نیویورکتایمز نوشت: ایلان ماسک و سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد دیدار کردند.
براساس گزارش این روزنامه دیدار میان ماسک و امیرسعید ایروانی سفیر ایران روز دوشنبه در نیویورک انجام شده و بیش از یک ساعت طول کشیده است و در مکانی محرمانه برگزار شده است. مقامات ایرانی این دیدار را “مثبت” و “خبر خوش” توصیف کردند.
دو مقام ایرانی به نیویورک تایمز گفتند که ایلان ماسک، که یکی از مشاوران نزدیک دونالد ترامپ است، و سفیر ایران در این دیدار درباره راههایی برای کاهش تنشها بین ایران و ایالات متحده صحبت کرده اند.
مدیر ارتباطات ترامپ در پاسخ به نیویورک تایمز گفت: “ما در مورد گزارشهای جلسات خصوصی که برگزار شده یا نشدهاند، اظهار نظر نمیکنیم.” ماسک نیز به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
کارولین لاویت، سخنگوی تیم انتقال قدرت ترامپ-وانس، در بیانیهای گفت: “مردم آمریکا رئیسجمهور ترامپ را دوباره انتخاب کردند زیرا به او اعتماد دارند که کشور ما را رهبری کند و از طریق قدرت جهانی صلح را بازگرداند. وقتی او به کاخ سفید بازگردد، اقدامات لازم برای انجام این کار را خواهد کرد.”
ماسک تقریباً در تمام مصاحبه های شغلی ترامپ برای افراد حضور داشته است. در تماس هفته گذشته با رئیسجمهور اوکراین، رئیسجمهور منتخب تلفن را به این میلیاردر داد. ماسک نقش کلیدی در فراهم آوردن ظرفیتهای ارتباطی برای اوکراین در جنگ با روسیه ایفا کرده است.
چنین دیدار زودهنگام مستقیمی میان یک مقام ارشد جمهوری اسلامی و ماسک، این احتمال را مطرح میکند که ممکن است در دولت ترامپ، رویکرد تهران و واشنگتن تغییر کند.
نیویورکتایمز در گزارش خود نوشته است با وجود پیشینهای که بین دونالد ترامپ و حکومت ایران وجود دارد، یک دیدار مستقیم زودهنگام بین یک مقام ارشد جمهوری اسلامی و ایلان ماسک، احتمال تغییر لحن بین تهران و واشینگتن در دولت ترامپ را افزایش می دهد.
دو مقام ایرانی گفتند که دیدار با ماسک این امکان را برای آن ها فراهم کرده است که از نشست مستقیم با مقامات آمریکایی خودداری کند.
یکی از مقامات وزارت خارجه ایران گفت که سفیر ایران به ماسک در این دیدار گفت که باید معافیتهایی از تحریمها از وزارت خزانهداری دریافت کرده و برخی از کسبوکارهای خود را به تهران بیاورد.
دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران با ایلان ماسک روز دوشنبه ۲۱ آبان، پیش از اعلام رسمی حضور ماسک در دولت ترامپ در مقام مسئول اداره جدید “کارآمدی دولت” انجام شده است.
یکی از مقامات ایرانی گفت که این دیدار را ماسک درخواست کرده و سفیر محل دیدار را انتخاب کرده است.
گفتگوی مستقیم با آمریکا را اگرچه خامنه ای رسما ممنوع اعلام کرده است اما از زمان اعلام پیروزی ترامپ علیرغم سکوت خامنه ای، برخی از مقامات از جمله مسعود پزشکیان، رییس رئیس جمهور و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه به مناسبت های مختلف تلاش می کنند توجه ترامپ را به آمادگی تهران برای “معامله” با وی جلب کنند.
اگرچه ترامپ روز سهشنبه ۱۵ آبان، پس از انداختن رای خود به صندوق گفت:« ما مترصد ضربه زدن به ایران نیستیم، ولی آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند.» اما دونالد ترامپ مجموعهای از سیاستمداران جمهوریخواهی را بهعنوان اعضای کلیدی دولت خود برگزیده است که همگی به داشتن رویکردی سختگیرانه در قبال جمهوری اسلامی شهرت دارند.
یک پاسخ
آیا ماسک آنقدر “احمق “،” حریص”و “محتاج” است که در ایران برای ملاها سرمایه گذاری و “کار آمدی ” انجام دهد ، بعید و دور از ذهن است!