین توافق کردند:

۱- ادامه ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین تا زمانی که جنگ ادامه دارد و افزایش فشار اقتصادی بر روسیه
۲- هرگونه صلح پایدار باید حاکمیت و امنیت اوکراین را تضمین کند و اوکراین باید در هر مذاکراه صلحی حضور داشته باشد
۳- در صورت دستیابی به توافق صلح، هدف رهبران اروپایی جلوگیری از هر گونه تهاجم مجدد روسیه به اوکراین خواهد بود
۴- «ائتلافی از داوطلبان» برای دفاع از اوکراین و تضمین صلح در این کشور تشکیل خواهد شد

برچسب ها

معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد روسیه در هر توافق صلحی با اوکراین، خواستار تضمین‌های "محکم و غیرقابل خدشه" خواهد بود که کشورهای ناتو، کی‌یف را از عضویت در این ائتلاف کنار بگذارند و اوکراین همچنان بی‌طرف بماند. گروشکو گفت متحدان اروپایی کی‌یف باید درک کنند که تنها راه تأمین امنیت منطقه، کنار گذاشتن عضویت اوکراین در ناتو و حذف هرگونه امکان استقرار نیروهای خارجی در خاک این کشور استو دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تلاش است تا حمایت ولادیمیر پوتین را برای پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه که اوکراین هفته گذشته پذیرفت و پوتین آن را منوط به تحقق شرایط اساسی کرده است، جلب کند. ترامپ قرار است این هفته با پوتین درباره راه‌های پایان دادن به جنگ سه‌ساله اوکراین گفت‌وگو کند. استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، روز یکشنبه پس از بازگشت از دیدار خود با پوتین در مسکو که آن را "مثبت" توصیف کرد
نماینده کاخ سفید در امور خاورمیانه طی مصاحبه‌ای از گفت‌وگوی احتمالی بین روسای جمهور آمریکا و روسیه طی روزهای آتی خبر داد. مسکو می گويد تحت تأثیر تهدید ها قرار نمی‌گیرد، زیرا طیف گسترده‌ای از تحریم‌های اقتصادی و اقدامات دیپلماتیک رقبا در سه سال گذشته، روسیه را تسلیم نکرده است. روسيه با شرايط خود گفتگو می کند...
با توجه به کمبود نیروهای ذخیره در اوکراین، ناتو اکنون باید تصمیم بگیرد: یا به‌طور علنی در این جنگ مداخله کند، که به‌معنای آغاز رسمی جنگ جهانی سوم خواهد بود، یا برای پایان سیاسی این جنگ تلاش کند. به نظر می‌رسد که دولت ایالات متحده گزینه‌ی دوم را انتخاب کرده است – نه از روی تمایل به صلح، بلکه برای کسب بیشترین منفعت ممکن در این شرایط

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *