پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳

اتحادیه اروپا کشتیرانی جمهوری اسلامی را «تحریم می‌کند»

پیش‌نویس تحریم‌های تازه اروپا نشان می‌دهد، این نهاد در پی تحریم چند فرد و نهاد تازه در ارتباط با همکاری نظامی ایران با روسیه است.

از جمله اهداف این تحریم که روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه به رای گذاشته خواهد شد، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی است.

اتحادیه اروپا بر این باور است که این گروه «سال‌ها درگیر انتقال محموله‌های نظامی» بوده است.

گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی، IRISL، پیشتر در سال ۲۰۲۰ توسط ایالات متحده تحریم شده بود. اتحادیه اروپا نیز این گروه را در سال ۲۰۱۳ به دلیل همکاری با برنامه هسته‌ای ایران تحریم کرده بود.

کشتیرانی جمهوری اسلامی در پی توافق هسته‌ای ایران و کشورهای غربی موسوم به «برجام» رفع تحریم شده بود و حالا بار دیگر اتحادیه اروپا در پی بازگرداندن تحریم آن است.

بسته تحریمی پیشین اتحادیه اروپا، شامل تحریم هواپیمایی جمهوری اسلامی، ایران ایر می‌شد. بر این اساس این اتحادیه ۲۳ مهرماه سه شرکت هواپیمایی ایرانی شامل ایران ایر، ماهان ایر و ساها ایرلاینز را به خاطر مشارکت آنها در انتقال موشک، پهپاد و سایر تسلیحات از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین تحریم کرد.

اتحادیه اروپا همچنین سید حمزه قلندری، معاون وزیر دفاع ایران، فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قرارگاه خاتم‌الانبیا و نیروی هوافضای سپاه پاسداران را به همراه مدیران عامل شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) و سازمان صنایع هوافضای ایران را نیز در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

اخیرا ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در یک کنفرانس خبری اعلام کرد، بررسی‌های اوکراین نشان می‌دهد که تهران هنوز موشک‌های بالستیک به روسیه نداده است.

این سخنان در رسانه‌های ایران بازتاب گسترده‌ای یافت و به دنبال آن عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی از اتحادیه اروپا خواست «اشتباه» خود در تحریم خطوط هوایی ایران را به شکل فوری جبران کند.

اما دو مقام ارشد در اتحادیه اروپا به رادیو فردا گفتند تحریم‌های این نهاد بر مبنای اطلاعات دقیق، اعمال شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری آلمان نیز به نقل از یک مقام اتحادیه اروپا گفته که اقدامات تنبیهی جدید این اتحادیه پس از بسته نخست تحریم‌ها اعمال خواهد شد.

بر اساس این گزارش، قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا این تحریم‌های جدید را در نشستی در بروکسل تایید کنند که برای بحث در مورد جنگ اوکراین و حمایتی که روسیه از سوی کره شمالی، چین و ایران دریافت می‌کند، برگزار خواهد شد.

تهران اگرچه پیشبرد و توسعه همکاری نظامی با مسکو را انکار نمی‌کند اما می‌گوید گزارش‌های موشک‌های بالستیکی که اروپا مدعی است ایران به روسیه صادر کرده، واقعیت ندارد.

برچسب ها

معاون وزیر امور خارجه ایران، مجید تخت‌روانچی، روز جمعه در ژنو با همتایان اروپایی خود دیدار خواهد کرد. این نشست پس از شکست توافقی برگزار می‌شود که بر اساس آن ایران پیشنهاد کرده بود غنی‌سازی اورانیوم خود را به ۶۰ درصد محدود کند؛ سطحی که نزدیک به آستانه لازم برای تولید سلاح هسته‌ای است. مذاکرات ژنو، آزمونی مهم برای بررسی احتمال ازسرگیری گفتگوهای هسته‌ای میان ایران و غرب خواهد بود. با توجه به تنش‌های فزاینده در خاورمیانه و نگرانی‌های غرب از برنامه هسته‌ای ایران، این مذاکرات اهمیت زیادی در تعیین مسیر دیپلماسی و ثبات منطقه‌ای خواهد داشت
قبل از این اتحادیه اروپا شرکت دولتی هواپیمایی ایران ایر را تحریم کرده بود و در نتیجه آن، پروازهای ایران ایر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامل آلمان، فرانسه و ایتالیا متوقف شده بود. با تصمیم جدید انگلستان، پروازهای ایران ایر به این کشور هم لغو شد. در نتیجه همه پروازهای ایران به اروپا تعطیل شده است. اتحادیه اروپا همچنین در تحریم‌های جدید خود شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مدیر عامل آن، محمدرضا خیابانی، را تحریم کرده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *